Originally posted by BOOST
Presuda Stefanu Karicu zbog saobracajke...
Collapse
X
-
Sudska hronika
MLADINKO MIHAJLOVI? OSU?EN ZA SMRT UREDNIKA ?KANALA 9?
Krivi?no ve?e Okružnog suda u Novom Sadu, kojim je predsedavao sudija Slavko Ber?an, osudilo je ju?e Mladinka Mihajlovi?a (1959) iz Novog Sada na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda.
Sud je utvrdio da je Mihajlovi? kriv što je 7. novembra prošle godine u Industrijskoj ulici u Novom Sadu pesnicom u lice udario glavnog i odgovornog urednika televizije ?Kanal 9? Nemanju Pavlovi?a i oborio ga na zemlju, posle manjeg sudara njegovog ?juga? s Pavlovi?evim automobilom, a od posledica udarca i pada na beton Pavlovi? je zadobio teške povrede lobanje i mozga. Odvezen je u Klini?ki centar Vojvodine u Novom Sadu, gde je bio priklju?en na aparate. Preminuo je dve nedelje kasnije.
Mihajlovi?a je optužnica teretila da je Pavlovi?u teške telesne povrede naneo s umišljajem, ali je Sud ipak bio mišljenja da je to uradio iz nehata. Kao otežavaju?e okolnosti prilikom odre?ivanja visine kazne, Sud je, kako je naveo sudija Ber?an, uzeo u obzir da je Mihajlovi? viša puta osu?ivan za krivi?na dela s elementima nasilja, a kao olakšavaju?u ? ?injenicu da je u vreme izvršenja dela zbog uticaja alkohola bio smanjeno ura?unljiv.
i ovaj lik je visestruko osudjivan i dobio je samo 5 godina za UBISTVO.
tako da smatram da mlad covek kome se prvi put desi nesreca bez smrtnog ishoda i pri tom nije prethodno osudjivan i pored toga ga devojka koja je ostala invalid ne tereti godinu dana je sasvim dosta. po tebi bi covek trebao da dobije za saobracajnu nesrecu isto kao i za ubistvo....
ja se ne slazem kazneni sistem ne treba da bude represivan vec da ako moze pojedince vrati na ispravan put a ako ne moze onda da ih zauvek skloni sa ulice...ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
ne vidim u cemu je problem, da je dobio koliko i ovaj- 5 godina ne bih se bunio
inace ovaj nije pocinio direktno ubistvo nego nanosenje teskih telesnih povred, od kojih je drugi tek za 2 nedelje preminuo...
a i ovoj devojci je unisten zivot iako nije umrla... a da ga krivi ne moze i da hoce kad joj je povredjen mozak i nije pri sebi, ima amneziju...
Comment
-
-
Hm.. svi mi imamo prave i krive poglede na stvari, retko ili cesto nebitno.
Marko001
Evo naprimer da bi uspeo da razumes koliko iskrivljeno jedan pogled moze da bude:
"Da bi ti bio zadovoljan osudom trebala je devojka dakle da umre i da nije medju zivima, jer- tada bi Karic dobio 5 godina? "
Pokusaj da budes manje impulsivan jer to sto se kaze nemora da bude da jeste.
Dok su Karici preuzeli odgovornost na lecenje iste, jasan je prikaz kajanja i snosenja odgovornosti sto je ljudski i humano.
To sto oni imaju novca za sve to neki lako mogu da tumace, iskupili su se.
Da li su to stvarno uradili ili ne nije na nama da donosimo zakljuchke.
Ja neznam nijednog od njih licno, sve i da znam nebi se izjasnjavao jer je protivno mojoj svesti posto su samo spekulacije u pitanju.
I da je u Svedskoj pitanje je da li bi dobio 1 godinu zbog toga sto je uradio.
Ali bi za 2 promila alkohola u krvi i voznju dobio 2 godine.
