Presuda Stefanu Karicu zbog saobracajke...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Skoro sam slusao pravnike kako pricaju nesto o auto-dijagnostici, Boze, koliko oni lupaju.......
    https://t.me/pump_upp

Comment

• nijebitno
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2006
      • 629
      • Modrica

Ja sam svjestan da zakoni nisu i ne mogu biti savrseni, ali neke stvari mi stvarno bodu oci.
      Nije mi logicno da neko dobije godinu dana za nesrecu sa jako teskim posljedicama izazvanu prebrzom voznjom (ovo bi ako sam dobro shvatio bilo u Svedskoj i ako si trijezan), a 2 godine samo za sjedanje pijan u auto. Vjerovatno radi preventive?

Nije mi logicno da ja ne mogu da branim svoju imovinu, a da su pri tome kazne za lopove dosta blage, a kradje prilicno ceste.
      Mada je malo van teme, ali takodje i van svake pameti, da je u Srbiji kradja auta vise nije kradja vec neovlasceno koriscenje (ako sam dobro zapamtio) dok se ne dokaze da je kradljivac imao namjeru da ga proda ! ! !

Nisam pristalica teorija zavjere ali nekada posmislim da tu svoje prste imaju lobiji nekih osiguravajucih drustava, sta vi mislite o tome?
      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Evo jos jedan primer naseg bednog zakonika:Ugradis u auto sistem da nakon startovanja motora, posle 30 s moras ukucati sifru, ili se vrata zakljucavaju i pusta se struja kroz sedista, i tako jednog dana lopov udje vam u auto i naravno raspizdi ga struja, ispostavi se da je srcani bolesnik, dobije infarkt i jos vas tuzi za nastalu stetu na njegovom telu.E sada meni nije jasno kako neko moze to da smisli?Koji ***** ovaj trazi u kolim bez dozvole?
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 513
          • Bijeljina-Beograd Medakovic

@nijebitno
          Pa drugar sjedanje u kola u stanju pripitosti ili vec kako se naziva je direktno ugorzavanje bezbjednosti i vec samo po sebi predstavlja svjesnu aktivnost ugorzavanja bezbjednosti.

A za udese koji se vec dese, to moze da se desi svima nama bili mi krivi iline, i milion ijedan faktor postoji kao uzrocnik toga, te stoga se i tretira kao slucajnost, a u zakonu je slucajnost jako razlicita od svjesnog postupka kojim se ugorzava nesto ili neko.

Pa naravno da je u zakonima sve prilagodjeno lobi grupama i ostalim tajkunima....jer kao sto rekoh oni stoje iza vecine stvari.

Kao sto rekose, protiv lopova mozes samo da places i da ih eventualno ponudis kafom, da te ne bi tukli ili ko zna sta vec.
          I to se naravno selektivno primjenjuje.
          pokusajte vi nekom da odvalite retrovizor na kolima da vas pandur vidi,,,odmah cete vidjeti da je zakon jako surov prema obicnim gradjanima.
          A to sto nekog zateknu u kradenom vozilu, to je bila samo pozajmica, trebalo covjeku hitno, trudnicu morao vozit, ili nesto slicno....
          Strina mi je sudija, i bila je predsjednik suda, i kad mi prica kakve sve situacije postoje,,,dodje mi da odem u pm i da nestanem sa ovog podneblja,,,ali jos gore je u jevropi....

Skoro sam postavo nekoliko prtivpjesadijskih mina,i j0os neke igrackice,da vidi komsijska stoka, naravno sa skolskim upaljacima, tj dimnim uloscima i signalnom municijom tako da aktiviranje mine aktivira signalni metak koji se daleko vidi,probao to par puta (gruvalo fino,) ogradio plac, stavio tablu, privatan posjed, zabranjen ulaz.neovlascenim ulaskom mozete da se povrijedite ...i eto ti opet "kolega" iz milana rakica, kazu prijavile komsije da sam nesto ukopavao po placu, i boje se za bezbjednost.
          Pa sta oni ima da se boje za bezbjednost mog placa, dabogda pogoreli.....

Tada mi panduri rekose da ne smije covjek da ima nista sto bi moglo da povrijedi onoga ko pokusava da udje, jer moze biti slijep, gluv, lud ili ko zna sta vec.i kao greskom da udje...idi molim te
          .pa ako slijepac uspije da obije kbravu na kapiji i otvori reze na ogradi,ili preskoci ogradu 1,5 m visine sa bodljikavom zicom na vrhu, onda taj bas ne zna gdje je krenuo....ili ako je nepismen pa slucajno proba da odvali ogradu, i udje u kucu, eto pomislio da je njegova,pogrijesio covjek...

