ajmo jos jedan ot
desio se pred nekoliko godina u crikvenici slucaj da je klinac od svojih 18 godina, ali bez vozacke, na pjesackom prijelazu mrtav pijan sa svojim bmw-om pokupio tri djevojke. ne sjecam se tocno da li je samo jedna poginula a ove dvije tesko ozljedjene, ali uglavnom, bilo je mrtvih. nakon trakavice od sudjenja koje je trajalo par godina, decko je oslobodjen uz objasnjenje sudije da je mlad, vec se dovoljno kaje zbog onog sto je ucinio, i da je IZ DOBRE OBITELJI koja ce osigurati da se to ne ponovi...
kad znam da ima takvih slucajeva, godina dana jednom karicu sa svim njegovim vezama u srbiji mi ne izgleda tako malo... malo je, ali mogo je i bolje proci
Mada, karici trenutno bas i nisu "u milosti", televizija im je ugasena, a Bogi se krije negde u Rusiji, zato sam ocekivao da ce ovaj dobiti pravednu kaznu...
Inace, ova kancelarija Tomanovic sto izdaje ova sarkasticna i bezobrazna saopstenja je kancelarija od onog tipa sto je bio Slobin advokat u Hagu, nije ni cudo da su uzeli istog advokata,on im je i omogucio da se u njegovo vreme obogate (nelegalno- prema zvanicnom izvestaju CIA)...
Nema veze gde se on krije,pare kojima podmazuje sigurno su te negde,oko nas!
I kako posle ja da nedelim pravdu kad ova j_ebena drzava nece!? Uvatis djubre i ubijes po sistemu glava-za glavu ko ti ebe mater,sta si ti i ko si ti ima da platis pa se ti posle mangupiraj ako mozes
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
da je to uradio "obicni" gradjanin dobio bi minimalno 3 godine bez mogucnosti uslovne...
sve ja shvatam da je ona "zasluzna", da joj je brat poginuo itd. ali kao sto rekoh - nema pravde na ovom svijetu
Sta ce joj gora kazna od cinjenice da je ubila rodjenog brata i da sa tim mora da zivi ostatak zivota?
da li stvarno mislite da treba uništiti jedan ljudski život sa dugogodišnjom robijom bez obzira sto on pripada porodici kari? koja ve?ina nas ovde ne voli.
de?ko je imao tu (ne)sre?u da ima dobar auto (mislim da se u novina provla?ilo da je m3) i tako?e imao je tu nesre?u i da je veoma glup pa je uradio to što je uradio. ali ako se ?ovek iskreno kaje i ako mu devojka (btw koja je sela sa pijanum momkom u sportska kola i pri tom se nije vezala) oprašta mislim da neka dugogodišnja robija nije primerena. mislim da se iz ovog može izvu?i pouka i da se od njega još uvek može napraviti koristan ?lan društva..... tako?e mislim da bi bilo i dobro da ga država natera da po srednjim školama drži predavanja kako je vožnja u alkoholisanom stanju loša i da bi to mnogo uticalo na svest dece kad b ?ula takve pri?e iz prve ruke. to bi trebalo uvesti u srbiji kaio obavezan deo kazne.
Malo je dobio, nece videti ni z od zatvora.
A to sto su mu uzeli dozvolu to ce bas da ga pogodi, posto ima vozaca kao sto ga je imao i to vece ali alkohol i jos neki prasak su ga okurazili da on vozi.
Pare su opet ucinile svoje, vestacilo se 10 put...
Ne radi se o antagonizmu prema Karicima, stvar je u tome sto ako je za to predvidjena kazna od 1-8 godina zatvora sud treba na osnovu olaksavajucih i otezavajucih okolnostiu da presudi kolika ce kazna u tom intervalu biti.
Posto ima vise ozbiljnih otezavajucih okolnosti, pre svega da je vozio 100 km/h vise od dozvoljene brzine, da je imao 2 promila alkohola u krvi i da je jedno lice tesko povredjeno, da ima amneziju i da ce verovatno ostati invalid i/ili imati amneziju do kraja zivota... dok je jedina prava olaksavajuca okolnost sto pre toga nije osudjivan...
prema tome vise je nego jasno da ima neuporedivo vise otezavajucih okolnosti sto znaci da kazna mora biti u gornjem intervalu propisanog zakonskog moguceg opsega, a ne u donjem delu... a opet posto postoji i 1 olaksavajuca okolnost kazna ne sme biti ni maksimalna ili neposredno ispod maksimuma... odnosno mora biti iznad polovine tj iznad 4 a manje od 7-8... znaci prava mera bi bila recimo 5-6 godina, a za minimalnu kaznu od 1 godine nema apsolutno nikakvog osnova...
