nova garaza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

nova garaza

ok , reko ovo ce mozda biti zanimljivo za neke

ovde cu malo pomalo postavljati slike mog remek dela , znaci rusim staru i pravim novu garazu , stara ide dole do zemlje cak i beton ide napolje .

tako ce neki ovde moci videti kao se to ovde u usa radi , jest da nije toliko teso sklepati garazu , ali moj cilj ce biti da me izadje sto jeftinije , pa cu tako celi projekat odraditi sam , samo da ubacim ,kompletna nova garaza da je firma uradi kostala bi me oko 7000 , 8000 $ mozda cak i vise
    ali posto ja imam vise problema u dvoristu , neisplati mi se da mi neko drugi radi , deo oko garaze mora se poravnati ,nova garaza se mora malo podici , i ostaci drveta koje sam takodje urusio moraju napolje iz zemlje , dozvola za gradnju mi vazi 6 mesece , nadam se da ce biti gotovo do roka , mada nisam bas najbolji sa vremenom , tako mozda i uzme duzde .

danas sam poceo sa rusenjem , ali sneg poceo da pada ko sasav tako da sam odustao sutra se nastavlja

inace za uporedu , kako se kod nas rade garaze i ovde , mnogi ce se smejati ...

_Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...nikada mi nece biti jasna ta Amerika kad je u pitanju gradnja porodicnih kuca, garaza i sl...Narocito sto, jel' te...nije tamo neki los standard...

Ok, razumem da ima nekih prednosti takav nacin gradnje [ brzina, verovatno je i jeftinije ], ali kad vidim da kucu prave od drveta...
    Eto...i na ovim slikama koje si postavio, sve od drveta, nigde bloka, ploce, armature...

I, onda kad dune neki ''malo'' jaci vetar [ u zonama gde svake godine imaju po neki uragan i sl ] od te kuce nema nista...
    J'bes ti kucu kad nju vetar srusi...

Al' ozbiljno...Evo bas skoro rodjak pravio cardak...
    Srusio stari [ koji je bio od drveta ]...i krenuo da pravi k'o sto je red...
    Temelj, stubovi, blokovi okrenuti naopako da bi vetar strujao kroz cardak, onda ploca...pa gore na spratu krunjac kukuruza, i jos nesto sitno prostora...stepenice betonske sa strane...

Dakle, kod nas se vise ni cardak ne pravi od drveta...a u USA porodicne kuce tako prave...a nije da nemaju para za bolje...
    I, onda se cude kad im ''malo'' jaci vetar zbrise cele gradove...
    Jos umesto da nauce iz tog iskustva [ da dodju npr. u Srbiju, da vide kako se prava kuca pravi...da vide da i tenk treba da ispali bar dve granate dok je ne razvali ], oni opet po starom...naprave onaj kostur od drveta, sve greda do grede, i to je kao kuca...

Sto ne napravis garazu kako dolikuje...pa da vide Amerikanci sta je kvalitet...
    Kupis soder, cement...nabavis neku mesalicu...znas vec kako to
    ide...

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Mislim da bi bilo mnogo lakse i jeftinije da renoviras tu garazu koju ces imas nego da kreces da pravis sve iz pocetka.

Ja sam letos renovirao svoju garazu.
      Dosta sam zadovoljan kako je ispalo na kraju. Jedini problem je bio fabra poda. Ili sam ja vozila uvezao prerano u garazu (sedmicu dana ih nisam uvozio) ili je farba bas loseg kvaliteta, ali kad su pocele kise i snegovi i kad je u garazi bilo vode ta farba je pocela da se dize i ljusti. Sad cu preko leta morati to poraviti.
      Evo kako je ispalo na kraju.

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394

@neshaoct

kad bi pravio garazu kao sto se kod nas radi , mogao bi napraviti tri ove drvene koliko bi me kostalo za tu jednu .

vidis nije da ova drvena izgradnjea nevalja , ima nekih boljih mana i losijih .

ali uglavnom je u pitanju tradicija i cena , ovede ti jedan komad betonskog bloka (cigle) ise velicine kao kod nas kosa .98 centi pa ti sada racunaj koliko ti treba za celu kucu , jos nezaboravi da moras platiti firmu da sve napravi ,plus semlju da kupis.

@Horsepower

ta garaza je napravljena 1929 godine ,najveci problem je odo drvo odseceno sto se vidi , korjenje je diglo pod tako da je sve ispucalo i velicina garaze , ja hocu nesto da mogu imati radni sto i da auto moze biti unutra ,znaci da ima mesta da se radi u njoj tako da sam nekako odlucio na 24x20 mada nije neka velicina , ali posto ja nikad neparkiram unutar garaze ,treba mi za rad , ta velicina je odlicna za mene

Comment

• PJ
          CBC Član
          • 25.12.2007
          • 39
          • Zemun

Što se ne seliš negde na jug?

