nova garaza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

blok je unutrasnja strana,a ytong sluzi kao spoljna kao izolator
    sloj ventilacije je na pogrešnom mestu, on je uvek sa hladnije strane zida.
    išao bi blok, stiropor, ventilacija, pa Ytong blok s timeda moraš onda Ytong da podigneš od zemlje i ne smeš da ideš punom visinom do gore- da bi ostao u funkciji željeni ventilacioni sloj.
    (ventilacioni sloj nije nužno potreban ali je koristan leti)

Ytong nije izolator, pa neće odgovoriti namenjenoj svrsi ugradnje.

kao izolator bi poslužio navedeni stiropor ali ne tako tanak sloj, 20cm stiropora bi garantovalo sasvim ugodnu mikro klimu i topli zid sa unutrašnje strane.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141

mislim da cu sa 30cm YTONGA da ispunim moja ocekivanja
      kaži koju vrstu Ytonga planiraš da upotrebiš, i šta očekuješ pa ću da ti sračunam na brzaka šta ćeš dobiti.

bez linijskih toplotnih mostova koje nisam uračunao, okvirno dobićeš oko U oko 0,65 za srednju gustinu betona što je adekvatno za crnogorsko primorje okvirno ili sličnu klimu gde ne pada temp ispod nule zimi.

da se odmah ogradim, ako se koristi extra jako grejanje što je kod nas inače pravilo, može i zimi da se koristi s tim što će većina toplote radijatora grejati sneg, drvećei ostalu okolinu.

ako na 30cm Ytonga postaviš i termo sloj od 6cm dodatno biće sasvim ok do nekih - 8C spoljnih.

ja ne bih išao ispod tog minimuma termo zaštite, s obzirom na mogućnosti naše zime.

tj kombinacija Ytong 20cm plus 8cm stiropora bi bila jeftinija a isti efekat.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141

Cijena panela je cca. 35Eur /m2 debljine 8.0cm
        uh, baš jaka cena.
        šta je ispuna kada je toliko skupo.

ovde je oko 18 evra do 21 evra kako gde. bez PDVa a zavisno od količine sa uključenim transportom do gradilišta.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

ma skidam rdju , odneo dizne na rebildovanje , za sada je to problem , sta ce dalje biti videcu ,ali to bi trebalo popraviti sve , razbalio hidrauliku , ciscenje i tako , morao kupiti novu kuku za trucka , jer ovo cudo sa prikolicom ima preko 4000 1/4 pani
          moram prvo masinu srediti da bi mogao nastaviti sa garazom i citam sta vi pisete

ovde se sve sklepa od drveta , stavi se siding zastita izvana i to je to , koje cigle i cuda , to je preskupo ...

evo ovde par primera kako se to ovde sastavlja
          za jedan dan sve gotovo , bez betoniranja , ako je ploca gotova , za jedan dan se garaza moze zavrsiti do kraja ...

_Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Kad bi Djukic napravio gaazu od drveta, mislim da bi se celo naselje okupilo da to vidi . Salu na stranu ali s obzirom na cenu drvne gradje to bi bilo skuplje nego blokovima. Nisam u toku sa cenama ali kubni metar ovih malo jacih greda je sigurno oko 300-400 evrica. Za garazu i krovnu konstrukciju treba bar 8-10 kubika i to izadje 3-4 hiljade ako sam dobro procenio, plus ploce i izolacija kakva takva, i crep.
            Bas me zanima, ako je neko u toku sa cenama da zaokruzimo otprilike, razmisljam da pravim neku pomocnu prostoriju - barakicu na placu.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Mene u mom selu vec cudno gledaju. Kada sam stavio izolaciju, pa jos kada sam doneo cisternu za GAS...
              Kubik gradje je od 200-300 EUR-a zavisi da li je u pitanju daska ili greda. Sto se tice ytonga cena je oko 50EUR-a po kubiku ili ti 50 EUR-a za 3.5 kvadratna metra.
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Gtiboy
                CBC Veteran
                • 15.12.2006
                • 110
                • Doboj

Originally posted by sw.brick
                Cijena panela je cca. 35Eur /m2 debljine 8.0cm
                uh, baš jaka cena.
                šta je ispuna kada je toliko skupo.

