Nenadano idem u CG oko 20.07. Gledao sam na SAT-u onu reportazu od BG do BD ali nisam obracao paznju (CG nije bila u planu) kad su oni zastoji zbog radova u tunelima. Koliko se secam na tri tunela se radi i zastoji su od po dva sata, da li neko zna tacno od kad do kad i gde su ti tuneli?
ja bio prosle god u prcnju a predprosle u miloceru i to na nanagovor zene posto sam crnogorski zet.
nikada vise u zivotu moja noga nece krociti tamo. NIKADA....
do tada sam svake godine iso vo grcija ko covek bre po 20 dana min. malo se kupas, malo skitas nocu, pa kad ti dosadi sednes u kola i napravcis djir jer imas gde da odes i sta da vidis.
pa malo Solun shoping... zene krpice, tasnice i cipelice a ti naravno u ulici auto delova, ej bre, cela ulica, velicine ko kod nas recimo palmoticeva, ma milina jedna, umoris se, sednes u Goodis na club sendvic, salat bar i vopi... auto parkiras u garazi i kad se vratis po njega a ono da ne verujes, opran, u****n... sija.
a ne CG. uzbrdo-nizbrdo, uzbrdo-nizbrdo... da se ne ljute ovi nasi gorci ali brate tako je.
to za mene nije odmor pogotovo sto sam tada imao jednu "prikolicu" a sad imam jos jednu , doduse malu ali... duseci, suncobrani, kantice, lopatice i ostale rekvizite treba nositi svaki dan + kad ovu veliku prikolicu mrzi da hoda onda i nju uprtim na ledja pa ajd ti junace po kozijim stazama lomi noge.
i dodjes na zupla kad tamo: " a makse otale jadan, ovde se mesto placa... nemo mi tu zabijat taj suncobran vec plati pa sedi u ladovinu...
e neces ga majci vise nikad.
ocu bre da legnem mokar na pesak, da me klinci zatrpavaju i pune oci usta i usi peskom a ne da lezim na plastici a dole ko na sljunkari...
zato prosle godine posle CG maltreta odem lepo na Tasos kad tamo... "oriste file, kala ise file, ti kanis file"... za iste ako ne i manje pare.
idem opet ove godine , sednem u auto, put milina... dodjem na evzoni, pljunem u dlan, stisnem pa gde pljuca poleti tamo skrecem... greske nema 100%
BTW... oni se sete svake godine pred sezonu da su im putevi katastrofa...
nikada necu da zaboravim foru od prosle godine kad alvirko pravi turu do budve i negde u PM naidje na radove na putu i to bez ikakve signalizacije... uzima telefon i zove ministra kalmperovica da mu kaze da treba da obeleze rupetinu...
Prema novom crnogorskom zakonu, ne samo da ne smete da iz kola na put bacate bilo šta, već ćete biti kažnjeni i ako se ne zaustavite i ne uklonite s puta ono što je "ispalo" vozačima ispred vas!!! Kazna za taj propust je od 40 do 100 evra!
Meni je to idiotski, šta sad ja treba da glumim đubretara i da stajem i blokiram saobraćaj u onom kanjonu morače i da skupljam ako je neko nešto ispred mene bacio inače ode 50-100 evra...
Ok informacije u ovoj temi su korisne, ali ja ne razumem zašto se pravi tolika frka, nekad je bilo za ma?arsku obavezno upali svetla, pa ih ja palio u NS da ne zaboravim (a i tako ih palim ?im izadjem na auto put ili krenem na duži put), vezivao sam se i kad nije moralo, jednostavno zbog sebe, vozio u bolnicu ljude koji su ljubili šoferku, više ne jurim nešto preterano, da bi se sekirao oko radara, od 9 puta u zadnjih 5 godina jednom sam platio kaznu za radar u povratku odmah kad se iza?e iz podgorice i to zato što sam se zamislio nešto, a znao sam da su tamo, i jednom su nas proveravali crnogorci na granici, bio ja i 4 devojke, pa smo valjda bili sumnjivi...
Dva puta su me ciljali crnogorci kamikaze, jednom kamion, i jedna krava, doduše naciljali smo i mi jednom crnogorskog pandura koji stoji na sred puta i zaustavlja po nekoj kiši i magli ali imao sam u kolima našeg plavog kolegu pa je stvar legla na kolegijalnoj osnovi.
Recept je da se nabiješ fudex-ovom autobusu u ****, i ako uspeš da pratiš te ludake, brzo si tamo gde si krenuo...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Upravo sam stigao iz CG ta?nije iz Budve,a još ta?nije iz Be?i?a.Sve je bilo baš OK, a mogu vam re?i da je na "Kralji?inoj" plaži slobodan pristup.Sveti Stefan ne radi, ali je i tu pristup plažama slobodan.
