Treniranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolaf7
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 181
    • beograd

Originally posted by CLD
    a misic cine proteini tako da ti ne pije vodu da trebaju ugljeni hidrati, treba da se unesu ali se akcenat stavlja na proteine, zato se i pije posle treninga proteinski napitak.
    Pa sta, to sam vec rekao, ovo mu je savjet za prvu pomoc.
    Ako inace uzima proteine onda i ugljene hidrate i (whey)protein(i kreatin) odma posle treninga...mozda decko nece da ih pije, onda u svlacionici koju bananu i pravo na rucak
    If God rides a Harley............
    The Devil rides a Duke!

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

ti ocigledno ne razumes ono o cemu pises.

Comment

• Saabo
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1724
        • Vrbas
        • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Pravilna ishrana i bavljenje sportom, pa ce sve doci na svoje... menjaj nacin zivota i to ti je
        SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

@CLD, sedim po dosta.Bukvalno 85% vremena Inace ugljenihidrati imaju gradivnu i energetsku ulogu.
          @Tikice, dobices sliku u skorije vreme
          @nikolaf7, nisam zainteresovan za kreatin...jescu banane.
          @Sabo, to i pokusavam da uradim. Nema nista na brzinu.
          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• nikolaf7
            CBC Veteran
            • 23.12.2007
            • 181
            • beograd

Originally posted by CLD
            ti ocigledno ne razumes ono o cemu pises.
            Da, vise od 10 god se zanimam za to, procitam po neku knjigu, casopis, savete profesionalaca i sad ces ti da me naucis bolje!? Samo izvoli, slusam

@stefanves donji dio ledja obicno boli ako su ti oslabili misici od preteranog sedenja/lezanja. Radis li onu vjezbu za njih, ne znam kako se zove ono kao trbusnjaci ali naopacke?
            The Devil rides a Duke!

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225

Radis li onu vjezbu za njih, ne znam kako se zove ono kao trbusnjaci ali naopacke?
              Sta reci za ovo???

Ja nisam ovde da bi ucio bilo koga, pogotovo ne o fitnessu i fiziologiji, ali evo da ti ukratko objasnim funkciju i ulogu UH i proteina.

Uloga ugljenih hidrata je izvor energije, energija se oslobodja razlaganjem ugljenih hidrata i sluzi za odvijanje misicne kontrakcije kao i za aktivnost drugih celija.
              Proteini sluze kao gradivni materijal za odrzavanje, regeneraciju i rast celija i tkiva, a manje sluze kao izvor energije.
              Protein sluzi kao izvor energije kad se iscrpu rezerve glikogena pa se on oksidacijom pretvara u glikozu.

Posto je protein gradivni materijal nije dobro da se koristi kao izvor energije, gubi se misicna masa, zato se posle treniga piju sejkovi proteinski itd., moj savet popij cokoladno mleko umesto bilo kojeg sejka posle treninga.

Sto se tice problema sa ledjima, verovatno je problem u zadnjoj lozi, usled sedenja doslo je do skracena misica zadnje loze, vezbe istezanja bi trebalo da rese problem.
              Takodje radi vezbe koje ce ojacati misice gornjeg dela ledja, quadricepsa, nemoj da radis klasicne trbusnjake, jel i u toku dana vec rade preterano, umesto toga radis most na laktovima, bocni most:

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Hvala CLD na savetim, izgledaju mi vrlo dobro. Verovatno je zbog tog sedenja doslo do skracenja tih misica, istezanje zaista pomaze
                @Nikola, nisam radio te ledjnjake, ali cu ih raditi. Hvala
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• nikolaf7
                  CBC Veteran
                  • 23.12.2007
                  • 181
                  • beograd

@CLD opet ti? Druze ne znam zasto imas potrebu da nesto raspravljas, a jos manje objasnjavas osnovu proteina i ugljenih hidrata meni, koji sam to znao sa 12 god, jer citam o onome sta me interesuje. A ti malo bolje prouci katabolizam pa ces znati o cemu pricam.

