Najkvalitetnije kozice koje mogu da se nadju kod nas su Hirsch...one spadaju u 4 najbolje na svetu. Mozes ih naci u prodavnicama SL watches...recimo u Knezu, TC Uscu...
Inace, svaki sajdzija koji ima bolju radnju u strogom centru grada i offical su za neki brend imaju solidnu ponudu.
Ako se neko odluci za original satove dobro je znati koje marke su na crnoj listi po kvalitetu, manje poznate kod nas:
Nedavno sam naišao na zaista zanimljivu listu brendova proizvođača satova sa jako niskim ili nikakvim kredibilitetom, a po mišljenju renomiranog nemačkog portala TrustedWatch (http://www.trustedwatch.com/). Ovo nije nikakva zvanična lista već isključivo lista kreirana od strane urednika ovog portala.
Ono što ja mogu da kažem je da sam u potpunosti saglasan sa ovom listom, i ovu listu ću uvek referencirati kada se pojavi pitanje na forumu o nekom od navedenih brendova. Jednostavno, mišljenja sam da ne treba trošiti reči na ove brendove i da ih do daljnjeg treba izbegavati.
Lista sledi:
A
Adee Kaye
Adleron
Aeromatic 1912
Alado
Alvaro Amorosi
Anderson & Bryl
Andre Belfort
ANNO 1827 Hamburg
Ascari
Astroavia
Astron
B
Baxx & Bloom
Bernadino
BOSCE
Bossart
Breytenbach
Buchner-Bovalier
Burgmeister
C
Cacalla
Calvaneo
Cantani
Carlo Gallucci
Cassini
Cavadini
Centia
Charles Conrad
Charles Delon
Chenevard
Claude Valentini
Constantin Durmont
Constantin Weisz
D
Davis
Denacci
Diamstar
Divinus
Donati
Donati Firenze
E
EDEN
Emile-Frey
Engelhardt
Enzo Bellini
Estana
F
Feinwerk
Firefox
FORESTIER & CIE
Francois-Rotier
Frederique Rothenberg
G
Gadison Stern
Galileo 1583
Gallucci
Glaswerk
Goer
Graf von Monte Wehro
Graf von Sponheim
J
J.Wendenburg
Jacques Cantani
Jaragar
Jeane Melaine
Jean Jacot
Juwelis
K
Karl Breitner
Khamaro
Kings & Queens
Königswerk
Kronwerk
Krug-Baümen
L
L. DAVID & SONS
Laurine
Laurini
Lindberg & Goldmann
Lindberg & Sons
Linhart
Linnhoff & Lorenz
Lobor
LOEWENSTEIN
Louis Bolle
Louis Lobel
Louis Valentino
Louis Valon
Lucien Piccard
Lukado
Luv & Kush
Lydia David & sons
M
Maria Giesen
Marina Militare
Medor
Meisterkrone
Meisterzeit
Michel et fils
Minoir
Moneque
MONTALE Paris
Montre Noble
Montres Allison
MZI
N
Newton & Sons
Nexus
Nomex
O
Olipai
Olivier Witteaux
Orkina
Oskar Emil
Ottimo
P
Pascal Hilton
Perigaum
Persopolis
Phobos
Pierrini
PIONIER
Pizzaro 1897
R
Raschke Glashütte
Rene Barton
Robert Frank
Rochmont
Roebelin & Graef
Romilly
Rothenschild
Röthlin
Rover & Lakes
Rüttli
Trenutno nosim Patek Philippe,kopiju naravno koju sam dosta platio ali mi nije zao...extra sat na navijanje... za orginal para nemam,a sa ovim sam extra zadovoljan...
^^ Ne sećam se baš 100% sigurno, ali mislim da je oko 100€. Ima oko 2 godine od kada sam je uzeo... Prvo sam tražio repliku upravo ovog 36 RS, ali mi se ni jedna nije svidela. Izgledaju jako plastično i sve su bile sa quartz mehanizmom.
Ovaj moj ima neku kinesku kopiju miyota automatic mehanizma i radi vrlo pristojno. Rezervu ima za otprilike 30-32 h (nisam merio) i ne greši puno. Dešava se da malo žuri kada duže stoji na mestu, a kada se nosi vrlo je tačan. Mehanički je dobro urađen, ne guli se boja i staklo je dobro, ne grebe se lako.
EDIT:
Evo, našao sam ga na amazon.com - original košta 2.244,00$ (redovna cena 3.200,00$), izgleda baš kao moj.
Ova Carrera (cv2010) košta između 2000USD i 3000USD online, u prodavnicama je skuplji.
Grand Carrera Calibre 36 RS odavno više nije koncept, a košta od 5200USD do 7500USD, trenutno.
u halo oglasima je neko prodavao repliku,imao je u ponudi jos satova,mislim da imam broj negde sam sacuvao....
ako je neka reklama neka brisu modovi,ako neko bude zvao,nek podeli informacije, i ja bih za jedno 20ak dana trebao juriti jos jednu repliku.
ARMANI, Breitling, Bvlgari, Chopard, Iwc, Hublot, Omega, Panerai, Rolex, Roger Debuis, Tag Heuer, Ulysse Nardin, U Boat idr. replike satova.
064/111-7717
EKSKLUZIVNE replike satova najpoznatijih svetskih proizvodjaca sa japanskim i swiss mehanizmima Vrhunska izrada veliki izbor modela Cene 15-350e garancija 1-2godine.
064/1521-759
kad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...
To nije ni replika replike tog sata
20€ je previše za tu igračku
EDIT:
Pre par godina sam u Kušadasiju naišao na jednu radnju koja prodaje izuzetno dobre replike raznih satova, a koje su koštale od 200€ do nekoliko hiljada €.
Kušadasi je pun prodavnica u kojima se prodaje svakakvo đubre, ovo je bila jedina radnja koja je prodavala replike koje su bile identične originalima.
Da su me replike zanimale, lako bih potrošio 450€, koliko je koštala identična replika Tag Hauer GC Calibre 36, za koju bi retko ko mogao da utvrdi da nije original.
Sad bih znao naći radnju da sam tamo, ali ne znam kako da ti opišem gde se nalazi
DISCLAIMER:
Nikoga ne savetujem da kupi lažni sat za 500€, niti podržavam pirateriju. Samo želim da naglasim da dobra replika dobrog sata ne može koštati 20€, nego mnogo više.
Comment