Malo smo duže ?ekali oko carinskih formalnosti na ulasku u CG(oko 20 min),dok je na izlasku sve išlo u hodu!Obavezno, u oba smera, obidjite parkirane kamione i autobuse ina?e ostajete da letujete na granici.
Policije ima puno, a kontrolišu i kažnjavaju!
Upravo sam stigao iz CG ta?nije iz Budve,a još ta?nije iz Be?i?a.Sve je bilo baš OK, a mogu vam re?i da je na "Kralji?inoj" plaži slobodan pristup.Sveti Stefan ne radi, ali je i tu pristup plažama slobodan.
Malo smo duže ?ekali oko carinskih formalnosti na ulasku u CG(oko 20 min),dok je na izlasku sve išlo u hodu!Obavezno, u oba smera, obidjite parkirane kamione i autobuse ina?e ostajete da letujete na granici.
Policije ima puno, a kontrolišu i kažnjavaju!
@Tetak, sto ne rece da si tamo, mogli smo da omaknemo koje Niksicko (ja malo i ne celo jer je za mene limit 0,2 ).
Ja sam se upravio vratio. Sa policij0om nikakvih problpema sem sto sam ljubazno rekao "dobar dan" crnogorskom panduru na ulazu u Crnu Goru pa mi on najljubaznije ispregledao sve papire (ko me biiiip kad se pravim blesav, on polako mase i svi polako prolaze a ja se pravim kulturan).
Ima ih sa radarima ali nisam video da nesto posebno zaustavljaju. Sto se blizanja (amblendovanja ili kako god hocete) tice - meni su svi blicali a vala i ja sam blicao. Mene su vise nervirali nasi panduri koji se postave kod onih glupih ogranicenja 40km/h i pucaju li pucaju.
U Budvi me iznenadilo sto lokali rade do 1 ali to verovatno i ima smisla.
Sto se plaza tice - bio uglavnom na Jazu.
Sve u svemu letovanje je mene i devojku iskostalo oko 900 eur sa sve gorivom i usputnim zezalicama. A nismo se trudili da stedimo. Ne znam li cini mi se da cifra nije prevelika. A kod Ctrne Gpore mi se svidja to sto je mala - nema gde nisam bio u ovih 10 dana - bukvalno svake veceri vecerali u drugom mestu.
Sada ono sto mi se ne svidja su budvanske diskoteke - nisam bio ni jednom i nemam ni zelju. Jednostavno meni nema logike da a letovanju izlazim u diskoteku uparadjen, da seu devojke u vecernjim haljinama... Takve seljanije ne videh nigde. Ali sve u svemu lepo sam se proveo (iako sam imao averziju prema CG) i rado cu otici ponovo. Put kao put nije tako losh (bar sam ga ja lepo podneo narocito sada u povratku) samo treba postovati pravilo "pozuri polako" i sve je ok!
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
U Budvi me iznenadilo sto lokali rade do 1 ali to verovatno i ima smisla.
Tako je godinama i poštuju svi, uvek se može na?i neki zatureniji lokal koji radi za "doma?e", ili zatvorene diskoteke koje rade duže.
Sada ono sto mi se ne svidja su budvanske diskoteke - nisam bio ni
Ko kaže da moraš da se uparadiš, doduše ja nikad nisam letovao u budvi, odnosno prvi put sam u budvu i bio pre 4-5 godina, vodili me da vidim gužvu, pljeskavice, ki? i naravno na šakov koncert u trokadero
Puno mi je lepše da se promuvam/ve?erica/gledam brodove po kotoru, hn, ig, ili sa nekim lokalnim ludacima po baru, pa onda u petrovac na mirno spavanje ili kuliranje na plaži do jutra...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Možda je izlazak u Trokadero seljanija, ali odlazak na more sa devojkom je za mene dno
i hvala što si podelio informacije sa nama .
Slazem se ali ove godine nije bilo ok (dve godine je iz leta u leto ispaljujem i odem na more sa drustvom, ali najbitnije je da se ni ove godine nisam smorio).
A da sam isao sa drustvom otisao bih u - Suncev Breg - na sveze Cehinje i Slovakinje a i pripadnice Nordijskih naroda i narodnosti .
Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
Zadnje dve godine letujem u Budvi i mogu vam re?i da se slede?e godine "vra?am", ako Bog da, u Herceg Novi(sa zalivom). Za HN tvrdim da je mnogo više primorski grad i ima "ono nešto", što Budva ne?e nikad imati.Mišljenja sam da su Budvu kao "hit" mesto izgurali Beogradjani kojima je Budva ono prvo na šta "nalete" kada ugledaju more i tu posle 530 km vožnje kona?no zaustave automobil!
Comment