a argument da mu devojka oprasta i da ga ne krivi je apsolutno neumesan i sarkastican, jer devojka ima amneziju, uci da hoda i jedva se seca sta je bilo juce i prekjuce i kako onda da ga krivi ili ne krivi...
a sto se tice tvog prvog pitanja 5 godina ne bih nazvao dugogodisnjom robijom... a kad je u pitanju unistavanje necijeg zivota, jedina je cinjenica da je on unistio zivot te devojke
Bilo bi interesantno videti statistiku osuda u slicnim slucajevima. Tako bismo stekli sliku da li je ta osuda u okviru ocekivanog ili ne.
Zakon je jedno, a primena drugo.
Nije zakon matematika da se kazne zacepljuju po logici ili aritmetickom proseku...
Nije zakon matematika da se kazne zacepljuju po logici ili aritmetickom proseku...
Naravno, nego prema otezavajucim i olaksavajucim okolnostima u okviru zakonom propisanog moguceg opsega za krivicno delo koje je dokazano, onako kako sam opisao
Stefan Kari? (22) osu?en je na godinu dana zatvora, iako je voze?i pijan brzinom od 148 km na sat izazvao saobra?ajnu nesre?u u kojoj je teško povre?ena njegova saputnica Stanislava Pavlovi? (32)!
Sinu Sretena Kari?a izre?ena je ju?e u Drugom opštinskom sudu minimalna zatvorska kazna uz obrazloženje da je mlad i do sada neosu?ivan i da bi dobio i uslovnu kaznu da nije bio pijan.
Podsetimo, u stravi?nom sudaru koji se dogodio 29. aprila 2005. godine na Dedinju, Stanislava Pavlovi? ostala je doživotni invalid, a njeni roditelji odustali su od krivi?nog gonjenja jer su Kari?i preuzeli brigu o le?enju njihove ?erke.
Kako je utvr?eno tokom su?enja, Stefan Kari? je voze?i "BMW" svog brata Bojana, brzinom od 148 kilometara na sat izleteo sa puta u Bulevaru kneza Aleksandra Kara?or?evi?a na Dedinju i udario u betonski stub. Od siline udara automobil se prepolovio, a Stanislava je ispala iz kola i odletela 15 metara!
- Na kona?nu odluku uticala je ?injenica da ste bili pod dejstvom alkohola. Sud je od veštaka dobio dva nalaza. Po prvom, imali ste oko dva promila alkohola u krvi, a po drugom nalazu ta?na koli?ina alkohola nije utvr?ena, ali je zaklju?ak tako?e bio da ste bili pijani.
Mi smo prihvatili drugu varijantu, koja je po Vas povoljnija - rekao je u obrazloženju presude sudija Jane Par?ovski, istakavši da bi presuda bila uslovna samo da Kari? junior nije bio pijan.
- Olakšavaju?e okolnosti su Vaša mladost i ?injenica da ste bili neosu?ivani. Nemam ništa protiv Vas, niti protiv vaše porodice. Tokom postupka ste mi ?ak bili simpati?ni!
Vaše prezime nije optere?ivalo postupak, optere?ivali su ga loše prikupljeni dokazi i posledice koje ste izazvali, a to je teško zdravstveno stanje Stanislave Pavlovi? - kazao je sudija Par?ovski, osvrnuvši se na re?i branioca tokom su?enja da je "prezime koje Stefan nosi optere?ivalo postupak".
Kari? junior osu?en je za teško delo protiv bezbednosti saobra?aja, a zapre?ena kazna za ovo krivi?no delo je od jedne do osam godina zatvora.
Stefan Kari? je ?itanje presude saslušao mirno. Dok je sudija ?itao presudu, Kari? je nekoliko puta pogledao na sat, odavaju?i utisak da mu se žuri.
.
Kada je izre?ena presuda, napustio je sudnicu sa osmehom na licuIna?e, izricanju presude nije prisustvovao niko od ?lanova njegove porodice, iako je Stefanov stric Dragomir tokom su?enja pružao podršku svom bratancu iz publike.
Stefan Kari? izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo.
- U ovom trenutku jedino mogu da kažem da ?u se i dalje brinuti o oporavku Stanislave Pavlovi?. Žao mi je što se ovo dogodilo - izjavio je Kari?.
Comment