Treniranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mrwica_91
    CBC Član
    • 21.10.2008
    • 87
    • Pancevo

Prvo,posle trcanja spavas kao beba...Drugo,trcanje 2,3 puta nedeljno po 2 sata donosi uzivanje,u smislu oslobadjanja negativne energije,stetnih materija,pa i mnogo,mnogo kondicije...A sto se tice istrcavanja,i ostalog...radila sam sa bratom pripreme za Visu skolu Unutrasnjih poslova...ko nije u kondiciji to ne moze da podnese...100%...

A i cini mi se da ste pominjali skidanje sala...itd...trcanje je najbolji nacin,kao i plivanje...

Da,zaboravila sam da ti kazem,odradila sam milion treninga...Pa sta mislis sta radimo na pripremama,treninzima...Veruj mi,najmanje se radi tehnika....
    Kad ne bih nesto pametovala...ili ti glupovala, kako god, ne bih se zvala Dejana.... No,mora neko i to!

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Ne verujem da si dizala 70 kila na ramenom potisku (To sto ja dizem a malo je odnosu na neke momke iz teretane) pa da vidis kako pucaju ramena

Mada, Mrvica ima pravo sto se trcanja tice:
      Pored treninga u teretani morate da imate i kardio trening!
      Ako treba napisacu podrobnije.
      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by Mrwica_91
        A i cini mi se da ste pominjali skidanje sala...itd...trcanje je najbolji nacin,kao i plivanje...
        koje trcanje, dugotrajno ili intervalno, tj. kako ga ti nazva istrcavanje?

Comment

• Player
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2006
          • 458
          • Novi Sad
          • Alfa Romeo GTV V6 TB

Pa napisala ti je... 2-3 puta nedeljno po 2 sata... znachi dugotrajno valjda.
          Objects in the mirror appear
          TO BE LOSING !!!

Comment

• CLD
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2005
            • 1225

to sam preskocio, u svakom slucaju to nije tacno da je dugotrajno trcanje najbolje za skidanje masnih naslaga.

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Ma ljudi,trcanje je majka!!!Prvo,nista ne moze da zameni osecaj dok trcis,drugo kad dodjes sa trcanja i kad se okupas,nema lepseg spavanja...A da,po sportskim centrima uglavnom trce extra frajeri i zgodne cice...tako da zezanje,rekreacija...ti i tvoj mp3...nema nista bolje!!!
              Nema najbolje vežbe, kao što ni nema najbolje ishrane.

Poenta treniranja, kao i ishrane (pričam o ishrani da organizmu bude dobro i da bude zdrav i da ima potencijal, a ne o kvazi ishrana-programima za postizanje nekih prirodno nemogućih rezultata) jeste prilagoditi svakom (sopstvenom) organizmu pojedinačno. Različita tela različito reaguju na neke vežbe. Neka tela i oranizmi prosto ne trpe određenu vrstu vežbe u nekoj većoj meri.

Treba trenirati različite stvari, na različit način, što dovodi do toga, kao što je već pisano, da se trenira što veći broj mišića na telu, uz, naravno, trening kardio-vaskularnog sistema. Treba dobro osetiti šta tvoje telo može da radi 5x nedeljno, a šta može 1 il 2x nedeljno. Džabe vrhunsko amatersko treniranje, ako će tvoj organizam i psiha odustati posle mesec dana.

A što se tiče trčanja, tvrdim ti da 90% ljudi trči na pogrešan način i time ne postiže ništa, osim što gubi vreme i, doduše, pozira po Adi ciganliji. Taj džoging, po mom mišljenju, je veoma nizak vid treniranja, obzirom da se pluća i srce brzo naviknu na tu situaciju, a mišići ukrute, čak i ohlade tokom samog treniranja, čime se rizikuje povreda i loš razvoj. Dokaz za to jeste da se takav vid laganog trčanja (u nekoj većoj meri) uz muziku u vrhunskom sportu primenjuje bukvalno samo prvih nekoliko dana na pripremama posle letnje pauze, dok se kasnije primenjuje mnogo veći broj drugačijih i naprednijih trčanja, koji i imaju mnogo veći efekat ...

Comment

• Mrwica_91
                CBC Član
                • 21.10.2008
                • 87
                • Pancevo

Originally posted by CLD
                koje trcanje, dugotrajno ili intervalno, tj. kako ga ti nazva istrcavanje?
                Dajte ljudi,jel treba da vam crtam...Ja treniram fudbal,i uglavnom imam dva kondiciona treninga nedeljno,u ciji sastav ulaze tkz. istrcavanja (trcis najbrze sto mozes 5m,pa 10m,pa 30m,pa tako do 100m...,onda trcanje umerenim tempom,po vise od 40 krugova bez prestanka oko fudbalskog terena...ili manje krugova oko citavog sportskog centra...sve u svemu sto duze mozes...Jedan od ta dva treninga je rad u teretani...naravno ne dizemo ne znam koliko!!!A za oblikovanje tela,za devojke je najbolje da im trener preporuci odredjeni program za izduzivanje misica...Za vas "decake" stvarno ne znam...

