Presuda Stefanu Karicu zbog saobracajke...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Presuda Stefanu Karicu zbog saobracajke...

Karić kriv za
    saobraćajku
    R. Dragović, 6. jun 2007

SUDSKO veće Drugog opštinskog suda u Beogradu proglasilo je krivim Stefana Karića i osudilo ga na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2005. godine u kojoj je teško povređena njegova saputnica Stanislava Pavlović(32) iz Beograda. Kariću je izrečena mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine, a uz to dužan je da plati i troškove veštačenja u iznosu od 607.941 dinara i 50.000 dinara na ime paušala.
    Obrazlažući presudu, sudija Jane Parđovski naveo je da je Stefan, sin Sretena Karića, kritične noći upravljao automobilom "bmv" u stanju opijenosti alkoholom, brzinom od 148 kilometara na čas. Na uglu Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića i Milutina Ivkovića, na Senjak, izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u drvo.
    - Usled nesposobnosti za uptravljanje okrivljeni je preduzeo neadekvatnu radnju zbog koje se vozilo najpre zanelo, a zatim sletelo sa kolovoza - rekao je sudija Parđovski. - Tom prilikom njegova saputnica je izletela iz kola, pretpevši povrede usled čega su njen oporavak i izlečenje neizvesni.
    Predsednik veća istakao je da je sud, prilikom donošenja presude, imao u vidu mladost i prethodni život okrivljenog, ali i otežavajuće okolnosti - alkoholisanost i teško stanje njegove saputnice. To je rezultiralo najblažom zakonskom kaznom, budući da za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja zakon predviđa zatvor do osam godina.
    Tokom suđenja, obavljeno je devet veštačenja stručnjaka saobraćajne struke i neuropsihijatara. Sudu su ponuđene dve verzije stepena alkoholisanosti okrivljenog. Prema jednoj, Karić je u krvi imao između 2.02 i 2.07 promila alkohola, dok je druga verzija bila neutvrdiva, mada je prema rečima Parđovskog, Karić "svakako bio pijan i nesposoban za upravljanje vozilom".

izvor: http://www.novosti.co.yu/code/navigate. ... 2007-06-06

P.S. Godinu ipo nakon dogadjaja nejegova devojka, inace igracica kod Ksenije Pajcin koja je zadobila teske telesne povrede se jos uvek leci u urgentnom centru... izvadjena joj je slezina, zadobila je povredu mozga, prelome rebara, ruku i nogu jer je odletela 15 metara kroz soferku i tresnula na asfalt... i verovatno se nikad nece oporaviti...

mislim da je sramota sto je dobio najblazu mogucu kaznu, samo godinu dana...

sta vi mislite?
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Ako gledamo iz tog ugla zaista je malo i prosto se javlja bes zbog jednog takvog postupka koji nije primereno kaznjen!

A sa druge strane moze se desiti svima nama! Naravno vecini sigurno nikada voznja u ovakvom stanju sa 2 promila alkohola u krvi, ali ja se uvek setim samo situacija kad se ponekad poigram sa autom i sve bude u redu, tek kad legnem da spavam prisecam se sta je sve moglo da mi se desi, tako da ne treba biti prestrog ni prema kome, jednostavno sve je moguce da se desi svakom!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Nenad
      CBC Senator XXL
      • 06.01.2005
      • 1364
      • BBgd/Mow

Mislim da je kazna blaga, ovo nije voznja u pijanom stanju nego voznja u pijanom stanju+izazivanje javne opasnosti+nanosenje teskih telesnih povreda drugom licu.
      Mada mi nije jasno kako neko nema pameti pa sedne sa pijanim vozacem u kola, opusteno se vozi na takvoj brzini i ne veze se pojasom.
      Boost or bust...