Naravno objasnili su mi da lopove sleduje njihova kazna ako ih uhvate, da, da ako ih uhvate,,,,,ali sta je caka, lopovi dolaze ko zna odakle, prave sranja na mom posjedu, e sad ako oni mene sjebu, odose, i policije ih uhvati,,,,nikad naravno, jer nece ni uvidjaj da rade(pa na osnovu cega onda da ih uhvate, gledanja u pasulj i sl)e a ako ja njih s****m onda je to lako, zna se ciji je posjed, gdje se nalazi i ostalo...znaci lociran si odmah......

Ja naravo objasnim "kolegama" o cemu se radi,i kada su vidjeli da se radi samo o signalnim sredstvima, nekako odose, i sada cekam nekog da naleti....kako cu slatko da ga ratosiljam zivota, pa makar robijao do sudnjeg dana......
          Inace ubacio sam oko 3g livenog....samo malo da zaprasi,,,,ne moze da povrijedi ali grune ko grom.....

Stavrno se cijeli zivot trudim da budem posteni gradjanin, ali kad sam se doselio u ovaj bgd, samo jadi me snalaze, obijali mi garazu 3 puta, krali sve zivo sto se moglo uikrasti, svi gledaju samo kako da napakoste....ma muka mi vise....
          jedina sreca u svemu ovome je to sto sam vojno lice, pa moze panduracija da mi pljune pod prozor, imao sam par okrsaja sa ciganijom iz kraja, i napokon sam ih malo kultivisao, a "kolege"ne mogu da me apse, samo da pozovu vojnu policiju,,,a sve VP znam sto klasici sto drugari, tako da se to lako rjesava, a i u ostalom tesko da bi se neko usudio da krene, s obzirom da je i i nace zategnuto stanje vojske i policije, ima nas, ima i njih...
          I kako posle da ne izgledam kao kurceviti namcor...sve sto sam pokusao fino ne vrijedi, gdje god sam nastupio sa silom, prosao odlicno,,,gdje je tu logika..... ali naucicu ja lopove da moj rejon nije za njih, samo polako....

Gledam samo druge postene ljude u mom okruzenju, ne smiju ljudi ostavit kuce ni sata, covjeku ladno usli i iznijeli tv i dvd iz sobe dok je spavao, i sta ce, cuo lopovve, i pravio se da spava......sta ce jadnicak...bolje da nose sta ima, nego da odnesu i jos ga izubijaju....
          i kad je zvao policiju, pitali za vrijednost odnesenog,,,,kazu mala cifra, ne mogu da izlaze na teren...sitno im.....

Odoh u off, ali sta da se radi....morao sam....mozda neko od vas u nekoj buducnosti uleti u vladu, pa se sjeti ovoga, i pomogne obicnim smrtnicima.....

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Originally posted by nijebitno
            @wiz
            Ne znam koliko si ti mlad kada ti je djevojka od 30 "matora sponzorusa".
            Znam da svako ima pravo na svoje misljenje, zato bih te samo zamolio da ponovo pogledas sta si napisao za nekoga ko ima sve izglede da ostane trajni i teski invalid. Ne znam odakle takav stav, ako je sponzorusa nije sef koncetracionog logora.
            Matora je za njega naravno,pa nisam je ja terao da se vozi sa njim vec je sama to htela,i nemam neki osecaj sazaljenja prema njoj,sazalim se jedno 10x dnevno kad vidim prosjake bez nogu,majke koje vuku i nose decu po autobusima,invalide,obicne ljude iz naroda u teskim situacijama,nesrecama,a za takve likuse i njihove sponzore neme ni trunke osecanja cak stavise,na stranu to sto jer doticno BMW kupljem istin onim novcem koji je na ovaj ili onaj nacin od nas pokrraden,i sta sad da ih zalim,da prolivamn gorke suze nad njihovom nesrecom,znas sta zabole me za njih

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
              • Mazda 6 2.0d

Originally posted by The Punisher
              Sta se cudite Karicu, gledajte sta je bilo sa Paris Hilton, osudjena na 47 dana zbog iste stvari, smanjena kazna i pre nego sto je otisla u zatvor na 22 dana, a evo je izasla posle 2 dana zbog "zdravstvenih" razloga. Sta je, nema ambulanti u americkim zatvorima?

