inace moj komsija je pre nekoliko godina kolima ubio neku babu koja je vozila potpuno neosvetljena biciklu po mraku... covek je vozio propisnom brzinom, nije imao mrvu alkohola u krvi+ je sud odredio podeljenu odgovornost, inace covek nikad nije napravio nista ni blizu normalan vozac... dobio je 8 meseci zatvora.... e sad gde je to od ovoga ja se pitam... jedino sto ova nesretna devojka nije umrla mada bi joj po ovome sto citam bilo bolje da jeste
Судија који у својој каријери никада није изрекао затворску казну, па ни у саобраћајкама са смртним исходом, скупио је храбрости да промени своју праксу верујући да осудити Кариће представља најбољи начин удварања политици ? наводи се у саопштењу ове адвокатске канцеларије.
Ovo izgleda kao da ja bilo namesteno da predmet dobije sudija koji nikad nije nikog osudio za saobracajku a sada kada je prvi put osudio nekome se slosilo.
Sud ima poprilicno razumevanja za mladje ljude, dok su stariji malo vise opetereceni godinama i ozbiljnoscu koja se od njih ocekuje!
Igrom sluicaja poznajem pomalo taj krivicni zakon i ono sto u njemu pise se retko kad upraznjava u praksi, konkretno mislim na najstrozu kaznu koju ovde svi ocekuju!
Mislim da ima veze to sto je Karic, ali isto tako da bi bilo ko od "nas obicnih smrtnika" iz svu srecu da se nikad ne desi, prosao u najmanju ruku isto! Sve zavisi od samog stava okrivljenog, njegovog advokata, sudije... Za istu situaciju sa smrtnim ishodom dobio bi verovatno cetiri godine zatvora i jos tri zabrane upravljanja, a ovako je prosto bilo izmedju zatvorske kazne i uslovne slobode!
U pitanju su teske telesne povrede i voznja u pijanom stanju sa jedne strane, a sa druge su ranija neosudjivanost i priznanje krivice!
Vrlo diskutabilno...
"Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
Ne želim da me pogrešno shvatiš, ali mislim da nije u redu što u lokaciji imaš to što imaš. Svaki novi user na Cannonu je dočekan sa jednom rečenicom dobrodošlice jedno 5 rečenica da se predstavi, popuni lokaciju, ne piše velikim slovima... Meni lično tvoja lokacija ne treba, ali čini mi se da ti kao mod treba drugima da budeš primer... ovo pričam iz ličnog iskustva sa drugog foruma...
-seo za volan pijan ko letva, 2 promila
-ogranicenje je 50 ili 60, on vozio 148 tako u pijanom stanju...
---> time je pocinio tesko delo protiv bezbednosti saobracaja, amozda bi se moglo reci i da je izazvao opstu opasnost...
-plus izazvao saobracajnu nesrecu sa teskim telesnim povredama...
ako je propisana kazna zatvora od 1 do 8 godina za to po meni trebao je da dobije jedno 5 godina, eto s obzirom da ranije nije osudjivan... a nema nikakvog osnova da dobije najblazu kaznu...
a taj sudija ako nikad nije izrekao zatvorsku kaznu cak i kad je bilo smrtnih posledica nije normalan i treba ga smeniti...
м, иако се оштећена не придружује кривичном гоњењу, иако је пред собом имао младог човека који никада није осуђиван,
Neverovatno. Kako bre da se pridruzi gonjenju kad je pacenica pod amnezijom, ne zna kako se zove... Cudo jedno koliko su sarkasticni ti advokati.
I sta uopste znaci to "nikad nije osudjivan" u njegovom slucaju? Pa sigurno da nije kada ima veze takve kakve ima. Ne bi me cudilo da je i ovaj sudija koji je izrekao ovako blagu (preblagu) kaznu potplacen, kao i sve u ovoj zemlji, uostalom.
