Citaj hebote player je rekao ne trebaju u.hidrati nego dekstroza i proteini
Treniranje
Collapse
X
-
Player je u pravu. Posle treninga ide dekstroza kao prost ugljeni hidrat u kombinaciji sa proteinom. Postoje dve teorije - da se najpre uzme dekstroza, pa posle 10-15 minuta protein razmucen u vodi, ili da se popije odjednom. Dekstroza ubrzava unos proteina u misic, kad je to najptrebnije, odmah posle treniga.
Sa mlekom se protein uzima danima kad ne treniras ili pre spavanja jer malo usporava absorpciju.
Stefane, u teretani u koju ides mora da postoji neko ko bi trebalo da objasni sve nedoumice. On je za to placen i zato nemoj da se ustrucavas da pitas sve sto te zanima. Nazalost, po teretanama ima dosta nekvalifikovanih, priucenih "instruktora" koji ti vise odmazu nego pomazu.
Sto se tice ledja, moras da ojacas te misice, kao i trbusnjake, kako bi lakse izdrzavao eventualne vece tezine kasnije.
Pre svakog treninga bitno je da se zagrejes bar 10 minuta...nemoj hladan da nabacujes neke tezine jer ces kasnije da zazalis. Ja sam to uradio jednom, pa sam zeznuo lakat, bolelo me godinu dana.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Sa mlekom se protein uzima danima kad ne treniras ili pre spavanja jer malo usporava absorpciju.
treba samo procitati sta sam ja napisao, nigde nisam spominjao da se uzme protein sa mlekom, napisao sam da se umesto proteinskih napitaka uzme cokoladno mleko, razlog vrlo jednostavan, mleko je protein, cokolada je UH i tu imas kombinaciju koja ti treba posle treninga.
Takodje nece ti biti nista ako ne uzmes nista nego odes kuci posle treninga i pojedes nesto sto je zdravo, i ima dovoljno i masti (odmah da objasnim, masti su potrebne organizmu za normalan rad, ali naravno ne preterano i ne stetne masti, pricam o zdravim mastima koje se nalaze u maslinovom ulju, ribi itd.) i proteina i UH.
mnogo se zakomplikovalo jel ne shvatate o cemu pricam, zasto je tako, verovatno povrsno poznavanje materije, priucenost iz magazina i foruma.
Comment
-
-
Ja nesto i ne pokusavam da kontriram tebi, niti bilo kome. Vidim da se diskusija razvila u tom pravcu i samo dajem svoje misljenje.
Na kraju, za Stefana je rano da koristi suplemente dok ne udje u neki ritam i postane siguran da ce redovno da trenira. Za pocetak neka se pravilno hrani.
Ovo sto sam napisao dolazi is iskustva, ne samo mojeg, posto sam prestao da uzimam bilo kakve suplemente vec samo odrzavam neku tenziju misica (u skladu sa godinama). To su samo saveti koje sam dobio od ljudi koji stvarno ozbiljno treniraju i takmice se.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
ne bitno da li si hteo da kontriras meni ili si samo dao komentar, cela prica je pocela vezana za mleko od mene. Problem je sto niko ne procita do kraja ili namerno preskoci sustinu onoga sto je napisano, po meni to je nekultura, upasti kao padobranac i poceti pricu o necemu izvlaceci je iz konteksta diskusije koja se odvija.
Comment
-
-
Zasto desktroza?
Zato sti je prost ugljeni hidrat.
Zasto prost?
Zato sto ce pre da se metabolise od slozenih?
Zasto sa kreatinom?
Zato sto kreatin koristi kao transportni sistem pa jos pre dolazi do neophodnih mesta u misicima.
Zasto odmah posle treninga?
Zato sto su neposredno posle treninga glikogenski depoi u misicima otvoreni i lako se dopunjavaju. Kasnije taj efekat neces postici ni sa mnogo vecim unosom. Ne punjenjenje depoa ce se na sledecem treningu manifestovati kao nedostatak snage.
Koliko proteina?
Ne vise od 35g po obroku jer vecu kolicinu metabolizam ne moze absorbovati u jednom obroku(bez dodatnih digestivnih enzima)
Comment
-
-
Originally posted by DragonVazi.
Na kraju, svi pricate o kontaktu sa nekim profesionalcima i davanju saveta bas vama, o kojim profesionalcima to pricate, jel u pitanju BB, neki sport, fitness experti o kome pricate, jel mi nikako ne pije vodu ta prica, pa mi nemamo toliko profesionalaca ni u jednom sportu koliko vas poznaje nekog ko mu je preneo znanje ili dao savet.
Comment
-
-
Sto se mene tice ja sam moja znanja pokupio po stranim magazinima tipa musle and fitnes, flex itd i strucnim publikacijama. Ko hoce da me slusa moze, ko nece ne mora zabole me q.
Protiv toga sam da mladi uzimaju suplemente, hemiju bilo sta drugo. Cak sam i protiv BB kao primarnog sporta. Svaki trening oblikovanja i snage za sve misicne grupe se moze izvesti sa prirucnim sredstvima i bez teretane.
Najvaznijie je da decko trenira u pocetku dva puta posle moze i tri puta nedeljno. Ako hoce bicepse nek radi zgibove na vratilu i eventualno da doradi biceps sa tegom(jednorucnim ili dvorucnim, zbog oblika). Naravno je ga ne bih savetova samo jednu misicnu grupu da radi nego sve od vrata do listova. Neka vodi racuna o pravilnom disanju i polozaju kicme i zagreavanju. Posle svakog treninga nek radi nesto aerobno ili bar jednom nedeljno samo aerobno.
Moze da pije i cokoladno mleko ali nek ne preteruje zbog zatvora.
Comment
-
-
Hvala puno, inace treniram svaki dan po pola sata i za sada daje odlicne rezultate. Nego moze li malo vise o tom pravilnom drzanju kicme, zagrevanju...Inace sam bivsi karatista tako da imam osnove neke, ali nisam siguran da su 100% ispravne, a sa tim stvarima se nije igrati(kicmom, misicima..).
Inace ne pijem coko.mleko jer od pre par dana pijem samo vodu, po savetu kolege BanetaFiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Comment
-
-
Vidi pravo da ti kazem melko ni pre nisam pio. Desi se jednom u 6 meseci da popijem casu. Medjutim jedem pavlaku, sir i pijem jogurt.
E da Tikice, cim nadjem fotoaparat(negde sam ga cusnuo, pa ne mogu ga naci) pusticu ti slike pa ti daj strucni savetFiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Comment
-
Comment