Ja picim kroz HR, oderem nekog na auto putu i furam dalje. Ma opusteno ja sam se uspavao na nekoj pumpi kod Zagreba, kad sam se probudio oko mene je bilo jedno sedam, osam kola punih omladine, krenuli u neki provod ali niko mi rec nije rekao. Ove godine idem tamo na mesec dana (nemam a ma bas nikoga u HR), uvek postoji mogucnost da naletis na nekog mentola ali iskuliras i uzivas u svom odmoru. Pozz
gr?ko more, koje od mora (više) koja oni imaju.
ima gr?ka more i plavije, i ?istije od Jadrana, sa borovima na samoj obali, na manje od 5metara.
ali nije lokacija iz paradajz turizam prospekata, i treba da se plati nešto više.
koliko se ja se?am, Jadran kao more je vrlo širok pojam što se osobina vode i obale ti?e.
pitanje je i da li ostrva po tim morima koja se porede upadaju u razmatranje,a tek tu ima razlika i bolje i gore.
ali se slažem da je Egejsko more kategorija niže od Jadranskog, pogotovu onaj severni deo prvih 200km od granice a najgori je Solunski zaliv gde ide gro naših ljudi (onaj deo do Katerinija).
Mozda to ima veze i sa romantikom i nekim proslim danima (vremenima). Znam ja da uvek moze da se nadje lepa plaza i dobro lepo more ali ja izgleda necu nikad biti onaj ko na korculi, ili na peljescu, ili u Baskom polju...
pa da srpske su tablice pa ga nece proveravati, a sa druge strane mesta poput SO i SU su dosta naseljene hrvatima pa ne verujem da ce razbijati kola svojim ljudima.. verovatno bi i sa NS dobro prosao dole, tesko da ce ti neka bud*la razlupati ili ogrebati kola, ako ne zna ko ih vozi..
dok je sa BG verovatno zeznuta situacija
ne mora ni krf ni zakintos , neka to bude high class. pricamo o paradajz turizmu ili ti low budget mestima. Npr. Tasos je jedno ostvro koje je od skoro postalo dostupno ljudima sa plicim dzepom, sto ce reci spavanje 10dana i prevoz oko 300e. Drugi naziv za tasos, smaragdno ostrvo... cuj jadran i crnogorsko primorje... na more ides da odmaras a ne da se pentras po kozijim stazama ne bi li naso mesto gde nije guzva i gde se ne izliva kanalizacija . sta vise i u CG mozes da ostanes olupanog auta posto nas ni tamo bas ne mirisu.
Ja nikad nisam nosio paradajz, ni avionom, a ni kolima kada sam isao.
Nesto su mi rekli da bi mogao da posnesem zelen pa da dozri u gepeku ali se nisam odlucio za tu varijantu.
U Tursku sam isao u Kusadasi (Kosmardasi ) i Antalija. Sve su bile all inclusive varijante. Svideo mi se narocito hotel Imbat u Kusadasiju. Bazen usluga sve super ali more je bezveze.
Sto se tice Grcke i tu mi je more bilo bezveze (ni tu nisam nosio paradajz). Bio sam na dosta mesta ukljucujuci i put do Atine i razgledanje.
E sad davno nisam bio u Hrvatskoj (a nemam ni zelju). Pa mozda samo tripujem i sa setom se secam...
Nabavi nalepnice koje imitiraju poderotine kljucem po limariji. Izlepi kola, pa ih niko vise nece grebati, mozda im bude i zao.
Ne znam, to sve zavisi od ljudi i osecaja. Ako ne osecate neku nelagodu idite, ja bi prvi isao.
Imam drugove koji nikada nisu osetili onu mrznju i rat, i vec par godina idu u Istru. I odlicno im je.
Cak su ih jedan put jurili navijaci da ih lincuju (bila neka prijateljska u toku leta), srecom su pobegli.
Ali ih to uopste nije uznemirilo ili predomislio da idu ove godine i ostace 25 dana.
Meni recimo to smeta i na odmoru zelim da se odmaram, a ne da razmisljam o ne znam cemu...
Comment