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Originally posted by Nenad
        Mada mi nije jasno kako neko nema pameti pa sedne sa pijanim vozacem u kola, opusteno se vozi na takvoj brzini i ne veze se pojasom.
        Verovatno ce se i ona to isto pitati do kraja zivota
        A za visinu kazne ne znam sta je cudno,ipak je to Karic.Ja sam ocekivao cak i uslovnu osudu

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Pa nije stvar sama kazna, nego način na koji će da je izdržava. Verovatno će svaki vikend biti napolju, a radnim danima i onako nije neko zezanje po Beogradu...

Comment

• zola_
            CBC Senator XXL
            • 24.06.2006
            • 319
            • Novi Beograd

a tu devojku ne treba sazaljevati, napravila je odluku da sedne u sportski auto sa pijanim covekom koji verovatno nije mogao ni da hoda, i nije se ni vezala

Comment

• monkey
              CBC Senator
              • 14.11.2006
              • 286
              • Porec, Hrvatska

pa godinu dana i nije tako malo, bilo je ljudi koji su zbog puno vecih stvari prolazili puuno bolje... treba racunat i zabranu upravljanja vozilom na tri godine, sta takodjer nije za zanemarit....

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Originally posted by Bane?
                Pa nije stvar sama kazna, nego način na koji će da je izdržava. Verovatno će svaki vikend biti napolju, a radnim danima i onako nije neko zezanje po Beogradu...
                Tacno, a i kad bude u zatvoru bice u elitnom delu gde ce imati komp, televizor, muzicku liniju i akvarijum sa ribicama itd

Comment

• Marko001
                  CBC Senator XXL
                  • 09.09.2006
                  • 1070
                  • Belgrade

Originally posted by monkey
                  pa godinu dana i nije tako malo, bilo je ljudi koji su zbog puno vecih stvari prolazili puuno bolje... treba racunat i zabranu upravljanja vozilom na tri godine, sta takodjer nije za zanemarit....
                  Pa ta zabrana je totalno nebitna po meni, koja mi je to kazna... ja bih za tako nesto uzimao dozvolu i na 10 godina ako ne i trajno...

Ej vozio 148 po gradu gde je ogranicenje 60 ili 50, plus pijan ko letva- 2 promila, plus ova tesko povredjena i verovatno se nikad nece oporaviti tj. ostace invalid do kraja zivota...

Inace se ne slazem da moze svakome da se desi, ja recimo ne pijem kad vozim, a par puta kad sam popio na svadbi ili na slavi jer nisam mogao da ne popijem dao sam supruzi da vozi do kuce... a ni tad nisam bio pijan, jer nisam nesto mnogo popio plus sam se najeo ko stoka tako da me skoro uopste nije uhvatilo mada opet verujem da sam imao preko 0,5 promila i zato i nisam vozio... a i da sam bio ****** pa da sam vozio, sigurno bih vozio 30 na sat a ne 148...

Comment

• jevrem
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2006
                    • 948
                    • Smederevska Palanka
                    • A4 2.0TDI quattro

Nijedna kazna ne moze da ispravi ono sto sto se dogodilo. Devojka je ostala vecni invalid. Mozda je i sama kriva, ali veci deo krivice je njegova odluka da vozi u pijanom stanju. A plus i to sto je jos neka neduzna osoba mogla da nastrada.
                    Ne postoji kazna za tako nesto.
                    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• The Punisher
                      CBC Senator XXL
                      • 01.03.2006
                      • 503
                      • Beograd Wozhdovatz
                      • Ford Taunus TC1

Originally posted by GT
                      ali ja se uvek setim samo situacija kad se ponekad poigram sa autom i sve bude u redu, tek kad legnem da spavam prisecam se sta je sve moglo da mi se desi
                      Neki od vas nikako da shvate da ulice nisu za divljanje. Za to postoje staze i takmicenja pa divljaj do mile volje.
                      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Bane R
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2006
                        • 1769
                        • Beograd

Koje to staze mi imamo?

