Zbrka je pochela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Strane tablice za parkiranje u Dalmaciji

Možda bih išao na letovanje u Dalmaciju i čitao sam nekakve tekstove o nekom čoveku kome su tamo razbili auto i sve 4 gume izbušili pa kad se vratio počeo je da pravi i prodaje lažne hrvatske tablice sa nekakvim specijalim magnetima koje se prilikom parkiranja u hrvatskoj samo tim magnetima zakače preko postojećih, a pre kretanja se skinu, što je sve zbog tih magneta vrlo jednostavno itd.

Onda je hrvatska policija saopštila da su za korišćenje lažnih hrvatskih tablica kazne ogromne itd.

Sad razmišljam da kupim ovde ne lažne nego prave tablice, i to ne hrvatske nego od neke EU zemlje... recimo od nekog ko prodaje nekog matorog stranca za delove, posto se ne moze uvesti.

Sad me zanima da li je tako nešto moguće tj. da li su ti automobili uglavnom odjavljeni pa su morali da vrate tablice ili ovde ima i stranaca koji imaju tablice ?

Naravno te tablice bih koristio samo na parkingu znači kad se parkiram izvukao bih svoje BG tablice i ubacio te strane, a pre polaska ubacio BG, ne bih vozio sa stranim tudjim tablama da me ne shvatite pogrešno, ovo mi treba samo da ne bih našao razlupan auto...

Mislio sam da uzmem strane tablice jer ne verujem da će hrvatska policija čak i da im bude sumnjivo recimo što auto enma nalepnicu baš da kontaktira policiju zemlje čije su te tablice i da proverava, dok bi svoje mogli da provere odmah, a osim toga te strane bi bile prave tablice, a ne nekakva kopija koja pitanje je koliko je dobro izradjena i da li bi čak moglo pazljivijim pogledom da se primeti da nisu prave.

Dalje, da li je prekršaj recimo ostaviti auto na parkingu bez tablica, tj. u slučaju da ne uzimam strane tablice nego da tamo samo izvadim svoje kad se parkiram? mada bi to opet bilo sumnjivo i moguće da bih opet našao bar probušenu gumu jer mogu znati da je to auto ili zagrebački ili iz Srbije tj. neki od onih kojima oni lupaju i bacaju u more

Tako d sve u svemu, mislim da bi bilo najbezbednije da od nekog ko prodaje starog stranca kupim tablice i po mogućnosti i odlepim mu naplepnicu ako ima i da onda tamo kad ostavim auto na nekom parkingu ubacim te strane tablice i skinem nasu a iznutra selotejpom prilepim tu stranu nalepnicu i da budem miran.

Comment

• Wooodoo
      CBC Senator
      • 01.10.2005
      • 214
      • Beograd

Ides na ODMOR, na kome ces da razmisljas da li ce neko da ti izbusi gume, demolira auto....

Ne razumem taj mazohizam!
      http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

kupi i stranca i tablice

za slucaj da te provale 'rvati

Comment

• sasa13
          CBC Veteran
          • 25.09.2006
          • 136
          • Beograd

kupi nalepnicu neke evropske drzave a skini tablice tako ti nista ne mogu...e sada sve zavisi gde parkiras..
          ja se ne bi igrao stavljanja drugih tablica mada ne bi ni isao tamo na more ali to sam ja...

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

Originally posted by Wooodoo
            Ides na ODMOR, na kome ces da razmisljas da li ce neko da ti izbusi gume, demolira auto....

Ne razumem taj mazohizam!
            O boze, pa upravo zato sam i mislio da ubacim strane tablice i prilepim stranu nalepnicu kad ga ostavljam na parkingu, da ne bih razmisljao da li ce ga neko ostetiti ili izbusiti gume i da bih mogao stvarno da se odmaram...

Comment

• M626
              CBC Senator
              • 12.01.2006
              • 200
              • Beograd, Konjarnik

Pa znas sta, ja sam cuo bas za primere gde su ljudima razbijeni automobili bas zato sto su skidali tablice (satro, niko nece da skapira odakle su)

Da si Srbin, to se veoma lako provali (osim ako ne mislis da cutis za vreme celog letovanja ), pokusavao ti to da sakrijes to ili ne.

Bio sam u Dalmaciji dva puta u poslednje cetiri godine, oba puta na Bracu.
              Broj incidenata = 0,5.
              Kuca pored nas su bili ljudi sa registarskim oznakama KG, par ulica nize NS.

E, sad, ako mislis da se krijes tako kao sto nameravas, moj iskreni savet ti je da ne ides. Kakvo ce ti to onda biti letovanje ako non stop strepis od necega?
              Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

Sve te varijante koje pominjes su kaznjive sto je potpuno razimljivo. Naravno da bo_lida ima svugde i da je takav strah opravdan, ali ne znam zasto svi misle na auto a potpuno se dobro osecaju na plazi ili ulici ili hotelu. Resenje je kasko osiguranje, platis i ne razmisljas. Druga stvar ima i hrvata koji sa srpskim tablicama letuju dole. Ne pise ti na celu ko si i sta si. Probas pa ako ti se ne svidja promenis lokaciju letovanja ubuduce i to je to.

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

@Marko 011

Kad udjes u Hrvatsku kupi oglase,imas njih 5-6oro koji iznajmljuju tablice ZG,PU,VK....e sad samo pazi koje ces da uzmes jer se i oni izmadju sebe bas svuda ne mirisu

Citao sam oglase njihove tako da veruj mi. Inace te tablice su na magnet i sluze ti kad se parkiras negde da ih prikacis.