Za to drvo, u USA postoje službe koje uklanjaju to korenje. Gledao sam nedavno neku reklamu, neka rovalica uđe pod zemlju i sve to lepo izvuče napolje. Nije bilo ni skupo.
          U Srbiji, koristimo klin ili bušilicu, prerađeno ulje i čekamo da korenje istruli

Ako betoniraš podlogu, najjače je da nađeš onu farbu za obelžavanje ulica. Kod mene je garaža prvih godinu dana blještala kao radioaktivna. Sada je siva, ali farba je tu, ne haba se i lako se pere.

Moj komšija je farbu kupio od ovih likova što farbaju ulice za neko pivo. Sada je sigurno skuplje

Comment

• miQzma
            CBC Član
            • 31.07.2007
            • 97
            • Beograd,Mirijevo

Kod nas u Srbiji takodje postoji ta "rovalica".Kao prikljucna masina za traktor.Kakvo preradjeno,covece,mislis prevazidjeno.
            Originally posted by Sheta_Junior
            50% ljudi u srbiji vozi zastavu. 30% ljudi u srbiji vozi VW. ostalih 10% su drugi automobili.

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394

koliko treba korenu da istrune , pokusacu sve sam da iscupam , uzecu bobcat i iskopati sve , ionako cu celo dvoriste poravnati .

srusio jednu stranu ,vidi se na prvoj slici , lancem zavezao za coskove i povukao truckom ,slozila se na zemlju kao kula karata

nema potrebe za farbi ,ima raznih sredstava za podlogu

i evo kako je danas garaza zavrsila ...

Comment

• PJ
                CBC Član
                • 25.12.2007
                • 39
                • Zemun

Originally posted by miQzma
                Kod nas u Srbiji takodje postoji ta "rovalica".Kao prikljucna masina za traktor.Kakvo preradjeno,covece,mislis prevazidjeno.
                Likovi su se pojavili u dvorištu sa nečim što izgleda kao smešan motokultivator, samo ima neke pipke. Minijaturno i stekao sam utisak vrlo malih dimenzija. Koren melje ili izvlači gde može. Ludnica od mašine.

Comment

• miQzma
                  CBC Član
                  • 31.07.2007
                  • 97
                  • Beograd,Mirijevo

Kod mene na poslu su radili isto,sa slicnom masinom.A,mi se pre toga kao trudili da ulepsamo okolinu i izvadimo panj.Mislim da je drvo bilo staro bar 30 godina i trudilo se da zivi,siroko.Da nisu dosli tu bih penziju docekao.
                  Originally posted by Sheta_Junior
                  50% ljudi u srbiji vozi zastavu. 30% ljudi u srbiji vozi VW. ostalih 10% su drugi automobili.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

I vuk je duuuuvao i duuuuvao i oduvao garazu....
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• SAAB PoWeR
                      CBC Senator XXL
                      • 26.04.2005
                      • 1394

samo da dodam , garaza srusena , sada treba otpoceti kopanje , plan je bio rentati mali bagercic , ali cene su im katastrofa , 350 $ za 24 sata a masina moze raditi samo 8 sati , KOJA GLUPOST i tako se ja naljutim i juce kupim prikolicu za bagercic i danas kupim citavi bagercic , NARAVNO NEISPRAVAN , kad sam ja nesto kupio a da je ispravno
                      prikolica sva izrdjala ali kada se sredi i ofarba bice prva liga , bagercic ima dizel motor i nesto lupa u motoru , zvuci kao detonacija u cilindru , jos neznam , nisam nista testira , covek koi ga prodaje dovesce ga do mene , tako da ce me sve sa prikolicom kostati 2750 $ sto za taj paket verujem nije puno , plan je popraviti bagercic odraditi posao i odluciti dali ga prodati ili zadrzati videcu , valjda neidem pogresnim putem cuce se kako ce sve ici ...

ovaj je srednje velicine ali odlican za ono za sta cu ga ja koristiti

Comment

• stefanves
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2006
                        • 1351
                        • BG

Kupio bager
                        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Brate ... kad si kupio bager za garazicu, sta bi kupio da pravis kucu ?!
                          Pa za 8 sati rada s tim "bagercicem" mozes da iskopas pola puta do Kine...
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• SAAB PoWeR
                            CBC Senator XXL
                            • 26.04.2005
                            • 1394

masinka je stigla
                            evo i paketa koi sam pazario

prikolica je odlicna ,sve pase kako treba ,kao da sam merio

motor cekica i dimi ko sasav , sada je misterija sta je problem , dali je nesto sa gorivom ili mehanicki problem , posle pregleda cu odluciti sta raditi , razvaliti motor ili cackati nebi li nabo na problem .

ovako kako je probao ga , kopa ko sasav , bem ti lopatu ovo je zakon

@prolupator
                            koristio bi ovaj isti

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Fino fino, i ja pocinjem garazu za neki dan. Samo ja sam betonirao plocu prosle godine i koristicu jtong za zidove...
                              Ajd da vidim sta ti planiras, mozda nesto korisno ukradem od tvoje ideje...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X