kako nas truju sa hranom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

hvala bogu u Austriji je to malko drugacije
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• bagu
      CBC Senator
      • 21.06.2006
      • 245
      • NS

@ rajmax63
      Svaka čast za izlaganje gore navedenog teksta.
      Sve ovo je više nego strašno a RETKO KO UZIMA ZA OZBILJNO.
      Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• Alexandar
        CBC Član
        • 14.06.2005
        • 68
        • Futog, Vojvodina

Originally posted by sw.brick
        ja sam vidjao uz Ibarsku, obelezena polja hibridima kukuruza Pioneer-a (SAD) za koje je zastupnik/ prodavac Delta.
        e sad da li su GM ili nisu, ne pise ali mi nikako nije jasno cemu to kada mi imamo odlicen ZP hibride koji su se i u svetu dokazali.
        Ne samo ZP, vec i hibride sa novosadskog instituta za ratarstvo koji su odavno dokazani ne samo kod nas, nego i u svetu. U cemu je stvar, samo u agresivnoj markentinskoj kampanji koje vode strane kompanije na domacem trzistu sve u cilju da uguse domacu proizvodnju kako bi imale monopol nad ovim trzistem i trzistem okolnih zemalja koji su glavni kupci nasih hibrida. Nasi hibridi su daleko bolji, jer su prilagodjeni uslovima zivotne sredine, jer su i selekcionisani u istim uslovima. Sto se tice nauke, oba instituta su odavno u svetskom vrhu, ali mi se cini da im drzava namerno saplice noge, sigurno tu neciji interes postoji. Pored Pioneer-a, na trziste se agresivno prodaju i nemacki KWS hibridi, i gomila nekih drugih. Seljaci, često neobrazovani, misle da je strani proizvod bolji, i zato radije kupuju te strane hibride u odnosu na domace.
        Panonski Mornar
        ALMERA 1.5S Tekna

Comment

• veljko
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2006
          • 476
          • Backi Jarak, NS
          • Volvo V50 DRIVe

i sta jesti sutra za dorucak

crni hleb sa parizerom (obogacen sojom) i svezim paradajzom.

i naravno jogurt sa 3.2 mm

a jel znate da od svinjceta od 150 kg zive vage dobijete oko 300 kila proizvoda u mesnicama
          Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• GadGet
            CBC Senator
            • 15.08.2007
            • 206
            • Nbgd, Vozdovac

Jbg ja kada ga preradim od 30kg zive vage dodjem na 15kg pecenja, a jagnje od 15kg dodje na 5kg

Comment

• rajmax63
              CBC Prijatelj
              • 02.04.2005
              • 1415
              • Bačka Palanka
              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

MOZETE li da poverujete u podatak da svaki gradjanin ove nase drzave Srbije (od bebe do staraca) godisnje, u proseku, sa hranom u organizam unese i pet litara raznih pesticida, herbicida i drugih hemijskih preparata, plus dva i po kilograma aditiva, konzervansa i vestackih boja i 60.000 raznih hemikalija koje se koriste u razlicitim fazama proizvodnje hrane, od njive do trpeze?!

.ebiga to je realnost.

Ali nista ne moze da zameni dobar rostilj.mislim domaci

KO PREZIVI PRICACE
              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
              Audi ima crveno T

Comment

• 1nsane
                CBC Senator XXL
                • 28.05.2007
                • 388
                • Umcari - Grocka

Rasipniche.
                A tek prasitji.....Odes na pijacu, pogledas - ono lepo.cisto, repic onako uvijen, vec vidis kako se vrti na raznju....Covek ti zakolje,ocisti i upakuje i ti sav sretan podlazes vatricu. Posle sat vremena pecenja primecujes kako se prasence polako topi, iako nije bilo masno. Kad ga ispeces i uporedis sa kupljenom kilazom, shvatis da tu nesto nije u redu. Hranjeno SUGIjem, koncetratom na bazi GM soje obogaceno raznim hormonskim stimulansima, kvalitet mesa = 0 , a zdravo je "ko dve pakle morave na prazan zeludac".
                NO BRAIN
                NO PAIN
                1_N_S_A_N_E

Comment

• Bane_Saabijach
                  CBC Veteran
                  • 08.08.2007
                  • 108
                  • Veliki Popovich

Šta je 10 godina života naspram krmenadli i slatkiša. Ja dajem 20

Comment

• Bane R
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2006
                    • 1769
                    • Beograd

Kome ovo ne odgovara, nek se vrati u praistoriju, beži od mamuta, spava u pećini, živi u blatu, jede plodove prirode (koja je neprerađena sve samo ne zdrava) i onda sa 30 godina (što je duboka starost za to vreme) umre od najobičnije prehlade ili oslabljenog imuniteta jer nije primio odgovarajuće vakcine kao dete i nije imao centralno grejanje pored kojeg će da se ogreje na -10.