Sta ti je balkan,samo biznis da se pravi
                  Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Wooodoo
                    CBC Senator
                    • 01.10.2005
                    • 214
                    • Beograd

Nisi ti bas razumeo sta sam hteo da kazem. Mislio sam generalno na odlazak Srba tamo.
                    Mozes da prodjes bez posledica, ali moze da bude i suprotno.
                    Ja npr. mogu da odem na Korculu kad god hocu, smestaj dzabe, plus puno rodjaka od mog komsije koji em garantuju za bezbednost, em imaju barke, poznaju uvale itd. Pa opet necu da idem.
                    Moj brat je isao prosle godine i imali su samo jedan manji incident sa njihovim ratnim veteranom. Imao je plocicu na lobanji pa je valjda malo poludeo. Drgi prijatelj koji je isao na Hvar doziveo je da mu u Kninu gadjaju bus kamenjem.
                    Poenta je da kad ides na odmor ne treba ti takva sekiracija. Da se krijes kao pacov, ne pricas glasno i slicno.
                    Ako si avanturista idi u Bejrut, ili u Gazu, imaju i oni more
                    http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

Originally posted by Laki 55
                      @Marko 011

Kad udjes u Hrvatsku kupi oglase,imas njih 5-6oro koji iznajmljuju tablice ZG,PU,VK....e sad samo pazi koje ces da uzmes jer se i oni izmadju sebe bas svuda ne mirisu

dobra fora mada mi je to malo petljavina, udjem pa zovem oglase p ako zna taj što iznajmljuje odakle je, pa treba da ga nadjem...

da, recimo znam da ZG ne trpe u Dalmaciji i da posle utakmica naročito lete u more

@ostali

Problem mi je isključivo bezbednost automobila, pošto umem odlično da govorim "po hrvatski", jer su mi roditelji iz hr, tj. sa prostora ex Rsk, a mi tamo znamo da pričamo i našim dijalektom ali i hrvatskim. Ja mogu u sekundi da se prebacim sa beogradskog na naš tamošnji dijalekat, ali isto tako i na hrvatski i da se ne zeznem ubacivanjem bre-a ili avgusta ili hiljade itd.

ne znam kako mogu da znaju da sam Srbin, kad umem da pričam 101% kao oni... dobro ne doduše kao Dalmatinci, ali kao Hrvati iz drugih delova Hr.

Bok

Comment

Imas veliku zelju da ides u HR na more iako mogu da ti razlupaju kola ,da stavljas tablice sa magnetom to je dno dna ali ponizenja izgleda nikad dosta

Comment

• Williams
                          CBC Senator XXL
                          • 07.02.2006
                          • 556
                          • Beograd- Cerak

Moj drugar je prosle godine bio u Dubrovniku 2 nedelje i niko ga nije cimao, niti je imao bilo kakvu stetu na kolima, a tablice je ostavljao na kolima.
                          Jedino mu se radnik autogas pumpe napravio pametan, jer nije hteo da mu puni bez atesta, al mozda je stvarno takav zakon tamo.

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Originally posted by c220
                            Imas veliku zelju da ides u HR na more iako mogu da ti razlupaju kola ,da stavljas tablice sa magnetom to je dno dna ali ponizenja izgleda nikad dosta
                            jbg, tamo su mi koreni pa me valjda zato "vuče"

zaista taj 1-minutni poslić zamene tablica ne bih doživeo kao poniženje nego bih to uradio i zaboravio na to te bio miran kad je auto u pitanju.

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Bicu kratak. Isao sam skoro par puta u HR i nema nikakvih problema u vecim gradovima, ALI.... Posto ides na letovanje, osudjen si na manja, primorska, zatucana mesta i tu kao u svakom delu sveta gde gradjanski duh kasni ima vise primitivizma i rizik se multiplikuje.

Vrlo ostro se kaznjava menjanje identiteta vozila, makar bilo i na parkingu ili cak skidanje tablica. U malim mestima ti to i ne pomaze. Vrlo brzo ce se saznati odakle si, a glas se brzo siri i ako te neko pikira nikakve tablice te nese spasiti, a najgore je ako te provali neki pandur iz malog mesta, kostace te letovanje i zivaca i novca daleko vise.

Ako ti se ide u HR, idi u Istru, mozda more nije kao Biograd, Dubrovnik i slicno, ali je tamo ljudima sve jedno odakle si.

A veruj mi da se ja nikada ne bih ponizavao da pricam drugim jezikom ili dijalektom jer ne zelim da znaju moje poreklo!!!!!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

2005. sam bio u ZD i niko me nije zarezivao 2%. Parkirao se u centru grada, isao svuda, vozikao se samo tako. Obisao oko 1000 km "u lokalu" za 10 dana.

Prosle godine odem opet i jedan dan na parkingu na plazi nadjem ogreban lak kljucem (vidi se da je balavurdija jer nije ni ogrebano kako valja, ali mi nije prijalo). Sledeci dan nadjem sutnut auto u zadnje krilo i, naravno, ulubljeno krilo. Ispravim krilo, popeezdim i odem kuci. Ako moram da se krijem, necu ni da letujem, ima mora po celom svetu i za manje para... Inace, osim tih incidenata niko me(nas) nije ni popreko pogledao...

Inace i ja sam odande i znam da pricam "u originalu", no nije problem u govoru. Lokalne boodale mrze sve redom, Zagrepcane, sve vrste turista, Srbe... eto tako, bez nekog posebnog razloga osim komplexa manje vrednosti.

Drago mi je sto nisam uhvatio stetocinu jer bi se potukao 100% a onda suceljavanje sa zakonom ... ovako sam mirniji. Steta i nije neka, auto je sad i prodat...

'Ebes ti posao kad moras da se krijes...
                                Nije to drzava jos zrela za normalan turizam. Cenim moje pare i za moj novac hocu mir i sigurnost, a ne sekiraciju. Dovoljna je samo jedna boodala....
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X