A sto se tice mog samostalnog trcanja...tu trcim kako meni i kad odgovara,dakle ljudi to je rekreacija...Meni je najlakse da trcim u vise etapa,recimo 20 minuta trcanja,pa 10 minuta setanja...I ne verujem u to da moze doci do nepravilnog razvijanja misica,posebno zbog trcanja...Jer postoje predrasude o tome da fudbalerke imaju krive noge,i da su odvratno gradjene...sto je cista glupost...Kada gledam svoj licni primer,ne bih bas rekla da je sve to bitno uticalo na moju gradju...To je pomalo stvar genetike...a misici mogu biti zategnuti ili ne...nista vise...Ne bitno,ja sve sto radim sto se vezbi tice,trcanja,itd. radim bez mnogo razmisljanja...Dakle ljudi,ne lupajte glavu...Svako ko hoce lepo da izgleda treba da se hrani zdravo,i da smanji unos hrane na taj nivo gde mu kilaza ostaje ista...i najmanja fizicka aktivnost ce napraviti fine rezultate..Ako neko bas ima veliki problem s tim,neka poseti nutricionistu i angazuje licnog trenera,a ne da cita glupe savete u novinama ili slusa sve i svasta...jer svako ima drugaciji organizam i na svakog neke stvari deluju razlicito...Budite rekreativci,i ne razmisljajte previse...To je moj savet...
                Kad ne bih nesto pametovala...ili ti glupovala, kako god, ne bih se zvala Dejana.... No,mora neko i to!

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

Po meni je najbolji kardiotrening voznja bickla, em radi posao em se ne smoris kao kada trcis.
                  @Mrvice, sasvim si upravu Imas skila.
                  @CLD, jesi ti neki pro sportista?
                  Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                  Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Antoaster
                    CBC Senator XXL
                    • 07.12.2007
                    • 343
                    • Beograd, Voždovac

Ja sam se smorio od svega i sad kao Wanderlei Silva treniram hipoksicni trening za kondiciju , Posle u ledeni bazen, pa pod vrelu vodu.

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Ja sam ove godine zeznuo biciklizam i sve vreme trčao.Radio sam tri treninga sedmično sa srednjim naprezanjem u dužini od 10 krugova( 4 km.).Rezultati su, hvala Bogu, jako dobri jer sam svukao (u toku cele sezone) sa 88kg na 81,5kg,naravno uz manju korekciju ishrane.Prethodnih pet godina sam isključivo vozio bicikl( 3X sedmično najmanje 50km tempom od 25-30 km/h) tako da se organizam valjda navikao i osim uživanja da se bavim sportom nisam imao drugih efekata.Kada sam se vratio trčanju(trčao sam prethodno tamo od 24-25 godine) uvideo sam da je ipak to ono pravo!
                      Napominjem da uz trčanje obavezno odradim i nekoliko vežbi istezanja što uostalom svakodnevno radim nakon budjenja!
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225

Originally posted by stefanves
                        @CLD, jesi ti neki pro sportista?
                        nisam, radim kao kondicioni trener.

@ Tetak, nije trcanje pravo, organizam je tako reagovao zbog promene, inace Bane je u pravu.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Verovatno je tako, ali razlika je vidljiva kad skinem sa sebe opremu i vidim da mi (posle trčanja) iz rukava bukvalno kaplje znoj!Mada, opet bicikl je neuporedivo blaži u odnosu na udarno opterećenje zglobova.Možda je prava stvar kombinovati u nekom odnosu obe opcije!?
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• NemaN
                            CBC Senator XXL
                            • 29.11.2004
                            • 1560
                            • munze

naravno, jedna dobra stvar koju malo ljudi kod nas praktikuje je plivanje po meni....
                            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Alekre
                              CBC Senator XXL
                              • 12.09.2005
                              • 780
                              • Smederevo

Pa praktikovali bi ali nazalost vecina nema uslova.
                              Inace kardio trening je obavezan. Trcanje, bicikla, skijanje...
                              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Antoaster
                                CBC Senator XXL
                                • 07.12.2007
                                • 343
                                • Beograd, Voždovac

Skijanje ti je kardio isto kao sto su i fliperi .

Comment

Working...
                                X