Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Markoni147
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 537
    • Beograd, Zvezdara
    • SEAT Altea XL 1.9 TDI

Ja sam danas za Z10 (165 70 14) porucio 4xBF Goodrich Winter G, po komadu su oko 3700 din. sa montazom i balansiranjem cini mi se... Proslu zimu sam vozio nove Sava Eskimo S3 i bio prezadovoljan po snegu ali ponasanje po suvom i vlaznom asfaltu je katastrofalno, tako da sam resio da promenim ove godine... Montiram ih sutra pa javljam utiske...
    SEAT Klub Srbija

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

napravio s odlican izbor, ja sam ih kupio prosle zime, odlicne su po snegu, prihvatljive na suvom i mokrom, ali zato besumne u voznji.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• gt nebojsa
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 348
        • Preljina,Cacak

Turio sam veceras BF Goodrich g-Force Winter na vozilo...Sad cekamo sneg pa da probamo...
        Inace,jutros brat uzeo BF Goodrich Winter G na istom mestu.Ja odem veceras,kad ono nema vise...i ja uzmem ove druge.
        Inace,izbor zimskih guma u Cacku je nikakav,uglavnom Wintera,Sava S3,od boljih Kleber(cas ima-cas nema),BF Goodrich,Fulda(na 1 mestu),Pirelli,Michelin,Goodyear...
        Nema nigde Toyo,Bridgestone,Semperit,Yokohama,Nokian samo neke za SUV,itd...
        Dimenzije drze na stanju do 15".
        Sve preko se ceka.
        Cekali smo 205/45 16 Goodyear Ultra Grip GW3 (valjda je ta...) oko 10 dana...
        Toyota Čačak

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Nekome moze biti zanimljivo ...

TEST ZIMSKIH GUMA 185/65 R 14 T M+S
          Najzanimljivijih 11 zimskih guma na testu njemačkog časopisa Autozeitung

http://www.autoportal.hr/200811274225/T ... d-103.html
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Cudo da nema Save.
            Gde se mogu naci cene ovih guma kod nas ?

Comment

• Cacanin
              CBC Senator XXL
              • 10.10.2005
              • 343
              • Cacak

Mala pomoc oko nedoumice...

Vreme je za gume .... ali ne za zimske posto auto za koji kupujem gume ne vozim po snegu. (bas sam puko)

Dvoumim se izmedju :

Pirelli P7000 koja kosta 8300 dinara.

Michelin energy saver cena 9200 dinara.

Dimenzija je 205/55/16

Ja sam nekako blizi i pre bih uzeo Pirelli P7 , jer je opet ona malo tvrdja od Michelin , Michelin svaku rupu uzme k'srcu

Samo bih voleo da cujem Vase misljenje .

Pozdrav svima.

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Pirelli...

Michelin je dobar na suvom, ali mi se ne svidja kako se ponasa na mokrom. Veoma rano se pojavljuje akvaplaning i uopste drzanje na kisi nije neko.
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Schumacher89
                  CBC Član
                  • 28.11.2008
                  • 33
                  • .......

Na mom puntu sam doskora imao Michelin Energy Saver sa njima sam presao skoro 40 000 km nisu lose za nase puteve jer su dosta tvrdje od ostalih pneumatika npr continental i manje se trose .... Sad sam stavio Bridgestone B391 a dimenzije su 165/70 R14 i dosta su mekse od Michelina a i dosta su i tise u voznji ....

Comment

• Cacanin
                    CBC Senator XXL
                    • 10.10.2005
                    • 343
                    • Cacak

@Schumacher89

Hmm ceo zivot slusam da je Michelin guma dosta meka i da se brze trosi od svih ostalih guma (vise klase)....

Comment

• nidza
                      CBC Senator XXL
                      • 16.04.2008
                      • 496
                      • nbgd

Michelin je vazda važio za trajnu gumu u koju vredi uložiti. Pitaj bilo kog matorog vozača. Realno, ko puno prelazi, više mu se isplati da duplo duže vozi mišelinke, nego da za to vreme podere 2 para Tigrica. Potrošio je isti novac, a sve vreme je imao fenomenalnu gumu.

Opravdanost tog ulaganja se samo postavlja kada ne možeš da stigneš da ih podereš za 3-4 godine kad ih je potrebno skinuti sa vozila.
                      Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za P7 ne znam nista, ali Michelin Energysaver je po mom ukusu dosta tvrda i bucna guma.
                        indeks trosenja je cak 400, sto znaci da prosecnom voznjom mozes da izvuces 80.000-120.000km habanja po nasim putevima.

sto se trosenja tice za ovih pola godine, izgledaju bukvalno kao nove posle 10tak hiljada km.

moje iskustvo je da sam sasvim zadovoljan po mokrom, cak stavise izvanredno se pokazala pri voznji po extremnom tropskom pljusku gde su brisaci u anjvecoj brzini imali problema a pri 100+km/h.
                        ni traga akvaplaningu pri jasno vidljivom sloju taloga kise po kolovozu. cena mi se cini dosta jaka, ja sam Michelin platio nekih 5700 (ako se dobro secam) po komadu letos. za 195/95*15
                        posto je sada vansezona cena bi trebala da ide nanize...uz obilje popusta pogotovu sada kada je stala prodaja novih vozila u Evropi pa su magacini i proizvodjaca autoguma krcati neprodatim kolicinama.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Cacanin
                          CBC Senator XXL
                          • 10.10.2005
                          • 343
                          • Cacak

Hvala brick , hvala Nidzo...

Ne kazem ja da Michelin ne valja daleko od toga , koristio sam ih dosta puta, cak ih sad imam na teretnom vozilu i odlicne su.

Ali nikad se nisam vozio na Pirelli-ju i sad sam resio da isprobam nadam se da guma P7 pripada istoj klasi kao Michelin, da necu pogresiti?

Oznaka mojih starih guma koje su sad na vozilu (Dunlop) je W mislim na index brzine. Mislim da je za moj auto sasvim dovoljna oznaka V (ako se ne varam 240kmh )

Da podsetim u pitanju je A6 2.4 benzin !

Pozdrav.

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

A imas li jos kakav izbor osim tog Michelina i Pirellija? Neki Continetal, Dunlop?
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

ili bridzston
                              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Cacanin
                                CBC Senator XXL
                                • 10.10.2005
                                • 343
                                • Cacak

Pazi ovako racunam da su Bridgestone, Michelin, Pirelli , Continental, Goodyear i donekle Dunlop gume u klasi, visokoj klasi.

A posto ja imam 25% rabata na Pirelli-a ili Michelin-a preko jednog prijatelja koji radi za jednu firmu koja uvozi te gume (da ne reklamiram) Odlucio sam da izmedju te dve marke biram.

Nekako mi se vise svidja Pirelli P7000 sa indeksom brzine V (do 240 kmh ) iako sam do sad vozio neke Dunlop sa indeksom brzine W sto mislim da sad nema potrebe da kupujem.

Toliko ,
                                Pozdav.

Comment

Working...
                                X