Inace kad je ta devojka od 30 godina u pitanju, zao mi je sto joj se to desilo, ali moram se sloziti da je guska... :x
Mogla je jasno da vidi da joj je decko pijan, sta joj bi da sedne sa njim u auto... a i kad je evc sela sto mu je dala da vozi toliko... ja bih mu ladno povukao rucnu kad bi presao 40 sto nije ona uzela da vozi? pretpostavljam da ima vozacku... a i kad se evc vozila sta joj bi da se ne veze, stvarno mi nije jasno, osim ako je i ona bila pijana ko letva... da je bila vezana ne bi probila soferku i odletela 15 metara na asfalt... e sad problem je sto je tip udario u banderu sa desne, tj. suvozaceve strane tako da bi verovatno najebala i da je bila vezana, ali verovatno ipak manje...
i jos kad se na to doda da je igracica kod Ksenije pajcin i da je tad imala 30 godina a on 20... mislim sta bi riba od 30 radila sa klincem od 20, 90% da je bila sa njim samo zbog love, a i to se uklapa u profil igracice...
zaista je ne razumem, mada opet mislim da nije zasluzila to sto joj se desilo
Ne želim da me pogrešno shvatiš, ali mislim da nije u redu što u lokaciji imaš to što imaš. Svaki novi user na Cannonu je dočekan sa jednom rečenicom dobrodošlice jedno 5 rečenica da se predstavi, popuni lokaciju, ne piše velikim slovima... Meni lično tvoja lokacija ne treba, ali čini mi se da ti kao mod treba drugima da budeš primer... ovo pričam iz ličnog iskustva sa drugog foruma...
U pravu si. Jel' sad bolje?
Po temi mogu da dodam da niko ne zasluzuje da mu na glavu padne crep sak krova a za ostalo smo sami odgovorni zato sto donosimo pogresne odluke. Ako ja prelazim ulicu van pesackog prelaza treba da sam svestan da sam se sam stavio van zakona i ugrozavam svoj zivot.
kako kaze poljska poslovic - svi smo jednaki ali postoje "jednakiji" (pred pravom)
nadovezujuce se na temu laganim OT - prosle godine poljska plivacica otylia jedrzejczak (zlatna medaljistkinja na olimpijadi) izazvala saobracajku tako sto je prestizala kolonu auta na zabrani pri nekih 170km/h (ogranicenje 70-90 ne sjecam se bas) i spucala se u kamion koji je isao sa suprotne strane. ona se malo ugruvala a njen brat (bio suvozac) poginuo na mjestu. vozac kamiona bio povrijedjen zli nista opasno. natezala se vjestacenja i odlagalo sudjenje da bi prije 2 mjeseca bila osudjena na godinu ipo uslovno i materijalnu kaznu. vozacka joj oduzeta na 3 godine.
da je to uradio "obicni" gradjanin dobio bi minimalno 3 godine bez mogucnosti uslovne...
sve ja shvatam da je ona "zasluzna", da joj je brat poginuo itd. ali kao sto rekoh - nema pravde na ovom svijetu
Sad sam baš iznenadjen što je uopšte dobio bilo kakvu kaznu!?
Mislim takvi ljudi obi?no prodju lagano!
Što se devojke ti?e uopšte mi nije toliko žao htela je da bude riba i bila je.
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
zakon je zakon samo ako vazi za sve (zaboravio sam kako se to bese kaze na latinskom ) ali opet sa druge strane vazi orvelovska da su "sve zivotinje jednake ali su neke jednakije od drugih"
prema tome, sva obrazlozenja koja nemaju veze sa utvrdjenim cinjenicama su samo advokatska i novinarska prose.....
neka bilo ko od prisutnih proba da vozi 150 na putu sa ogranjcenjem od 50 pa ce videti kako ce proci kod sudije
Iskreno inznenadjen sam. Ocekivao sam uslovnu kaznu. Ovako ce jadnicak morati da se namuci. Ici ce tu zalba, a drugi sudija. Na kraju ce naravno daleko od novina i vesti izdejstvovati uslovnu kaznu...
Comment