Moreee, kuka i motika treba da se digne opet, nije bilo dovoljno.
              Zakon je jednak za sve, samo su neki malo "jednakiji" pred njim, zar ne?
              Da ali ona nikoga nije ni ubila ni nacinila invalidom! To je bila "obicna" voznja u pijanom stanju za koju se kod nas uzima dozvola na 3 meseca a corka se ni ne pominje kao mogucnost (sem u slucaju neplacanja kazne). A on je izazvao opstu opsanost, udes, zamalo ubio jednu osobu. Sada sto je ta osoba guska koja je sela sa pijanim kretenom u kola (i verovatno i sama bila pod uticajem necega) je manje vazno - na zalost svako ima pravo na zivot.

Ja u zivotu nisam seo za volan sa vise od 2 piva (0,33) i to popijena u periodu od 3-4 sata. Jednostavno mnogo mi je prostije da okrenem taxi nego da vozim (da se raspravljam sa pandurima za 0.1 promil vise) a ne daj boze da se desi nesto. Pravilo - kada vozim ne pijem kada pijem ne vozim i vec 5 godina tako . Ali tu mali Karic ima problem - kako da "privede" curicu taxijem .

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

@Dandy, isti problem imam i ja.Evo danas su mi haubu izgrebali granjem, ejjj bre, odlomiti granje sa drveta, i trljati po haubi!? Pa ne znam sta oni razmisljaju, sta bi uradio da sam ga video, pa ne znam sta bi on uradio ali bi ga ja ubio mamicu mu ****m.

Comment

• Ji 4Tze
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2006
                  • 806
                  • bg
                  • Honda CR-V 4WD

da to nije ipak od one olujchine juche popodne?

Comment

• stefanves
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2006
                    • 1351
                    • BG

Nije.

Comment

• zec
                      CBC Senator XXL
                      • 05.01.2005
                      • 450
                      • bgd

Originally posted by dandy
                      Skoro sam postavo nekoliko prtivpjesadijskih mina,i j0os neke igrackice,da vidi komsijska stoka, naravno sa skolskim upaljacima, tj dimnim uloscima i signalnom municijom tako da aktiviranje mine aktivira signalni metak koji se daleko vidi,probao to par puta (gruvalo fino,) ogradio plac, stavio tablu, privatan posjed, zabranjen ulaz.neovlascenim ulaskom mozete da se povrijedite ...
                      .pa ako slijepac uspije da obije bravu na kapiji i otvori reze na ogradi,ili preskoci ogradu 1,5 m visine sa bodljikavom zicom na vrhu, onda taj bas ne zna gdje je krenuo....
                      ....
                      Ti zivis u kasarni?
                      Znam za nekoliko slucajeva: saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom i jos uvek niko nije zaglavio zatvor. Nesto se odugovlaci, a nesto jos uvek vestace, sude i prekrajaju. Znaci ima i obicnih smrtnika koji mogu da izbegavaju ili smanje kaznu.
                      "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

pa lepo rece da je vojno lice, a to sto postavlja nagazne mine po dvoristu, jbg, profesionalna deformacija

salim se Dandy naravno i treba lopove zaplasiti kako god je moguce i stati im na put

Comment

• dandy
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 513
                          • Bijeljina-Beograd Medakovic

ajd odoh u off, evo tri dana vec drzim mjenjac od golfa, i jos neke alatke koje su interesantne lopovima u dvoristu na livadi i cekam da neko dodje da ga ukrade,,,,,nemora da obija nista....samo da udje..
                          niko se ne pojavljuje......

A ta kao sto rece matora sponzorusa,,,pa 10 godina starija od njega....vjerovatno je to bila ljubav na prvi pogled....

ili bolje receno ljubav na prvo saznanje koliki mu je konto u banci...e pa sad ga na zalost koristi.....ma koliko to surovo zvucalo...

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

Svidja mi se tvoj smisao za crni humor

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

danas citam u novinama da je na nivou svesti deteta od 10 godina i da ce veroavtno tako i ostati... i da ne moze sama ni da se hrani ni nista, vezana je za kolica... a Karici nakon zavrsetka sudjenja vise ni ne zovu da pitaju kako je... doduse platili su joj to lecenje u ribarskoj banji... (bas se otvorili, umesto da joj plate negde u inostranstvu... )

a inace mali Karic skoro i da nije povredjen u tom udesu, tj. lakse je povredjen, a na prva rocista je dolazio u invalidskim kolicima- folirao se

i naravno ulozice zalbu na presudu ne bi li jos smanjili kaznu...

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

Sad zvuci kao crni humor,mada tako ovog puta ne zelim,mislis li da je i ranije bila svesnija od deteta sa 10god cim je prihvatlia da se vucara sa "mladim playboyom"

Comment

Working...
                                X