Kad je poceo da pije bio je trezan i sto je bio pijan nisu olaksavajuce okolnosti vec otezavajuce. Sve sto se desilo je saobracajna nesreca i nista vishe. Sve ostalo su samo posledice iste.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Ko je rekao da je trebala da umre da bi ovaj dobio 5 godina?
Ja to uopste nisam rekao, i ne treba mi to ni stavljati u usta tj. u tastaturu
Karice takodje nisam pljuvao, pljuvao sam jedino njegov postupak, da se urolja i da vozi 150 po dedinju tako pijan...i to je za svaku osudu zaista.
a to sto placaju lecenje je najmanje sto mogu da urade kad je decko devojci unistio bukvalno zivot, a ti troskovi za njih lecenja u ribarskoj banji su ko ja da dajem nekome 100 dinara mesecno, tj. ne bih ni osetio
i time on svakako ne moze da se iskupi za to sto joj je unistio zivot.
a sto se tice Svedske u svakom slucaju verujem da bi dobio vise nego ovde...
eto kazes da bi za samo voznju tako brzo sa 2 promila dobio 2 godine
Comment
-
-
Samo za to sto je pokrenuo motorno vozilo sa 2 promila bi dobio 2 godine i tu bi bio kraj price.
Ostalo bi snosila osiguranja.
PS: Moram da budem malo apsurdan po pitanju tumacenja ko sta kako tumaci. Nas sistem je u toku transformisanja i uskladjivanja sa EU , nemoj se iznenadis ako braneci svoju imovinu kad nekog nalupas dobijes zatvor
Ovo je sad malo metaforichno napisano ali svatas poentu.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Znaci da se zakoni sve vise izjednacuju u okruzenje Evrope.
Nenade, kad te citam uvek kad napises, kod nas, moram da pogledam IP odakle pisesAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Kada kazem "kod nas" uvek mislim na Srbiju. Jer smo to "mi", to sto sam ja sada kod "njih" to je drugo.
BTW, u Rusiji mozes da se branis i cak za ubistvo u samoodbrani kao po pravilu ne osudjuju. Nesto tipa kao u SAD.Boost or bust...
Comment
-
-
Jedan nas poznati advokat je "u shali" izjavio da kod nas ako hoces nekog da ubijes treba da ga pregazis kolima a ne vatreno/hladnim oruzjem. Smisao je da se kod nas ovakvi prekrsaji tradicionalno blago ili nikako kaznjavaju.Boost or bust...
Comment
-
-
Originally posted by stefanvesSta je ona radila sa klincem od 20 godina, max.pijanim, u autu od cca.300KS?".
Pa isla riba da se krese,sto veli cirke je mozda jos i uzmem koju kintu!Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Originally posted by BOOST
PS: Moram da budem malo apsurdan po pitanju tumacenja ko sta kako tumaci. Nas sistem je u toku transformisanja i uskladjivanja sa EU , nemoj se iznenadis ako braneci svoju imovinu kad nekog nalupas dobijes zatvor
Sad da li je ishod ovog slucaja urbana legenda ili ne, jer davno sam citao o tome, nije bitno, mislim da americki zakoni mnogo bolje tretiraju ove probleme.
Jer prakticno ako neko dodje da mi pljacka stan, trebao bi da sednem i ne radim nista, ni slucajno da ometam kriminalca, jedino mozda kafomi naravno pozovem policiju. Ako bi ga kojim slucajem dohvatio bejzolkom, odgovarao bi pred zakonom.
Za Karicev slucaj nemam komentara, svaki slucaj je prica za sebe, sacinjena iz mnostva detalja i podataka koje novine nikada nece preneti, pa ih i ne znam.
Ali ovako iz prve drugarica koja je nikada osudjivana je zakacila babu na presackom prelazu, baba je zavrsila u bolnici i izasla iz iste posle mesec dana. To joj je bio 1. prekrsaj i nije imala alkohola u krvi, sa vrh advokatom dobila je nesto vise od godinu uslovno. Tako da sta znam...
Comment
-
Comment