Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Koji akumulator?

Očigledno da SVI imaju problem sa kvalitetom. Da li se još neko seća akomulatora u bakelitnom kućištu sa spoljnim mostovima, koji su služili po 5-6 godina bez greške?? Sad te nevalja punjenje te kratke vožnje te ovo te ono...... Kao da niko ne zna da se dobar akomulator napuni za svega par minuta ako je u top kondiciji. Oni koji su krš, oni i spaljuju alternatore bezgraničnom potrebom za punjenjem.
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

Koji akumulator je predviđen za Lagunu 1.9 dci 2002. g. Trenutno je od, čini mi se, 66 Ah i mislim da bi mogao jači. Koja je fabrička preporuka i koji najveći može da stane. Laguna je u Initiale opremi i pri otvaranju vrata sija minimum 10 sijalica, navigacija, i ostalo. Prošli put posle kampovanja i slušanja muzike 4-5 sati jedva sam upalio.

Comment

• miloshbgd
        CBC Član
        • 08.10.2008
        • 14
        • Beograd

Koja jačina akumulatora bi odgovarala za Clio II 1.5 dCi, 2002. godište?

Comment

• kristina990
          Banovan
          • 13.04.2009
          • 1066
          • Srbija

pa nađi sam u nekom pretraživaču za akumulatore varta,black horse...npr. http://fabrikaakumulatorasombor.com/...umulatora.html

Comment

• miloshbgd
            CBC Član
            • 08.10.2008
            • 14
            • Beograd

pogledao sam na batterycentar.rs i tamo mi je minimalna ponuđena jačina 60Ah. Ne znam da li je to zato što samo takve modele imaju na lageru ili je to preporučljivo, a na tvojoj adresi mi je preporuka 50Ah, a alternativa 55Ah.

Radi se o tome što ne znam da li je npr 55Ah preslabo, zato sam i došao ovde da pitam

Comment

• kristina990
              Banovan
              • 13.04.2009
              • 1066
              • Srbija

ako je motor ok,alternetor i anlaser biće sasvim dovoljan,ako ne, neće ti valjati nijedan, nakon godinu dana ćeš reći da su(marka)loši...

Comment

• miloshbgd
                CBC Član
                • 08.10.2008
                • 14
                • Beograd

preteruješ... mene samo interesuje da li je to dovoljna snaga pošto ne znam, tj ne razumem se, a da li je neka marka dobra ili loša, to se ne procenjuje na način koji si ti navela.

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

evo precizno 55-60Ah biće ti dovoljno,odnosno toliko je predviđeno,black horse preporučuje svoj model od 55 varta od 60
                  varta uvek ima preporuku za nešto jači akumulator,npr ja imam black horse 66ah,a varta za moj auto preporučuje 70,72Ah,ovaj sa 66 Ah me odlično služi,ali kod mene su alternator i anlaser u perfektnom stanju,a takođe i motor

Comment

• miloshbgd
                    CBC Član
                    • 08.10.2008
                    • 14
                    • Beograd

Kupljen akumulator, interesuje me šta mogu da uradim sa starim? Da li postoji neka služba ili štagod, gde mogu da ga odložim? Pošto je to ipak toksični otpad i nisam hteo tek tako da ga bacim pored kontejnera.

Comment

• cuore 75
                      CBC Član
                      • 11.05.2007
                      • 48
                      • Novi Sad

Bilo koji otpad ili servisi Black Horse akumulatora-oni imaju specijalne kontejnere.

Comment

• Vlada1001
                        CBC Član
                        • 15.01.2006
                        • 30
                        • Beograd

Ostavi ga pored kontejnera, pokupiće ga za 5 min. Mislim da ih otkupljuju za reciklažu.
                        Opel Vectra C 2002
                        Z18XE

Comment

• chobo13
                          CBC Senator XXL
                          • 01.05.2009
                          • 1274
                          • pozega,srbija
                          • AUDI,VW

ovde ih placaju oko 20din za kg!i to dodju i oteraju.slobodno ga ostavi pored kontejenra,nestace ga kao jajeta sa groba!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Danas gledam na pumpi tri akumulatora sa indentičnom cenom i nalepnicom ca tehnology 30+ power, ali tri potpuno različita izgleda, pa me zanima u čemu je fora.
                            Zamislite da imaju iste nalepnice, veličinu, kapacitet, struju, a različite gornje delove...

i treći je na ovaj fazon samo sa jednom ručkom 45ah sa normalnim čepovima "na dinar", proizveden preključe (taj sam kupio)
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• gorky
                              CBC Senator XXL
                              • 08.06.2007
                              • 860
                              • Vojvodina,Kikinda

fora ti je ista kao isto se i yugo menjao decenijama,sve trendove je ispratio zamenom prednje maske.inace isto njesra,od 5 napravljenih 6 je pod defektom toplo ne preporucujem.oko 100din je jeftiniji od zglavnih akumulatora,tako da ni ekonomsku opravdanost ne vidim

Comment

• banekg
                                CBC Senator XXL
                                • 06.09.2010
                                • 1274
                                • Nis
                                • Toyota Carina e 2.0

Iskustvo sa gore-prikazanim akumulatorom je sledece:

Kupljen proslog Novembra, radio mesec dana i pocinju problemi pri hladnom startu. Provereno sve do u sitne detalje da nije do auta i nije. Aku odnesen na reklamaciju, a oni bez problema, dobar dan, izvolite drugi aku. Posle dva meseca, opet isti problem, i opet na isti nacin resen. Posle mesec dana, sve isto.

Dakle, ljudi bez problema izlaze u susret i bez provere menjaju aku - vrlo lepo, samo ima jedan problem, servis je u industrijskoj zoni, na periferiji grada, pa je onda vece maltretiranje ta reklamacija, pa svaki put pozajmica aku-a od komsije, da bi se odvukao do servisa itd.

Problem sam resio tako, sto sam zadnji zamenjen aku, poklonio rodjaku kome je trebao isti, a ja kupio aku drugog proizvodjaca, sa 3 godine garancije, i eto do sada nemam nikakvih problema.
                                Long Live CBC!!!

Comment

Working...
                                X