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Kako si ti povezao grejanje na -10 sa zivotom u blatu i pecinama i ishranu hemikalijama, samo ti znas.

Nije svaki napredak u polju ishrane napravljen radi poboljsanja kvaliteta ishrane vec radi povecanja zarade naustrb zdravlja, to je poenta price.

Ili mozda neko tvrdi da treba da budemo zahvalni na takvom napretku koji nam je omogucio da imamo jedan Mekdonalds, toliko zdrav da ishrana bazirana na njihovoj hrani izaziva garantovane hormonalne poremecaje i ostecenja jetre...?
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

bane, uze mi rec iz usta
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• 1nsane
                          CBC Senator XXL
                          • 28.05.2007
                          • 388
                          • Umcari - Grocka

Nije poenta u izbegavanju takve hrane. Ljudski organizam se godinama uspesno privikavao na sve vecu kolicinu otrova u hrani. Pa zamislite da nekom nasem gedi iz XIII veka date da pojede djacku pastetu - garant bi umro. Ali sad situacija postaje alarmantna, jer nemamo samo otrove u hrani, tu su i genetski modifikovani sastojci, hormonski stimulansi i ko zna jos kakva cuda. Pitanje je kako i koliko dugo ce trebati coveku da se privikne na to. Jos uvek se dobro drzimo, a dokle cemo.....
                          NO BRAIN
                          NO PAIN
                          1_N_S_A_N_E

Comment

• The Punisher
                            CBC Senator XXL
                            • 01.03.2006
                            • 503
                            • Beograd Wozhdovatz
                            • Ford Taunus TC1

Za pocetak price da upoznam ljude sa listom aditiva:

znaci, pre nego bilo sta ubuduce kupite u maxi-ju, c-marketu i sl. ne budite lenji nego ostampajte ovu listu i uporedite sta proizvod koji kupujete sadrzi, verujem da cete makar 10 % vasih stomacnih problema da resite.

Onda povodom Banetove teorija o pecini i neuzimanju vakcine:

http://articles.mercola.com/sites/artic ... tives.aspx

Onda, malo o gajenju pilica u nehumanim uslovima i supstancama koje luce sama zivina a koje mi unosimo (NE PREPORUCUJEM ZA GLEDANJE OSOBAMA SA SLABIM STOMAKOM):

http://v.mercola.com/blogs/public_blog/ ... 14812.aspx

itd.. nastavak sledi
                            o zdravoj ishrani mogu do sutra jer je proucavam vec 2 godine i upraznjavam
                            https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• zola_
                              CBC Senator XXL
                              • 24.06.2006
                              • 319
                              • Novi Beograd

Originally posted by rajmax63
                              MOZETE li da poverujete u podatak da svaki gradjanin ove nase drzave Srbije (od bebe do staraca) godisnje, u proseku, sa hranom u organizam unese i pet litara raznih pesticida, herbicida i drugih hemijskih preparata, plus dva i po kilograma aditiva, konzervansa i vestackih boja i 60.000 raznih hemikalija koje se koriste u razlicitim fazama proizvodnje hrane, od njive do trpeze?!
                              sto volim da procitam tako neki podatak nepodrzan bilo kakvim statistickim istrazivanjem, uz obavezno koriscenje reci "hemikalija" u znacenju otrov, zanima me kako bi moglo da se prikaze pijenje flasirane vode, tipa jednim gutljajem mineralne vode u sebe unesete 625 miliona bakterija i minimum 200 000 hemikalija od kojih je 97% potencijalno smrtonosno ako se uzme u vecim kolicinama (6-7kg)... sve u svemu iako su sve te informacije tacne, bilo kakva stetnost svake od tih stvari je statisticki nebitna.
                              edit:
                              @206
                              GARANTOVANA ostecenja jetre?????????????????????
                              GARANTOVANA???????????????????????????????????
                              Jel to znaci da ja ako sam ikada jeo u mcdonaldsu, imam ostecenu jetru i poremecene hormone???

Comment

• The Punisher
                                CBC Senator XXL
                                • 01.03.2006
                                • 503
                                • Beograd Wozhdovatz
                                • Ford Taunus TC1

O vodi:

http://www.freedrinkingwater.com/water- ... lorine.htm

O fluoru u zubnim pastama:

zola pogledaj dokumentarni film Supresize me:

(covek je mesec dana samo jeo Big Mac i pio Coca Colu, na kraju za malo da ostane bez jetre, da nije prekinuo)

o zvakacim gumama:

http://vitalvotes.com/blogs/public_blog ... 38010.aspx
                                http://www.diet-blog.com/archives/2007/ ... ng_gum.php
                                http://www.mercola.com/article/aspartam ... angers.htm
                                https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

Working...
                                X