.....Zasto su gume u Ovlascenoj Tigrovoj radnji skuplje nego u npr.drugom servisu koji se bavi prodajom guma
ne postoji ovlašćena Tigrova radnja, niti uopšte Tigar (fabrika guma) ima u svom okviru maloprodaju.
to gde si gledao je sasvim druga firma, Tigar Trgovina koja nema veze sa Tigrom (zapravo imala je nekada neke veze, osnivač im isti ) pošto je samostalno trgovinsko preduzeće i prodaje sve i svašta od guma svioh mogućih brendova, kozmetike, ulja, maziva, sportsu opremu, obuću, itd...
TNX....tako sam nekako i mislio,mada naziv radnje Tigar trgovina,zna da zavara..prva asocijacija mi je bila da je to fabricka prodavnica.. Gume uzete u servisu u Tosinom Bunaru i vec se kotrljaju
Moje dosadasnje iskustvom sa Trayalom je, bolje baci pare kroz prozor nego pored para kupovinom trayal i zivce da pogubis. Nadam se da su se makar malo popravili jer od ovoga gore ne moze
Posle blizu 2000km sa Hitrisom u kratkom periodu (i 3+ pre toga u malo dužem), ova guma je naprosto fenomenalna po suvom - za kišu sam već ranije spomenuo da nisam primetio bitnu razliku u odnosu na suvo, ča ni na volanu, ali vozio sam po kiši samo po gradu i malo autoputem.
U povretku iz CG sam poželeo veće diskove i klešta napred, jer je na 205mm dimenziji nemoguće upaliti ABS pri dugom i oštrom kočenju. Zapravo sam došao do zaključka da pojma nemam koja je granica ove gume u kočenju po suvom. Krivine u Bosni i veoma redak saobraćaj su više bili test za nerve suvozača. U oštrim zaokretima samo blago "priča" obodom prednje spoljne gume, ali daleko je to od škripe. Na lakat krivinama sam uspevao da ih dovedem do granice (hoće Stilo preko nosa) - na mestima gde čak i dizel mora da se ubaci u prvu brzinu.
Videćemo samo koliko će da traju, ovoliko dobro držanje puta po suvom i kiši, i veoma dobro gutanje neravnina obično su karakteristike guma čiji radni vek je veoma kratak, posebno kad se malo oštrije vozi.
Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
evo da ne otvaram novu temu, danas treba da uzmem nove dvije gume za moju alfu 156 sa dimenzijama 205/60r15 i sad mi je izbor pao na dva modela, nesto jeftiniju Kleber Dynaxer HP2 koje bi me kostale oko 130eur sa ugradnjom ili continental premium contact2 koje bi me kostale ok o160eur takodje sa ugradnjom....sta bi bio vas izbor??? ja sam prelomio za continetal ali eto volio bih da cujem utiske i ostalih jer moguce da i continental ima nekih mana??? do sada sam sve cetri imao Dunlop SP Sport 01 pa mi e nije islo sa nekim jeftinijim gumama tipa tigar ili sava, nemam nesto vjere u njih...a i ja vozim malo brze
imam u ponudi i neke sempert speedcomfort sa cijenom kao i ovaj kleber? da li da uzimam u obzir mozda te gume?
FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE
there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
ova continental je sa indeksom do 210km...a sto se tice cijena ova continental je 99eur sa porezom, a ja je dobijam sa jos 20% rabata...isto vazi i za kleber koja je oko 79Eur u maloprodaji
there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
evo padose 4 kontinentalke ja poslao oca da mi zamijeni samo dvije jer nisam mogao da izadjem sa posla, a on me zove i kaze mijenjam sve cetri jer sa ovakvim gumama neces voziti i zakla me sad da cu avgust da pjesacim nemam cime vise gorivo sipat
ova continental je sa indeksom do 210km...a sto se tice cijena ova continental je 99eur sa porezom, a ja je dobijam sa jos 20% rabata...isto vazi i za kleber koja je oko 79Eur u maloprodaji
Ok je onda cena,lepo si prosao. Pa sa srecom se navozao
evo padose 4 kontinentalke ja poslao oca da mi zamijeni samo dvije jer nisam mogao da izadjem sa posla, a on me zove i kaze mijenjam sve cetri jer sa ovakvim gumama neces voziti i zakla me sad da cu avgust da pjesacim nemam cime vise gorivo sipat
--------------------------------------------------------
Dobro si uradio.
Nemacki Continental i Finski Nokian su najbolje gume.Na svim testovima pobeduju,takoder su dobre Gislaved i donekle Michelin.Ono ostalo je mnogo losije.Jeftine gume brze odlaze(trose)opasnije su za voznju narocito zimi,ili leti na mokrom putu,bolje je malo vise platiti i dobiti na sigurnosti i trajanju.
Comment