Michelin pilot primacy je bila na nekoj akciji bar za dimenziju 205 55 16 oko 10k dinara pa mozda ima i u tvojoj dimenziji,inace mislim da je to jedna od najboljih guma kada se uzme cena i kvalitet
Ma, bio OPEL ili sta god.. za 99.9% potreba je dovoljan H index 210 km/h. Ko jos vozi preko 210 km/h svaki dan duze vreme? Samo kazem da bzvz bacati pare na veci index, ali ... po zelji... Vazniji je load index, on donosi pravu sigurnost na putu. Njega treba izabrati kako valja i platiti!
Jao bruka !Zapeo sam za V index ko lud jer sam svo vreme u tripu da je V=210 a H=190 .Aj da nisam znao od ranije pa i nekako ... 3P !prolupator,skroz se slazemo ,H se potpuno uklapa u potrebe!Da nisi ode vise para bvz .
LM,@Wiz gde ima ta akcija ???
Michelin pilot primacy je doslo na mojoj kappi kad sam je uzeo i gume su stvarno extra... Dosta se potrosila ali i dalje drzi sto meni nije nikako jasno...
Inace kad smo vec kod toga, kako se vama ponasaju gume kada se predje odredjena kilometraza? Ako mi guma traje 30.000km, posle 15-20.000km su mi osobine te gume dosta losije, po kisi pogotovu.. Tako da posle te kilometraze uopste nisam zadovoljan, dok nisam probao ove michelin sa kojim je predjeno u Srbiji 30.000km i pre toga u Italiji ko zna koliko i vidi se da su za zamenu ali one i dalje drze extra i moze normalno da se vozi...
Izmedju dve sare imas malu prevlaku koja oznacava dokle guma ne gubi svojstva. Kad dodje dotle - bacaj. Za'ebi to merenje sare. Ili ako je mnogo matora - opet bacaj.
Evo, meni su neke Continental vec ~82Kkm i nisu kao nove, nikako...
Mogu da prodju, ali su pri kraju, oseti se malo po klizavom da to nije vise to... Samo cekam da zahladi...
Meni svake gume predju min 50K km.
Jedino TG621 i TG635 sam bacao na ~30K km.
Došlo vreme da se promene gume na Laguni, pa da pitam ovde, ima li neki dobar razlog da se ne uzima Tigar Prima?
Semperit gume koje su sad na autu su prešle negde oko 60-70 000, i iako je šara jos uvek dobra gume su izdeformisane, jedna od njih je po?ela da se deformiše ve? nakon 5-6 meseci, to me baš iznenadilo.
Auto se ne vozi brze od 160, a i to je retko, tj. uglavnom je sve gradska vožnja, vozi se sasvim normalno (nikakva iživljavanja), zimi se auto daleko manje koristi jer tad ve?inu stvari odradjuje Golf II, prave se kilometraže na nivou 50k godišnje itd.
Dakle, za svakodnevnu, obi?nu primenu auta prima zadovoljava ili ne?
Ina?e, imam poverenja u Tigar, na golfa gotovo da nije ni stavljano ništa drugo, i sasvim zadovoljava potrebe, ali ne znam kako stoji stvar sa Primom.
Pitam ovde jer ne pratim šta je dobra kupovina od tih auto guma, i onda nemam predstavu na koju stranu da gledam, najradije bih Tigar, ali ako postoji neki dobar razlog zašto ne onda ok.
Comment