Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • The Punisher
    CBC Senator XXL
    • 01.03.2006
    • 503
    • Beograd Wozhdovatz
    • Ford Taunus TC1

Odg: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Ona siva, debela, pijacna. Bas ostavlja tragove. Hvala.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

U Valjevu nadjoh samo Farecla sundjere, 3 vrste. Da li uzeti njih ili juriti 3M? Posto planiram da od pasti uzmem 3M pa racunam da uzmem onda i sundjere iste marke... Nisu bas ni male pare za bacanje.

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Uzmi slobodno, nije tu sad neka velika razlika, više je reklama u pitanju. Ja sam ranije za cut koristio sunđere pa sam prešao na vunu i više se ne vraćam. Za početak slobodno uzmi Farecl-u...

Comment

• Machiavelli
          CBC Početnik
          • 02.03.2012
          • 7
          • Sutomore, Crna Gora

Pozdrav svima...Nov sam na forumu, nisam sve stigao ni da procitam pa vjerovatno postavljam pitanje koje je milion puta postavljeno... Zanima me postupak poliranja automobila, zapravo, ne postupak koliko adekvatni proizvodi od onih koji su nam dostupni (inace sam iz CG) i koliko vidim, najbolje na nasem trzistu je kornjaca i Sonax... Inace, boja je izuzetno ocuvana, automobil je prakticno bez ogrebotine... Evo i par slika iz garaze, mozda ce posluziti radi boljeg savjeta http://cbc.rs/showthread.php/34437-A...%29-81kw-110hp
          Takodje me zanima neki preparat za ove crne plastike ispod branika da se malo vise zacrne
          Hvala unaprijed

Comment

• sasa ns1
            CBC Početnik
            • 11.09.2012
            • 1
            • novi sad

fleke na krovu

imam jedno pitanje,za poznavaoce,proverio sam kod par ljudi iz novog sada i dobio iste ili slicne odgovore.tek pre neki dan sam primetio da imam na 4 mesta na krovu velicine elipse oko 25 cm kao mesticave bele fleke ,neki kazu da su to fleke jer je poceo da puca lak a neki autolakireri da je pobelela boja ispod laka a lakireri tvrde da je jedinui spas u farbanju krova i da nemoze da sepolira,Ja sam sam probao sa g4 pastom i jako polako sa busilicom sa reostatom i krznom na sundjeru i gumi sa cickom i nije se nista desilo .Jedan lik iz autoperionice je probao da osmirgla sa 2000 i onda sa profesionalnom masinom ,i pastom i opet se nista nije desilo osim sto je tu lak malo glatkiji.Inace to je lancia dedra 1999 godiste metalikmsiva.Te fleke u hladovini nisu uopste vidljive a cak i za one koji znaju gde su-mozda se vide 5%,na suncu kad se gleda sa jedne strane vidi se 5 % a sa druge bome veoma jako,Posto radim limarski posao meni to lici na fleeku koju pravi sona kiselina kad je prospes na pod pa se osusi - kao bela sumaglica i ta velika povrsina se sastoji od mnostva manjh fleka 3 sa 3 santimetra a izmedju pigmet je skoro skroz dobar,.ja licno nemogu da procenim da li je to u laku ili ispod,osim sto mi je na 3 velike fleke i ispcao lak-kao male rupice,ali ja neznam da li mi je to od stavl;janja gumenih gurtni pa udaram metalnim spicom u krov-iako jako pazim a da je lak matiran jer mi tyreska gurtna od merdevina po krovu i guli lak,ali to verovatno nije jer i ja sa g4 pastom i profesionalac smo probali pa da sa lak povrsinski ogulio to bi se videlo i isporilalo ali to izgleda dubinskiMolim za savet jer ne bi da bacam pare na farbanje krova

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Ne bi bilo loše da okačiš koju sliku ako je to moguće. Iz mog iskustva na nekim vozilima se takva stanja reše p 2000 pa poliranje ali vidim da to kod tebe nije pomoglo. Po meni lak je u pitanju a ne farba ispod (barem se ja nisam susreo sa tako nečim). Možda pokušati još jedno šmirglanje pa onda poliranje (ja bih oprezno probao i sa p1500, p2000, p2500).

Comment

Working...
              X