Ja sam decku dao par efektivnih savjeta, sve vec sazvakano iz tudjeg i mojeg iskustva, a ti bi da pljujes ko da sam mu rekao da se upuca
                  Originally posted by CLD
                  Radis li onu vjezbu za njih, ne znam kako se zove ono kao trbusnjaci ali naopacke?
                  Sta reci za ovo???
                  Da, u cemu je problem? Postoji nekoliko odlicnih laganih vjezbi(uz istezanje koje sam mu vec preporucio) bas za taj problem sa ledjima, jedna od njih je i ova sa tvoje druge slike ali su to vjezbe za kancelarijske tipove. Da ih rade kuci po 10-15min svaki dan...nekome ko ide u teretanu to ne treba, za njega samo ledjnjaci, opet iz licnog iskustva
                  Posto je protein gradivni materijal nije dobro da se koristi kao izvor energije, gubi se misicna masa, zato se posle treniga piju sejkovi proteinski itd., moj savet popij cokoladno mleko umesto bilo kojeg sejka posle treninga.
                  Da, mlijeko sa saharozom
                  Ne vidis koliko je kontradiktorno ovo sto si napisao? A sta je sa glikogenom koji je potrosio, sintetizovace ga iz vazduha!? Dok se to mlijeko svari njemu katabolizam vec uveliko jede misice
                  The Devil rides a Duke!

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225

jos jednom UH su izvor energije, a ne gradivna materija, posle treninga ti ne treba energija vec gradivni materijal da oporavi misice.

Ne zelim da se raspravljam sa tobom, medjutim ocigledno da neznas o cemu pises i pricas.

Comment

• nikolaf7
                      CBC Veteran
                      • 23.12.2007
                      • 181
                      • beograd

Ahahha, ne zelis da se raspravljas, ali si opet rekao sto ti mislis...nema veze, bitno je da ti znas, uzivaj, ja necu vise da pisem o ovome
                      The Devil rides a Duke!

Comment

• Player
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2006
                        • 458
                        • Novi Sad
                        • Alfa Romeo GTV V6 TB

Koliko se ja razumem mleko je ono shto mu nikako ne treba posle treninga.
                        Ono maximalno usporava "unos" proteina u mishic posle treninga. Katabolizam zagarantovan...

Posle treninga mu trebaju proteini i to shto pre, a ne ugljeni hidrati... mishic treba shto pre nahraniti i oporaviti.

Zato se i pije prvo dekstroza posle treninga pa tek onda proteini jer dekstroza ubrzava taj proces, a mleko ga ubija

U ostalom na onom forumu ima sve objashnjeno.

Mleko eventualno treba da popije pre spavanja, ako uzme i proteine pre spavanja.
                        Na taj nachin ce mishic polako da se prehranjuje celu noc.
                        Objects in the mirror appear
                        TO BE LOSING !!!

Comment

• Tikica
                          CBC Senator
                          • 27.06.2007
                          • 220
                          • Nbg blokovi

A u Suzi uvek ludo...
                          Odeeeee...... :D hahaha :D

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225

Posle treninga mu trebaju proteini i to shto pre, a ne ugljeni hidrati
                            a sta je mleko????

zato sam i napisao cokoladno mleko, a ne obicno.

a sta pise na onom sajtu, pa pise i na tarabi p.... pa je ne guzis.

Comment

• nikolaf7
                              CBC Veteran
                              • 23.12.2007
                              • 181
                              • beograd

A sta je dekstroza nego ugljeni hidrat...
                              The Devil rides a Duke!

Comment

• CLD
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2005
                                • 1225

gde sam ja spominjao dekstrosu???

samo sam odgovorio na Playerovu konstataciju da mleko nije dobro i pitao ga sta je mleko.

Comment

Working...
                                X