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Dopuna:

? Веће је утврдило да је 29. априла 2005. године Карић возио аутомобил марке BMW чији је власник његов рођак Бојан Карић

Судија је додао и да је питање ?хоће ли се и када повређена Станислава опоравити физички и психички?, као и да је веће током одмеравања казне нашло и олакшавајуће и отежавајуће околности по окривљеног. Као олакшавајуће околности суд је, како је истакао судија Парђовски, узео чињенице да је Стефан Карић млад и да до сада није осуђиван.

? Као отежавајућу околност суд је ценио чињеницу да је окривљени у тренутку несреће био под дејством алкохола. Да није било тако била би му изречена условна осуда ? истакао је судија.

Приликом образлагања пресуде судија се осврнуо и на завршну реч адвоката одбране Весне Андрић која је том приликом рекла да је ?цео предмет био посебно оптерећен презименом окривљеног?.

? Није то оптеретило суд јер према породици окривљеног немам ништа лично, а и млади Карић ми је био чак и симпатичан. Оно што је суд оптеретило били су понуђени докази ? истакао је судија.

Славомир Павловић, отац повређене девојке, у изјави за ?Политику? јуче није желео да коментарише одмерену казну. Он је рекао да ?није знао да је пресуда уопште изречена?.

? Сада од вас чујем да је изречена пресуда и зато не бих желео да је коментаришем ? рекао је Славомир Павловић. ? Станислава се полако опоравља. Већ дуже време се налази на рехабилитацији у Рибарској Бањи, где учи да хода. Још има амнезију. Успева да се сети ствари које су се догодиле јуче или прекјуче.

Отац повређене девојке рекао је да породица Карић од тренутка несреће води бригу о његовој ћерки. На питање да ли ће од породице окривљеног у парничном поступку тражити одштету, Павловић није прецизно одговорио:

? Не знам још. По том питању морам да се консултујем са правником ? рекао је Павловић.

Адвокатска канцеларија Томановић, која је била ангажована на Карићевој одбрани, изречену пресуду оценила је као ?удварање политици?.

? Судија који у својој каријери никада није изрекао затворску казну, па ни у саобраћајкама са смртним исходом, скупио је храбрости да промени своју праксу верујући да осудити Кариће представља најбољи начин удварања политици ? наводи се у саопштењу ове адвокатске канцеларије. ? Иако није у питању саобраћајка са смртним исходом, иако се оштећена не придружује кривичном гоњењу, иако је пред собом имао младог човека који никада није осуђиван, промена праксе на младом Карићу подразумевала је бројне повреде кривичног поступка.
                          У саопштењу се наводи и да ?на срећу одбране још постоје судије које ће одлучујући по жалби више волети закон и право него политику и које ће целокупан предмет дати да суди некоме ко је компетентан?.

Ne znam kako sve ovo da prokomentarisem, jednom recju Sramota

znaci ubijes nekoiga autom i ako nisi pijan ne ides u zatvor nego dobijes uslovnu osudu

Comment

• luci
                            CBC Senator XXL
                            • 13.03.2006
                            • 1103
                            • odzaci

za karica ima staza uvek... ako nema nek ide u inostransvo ili jos bolje neka napravi stazu pa ce imati svi....

a to sto je vozio 148 u gradu je posebna prica.. za to bi ga kastrirao i osudio na ceo zivot pesaci magarac razmazeni... ajd bar da ume da vozi nego ni to.... a jos je i toliko pijan da mu malo fali da zavrsi na urgentnom... nije za njega zatvor nego nesto jos gore a za to mi treba vremena da smislim.... sto je jos strasnije nasem pravosudju je trebalo godinu ipo dana da ga osudi.. i to na neku bednu kaznu... i on kao nece voziti tih tri godine... ma da sve se bojim...

sve u svemu nemam komentara

Comment

• -Vedran-
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 3255
                              • Beograd

U svakom slucaju dobro je prosao!
                              Sta bi bilo da se to desilo nekom od nas obicnih smrtnika?

Jednostavno te povuce moc, lova, brz auto i tako dolazi do ovakvih situacija...
                              Power of dreams !!!

Comment

Working...
                              X