ovde je oko 18 evra do 21 evra kako gde. bez PDVa a zavisno od količine sa uključenim transportom do gradilišta.
                Ispuna poliuretan, a cijena je sa PDV i transportom. Samo sto ovako male kolicine tipa za jednu garazu malo ko hoce dovesti na 50+Km od stovarista.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

gde ima Ytonga po toj ceni ?
                  onaj stari tip je koštao 54 eura za kubik, a novi tip je koliko znam oko 77 eura po kubiku, sve neto cena bez PDV.

zbog toga sam rekao da nije baš optimalan izbor Ytong u odnosu na opekarski blok.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

kubni metar ovih malo jacih greda je sigurno oko 300-400 evrica
                    pre nepunih mesec dana, na sajmu gradjevine u BGD cena je bila oko 550 evra za kubik, impregnirane borovine marke Leitinger.

raspitivao sam se i za poluoblice iz Bosne, nisu baš hteli da kažu cenu, ali okvirno su pomenuli da je nešto ispod 500 evra za kubik. baš neka firma direktno iz Bosne.

cena za ariš ili slično pogodno za spoljnu upotrebu je ovde žestoka. jednu obradjenu dasku A/B klase prodaju za oko 20 evra. ugrubo negde blizu 1,000 evra za kubik.

slaba je ponuda drveta ovde generalno pa valjda otuda i takve cene.

no veći problem je što drvo ne drže u odgovarajućim uslovima i što nije sortirano po klasama a o poreklu drveta (tip, sa koje nadmorske visine, starost, impregnirano ili sirovo itd) gotovo da je nemoguće dobiti podatak od rekao bih preproravaca koji su većina.

deklarisano drvo je dosta teško naći, pogotovu za te potrebe strukturne nosivosti.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Cena od 50tak EUR-a je kod proizvodjaca naravno. Zato je i poenta bila kupovina na kubik pa u berlinga onako kad bude para.
                      Cena gradje po stovaristima je kako sam rekao topolova (katastrofalna) je 200tinak eura a ostalo ide na vise...

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

Xella je prestala da prodaje direktno, tako da ne računaj da kupiš kod proizvodjača. uz to cena je 70+ evra, proizvodjačka danas
                        za 50 evra si mogao da kupiš prošle godine u ovo doba, ali to je prošlost.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Joooj brick zvao ljubaznu Danijelu juce. Cena je 50e+PDV. Prodaju samo gradjevinskim firmama tj. firmama koje u registraciji imaju i gradjevinu ja imam. PDV cu naravno da odbijem posto u registraciji imam i popravku motornih vozila...

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

Prodaju samo gradjevinskim firmama

pre neki dan sam se video sa Danijelim šefom
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• SAAB PoWeR
                              CBC Senator XXL
                              • 26.04.2005
                              • 1394
                              • tu iza coska(Milwaukee USA)

i da masinka je popravljena ,problem je bio u diznama , nijedna nije bila dobra , dobro da je ikako i radio , rebildovao ih i sada je sve ok .
                              stroj kopa ko sasav , bolje se pokazao nego sto sam ja mislio i sto su mi drugi govorili , mnogi su govorili a to je premali slbo , h , sve sto sam iskopao radio je na pola gasa, izgleda mi da se sav ulozeni trud u masino vec isplatio o da sve me je kostalo 240 $ da bi je doveo u tip top stanje , stavio sam nove pinove za hidrauliku , sve podmazao ,oprao , nove filtere i tecnosti ...

ove slike su od pre neki dan , inace juce sam jos vise raskopao , napravio celi bazen hocu da ocistim svo korijenje...

sada dilema ,oko ploce,mislim se ,dali da napravim temelj u kocku do visine koja ce meni odgovarati , pa onda da napinim sve zamnjom i kamenom , pa preko toga zalijem plocu , mislim se za tu opciju jer sada sam poduboko otisao i udario na tvrdu podlogu , pa mislim da je idealna za temenlj, ali neznam kako ce ideja o ploci ici uz to ,sta je bolje sada sve iz jednog komada ili prvo temelj pa sve popuniti pa preko ploca??

_Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Ala vezes sa bagerom...
                                Super kad poravnas onda zemlja treba da se sleze? Da bi napravio prilaz kolima...

Comment

Working...
                                X