Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Re: Koji akumulator?

Kod mene je ovaj iz linka, bas zbog dimenzija, 74Ah (po fabrickoj specifikaciji). Zadovoljan sam, ali bas i nisam mogao da ga "testiram" preko leta.
    Doduse u prethodnom autu nisam imao problema ni preko zime, al je on bio benzinac.

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Originally posted by markofpi
      Da li je ovo acu sa gelom ili ne!?
      Najjeftiniji acu sa gelom kosta oko 150e VP cene....nema ga skoro niko na stanju vec se porucuju jer se tesko odluci neko za njega.
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• nikaragva
        CBC Senator XXL
        • 03.06.2008
        • 521
        • B. Palanka
        • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Sad sam uzeo whitehorse 60A, i dosad sam zadovoljan. Ostalo je dosta prostora, mogao je da stane i veci akumulator, ali u novcaniku nije bilo vise mesta
        Platio sam ga 5600.00din.
        Na njemu stoji maintance free, to znaci da je sa gelom ili ne?

Comment

• V-Tec
          CBC Senator XXL
          • 30.06.2006
          • 1615
          • Beograd
          • '89 Civic d16a6

Da to je sa gelom i to sa onim za kosu
          shuto-expressway.com

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

A sta mu onda znaci bez odrzavanja!? ja sam mislio da su akumulatori bez odrzavanja oni sa gelom....a i moj komsija je skoro uzeo vartu Blue sa gelom, doduse manjeg kapaciteta ali isto tako daleko daleko ispod 150eur.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

Originally posted by markofpi
              Ima li neko ovaj acu:

Da li je za Lagunu II mnogo 77Ah, naravno ako uopste moze da stane na mesto predvidjeno za isti!? Da li je ovo acu sa gelom ili ne!?
              ja imam taj od 64 Ah .. radi extra,nema problema ... jednom sam imao problema sa vazduhom u sistemu za dizel gorivo..
              verglao sam jedno 15 - 20 minuta ..i nije se smorio.

BTW: ja ga nisam dirao skoro godinu dana kako sam ga stavio..ona lampica sija zeleno..jel treba da se proverava u njima destilovana voda ??
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Varta Blue dynamic je obican akumulator sa poboljsanom strujom starta,nista vise.......a akumulatori sa gelom su JAKO skupi itesko se nalaze isto kao i Ni-Ch koji traju po 30godina a kostaju kao auto.
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• nikaragva
                  CBC Senator XXL
                  • 03.06.2008
                  • 521
                  • B. Palanka

Zasto onda prodavci reklamiraju akumulatore da su sa gelom? Konkretno mislim na andreja i exide akumulatore, za koje oni kazu da su sa gelom. Ne secam se tacno cene, ali je definitivno bila ispod 150e za moj broj akumalatora.

Edit: bilo kako bilo, nadam se da je ovaj whitehorse bolji od blackhorse i da ce trajati. Garancija je 3g, meni je to ok vreme za rad akumulatora, ako izdrzi toliko odlicno, ako ne, reklamiram

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

Biće svakako zanimljivo videti šta će se dogoditi sa garancijama na akumulatore sada kad počnemo voziti svetla i preko dana
                    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• nikaragva
                      CBC Senator XXL
                      • 03.06.2008
                      • 521
                      • B. Palanka

Pa ja i sad drzim upaljena svetla preko dana. Ne uvek, ali cim nije sunce uprzilo, ja upalim svetla. Jbg, bolje da me vide nego da me ne vide.
                      Ne znam sto to smeta toliko akumulatoru, pa dok auto radi on se puni i valjda ne moze tako lako da se isprazni dok radi auto.

Comment

• DovlaK
                        CBC Senator XXL
                        • 24.07.2008
                        • 560
                        • Beograd

Pa i ja stalno vozim za uključenim svetlima bez obzira na sunce... a akumulatoru šteti zato što iako je auto upaljen, kroz akumulator postoji nekakav protok... sijalice troše struju direktno iz akumulatora, a alternator ga naravno blagovremeno puni i na taj način postoji konstantan protok što recimo nije slučaj sa isključenim svetlima i kada preko dana nemaš nijednog potrošača osim možda migavaca i stop svetala I sve to naravno, direktno utiče na vek trajanja akumulatora

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Originally posted by nikaragva
                          Zasto onda prodavci reklamiraju akumulatore da su sa gelom? Konkretno mislim na andreja i exide akumulatore, za koje oni kazu da su sa gelom. Ne secam se tacno cene, ali je definitivno bila ispod 150e za moj broj akumalatora.

Edit: bilo kako bilo, nadam se da je ovaj whitehorse bolji od blackhorse i da ce trajati. Garancija je 3g, meni je to ok vreme za rad akumulatora, ako izdrzi toliko odlicno, ako ne, reklamiram
                          To se zove manipulacija nasim neznanjem! Ista prica sa Tv Shop-om ili sa kreditima gde se uvek nadje neki dodatni skriveni trosak. Zato i svo ovo kuckanje oko naizgled najobicnije baterije. Danas bilo sta da kupujes predstoji ti naporan put da se kasnije ne bi kajao. Nego da se vratim na sam acu...poslao sam mail firmi Andreja koja uvozu i distribuira Exide akumulatore. Iako rade na veliko dobio sam odgovor da mogu doci i kupiti akumulator pojedinacno, cak su mi i poslali cenovnik ali mislim da su VP cene u njemu. Ko zeli poslacu mu na PP.
                          Inace juce svratih do Lav Auta, imaju Energizer 77Ah 780A po ceni od 8590din. Ako ovaj moze da stane u kuciste Lagune uzecu ga sigurno. Samo se jos dvoumim izmedju njega i Exide-a. Inace gde god sam pitao daje se dvogodisnja garancija, a na sajtu uvoznika 3god., u cemu je caka ne znam. Posto Exide ima, a Energizer nema tzv. magicno oko, koliko je ono zaista svrsi shodno tj. koliko je pametno imati ga, jer uopste pokazuje realno stanje akumulatora!??

Comment

• nikaragva
                            CBC Senator XXL
                            • 03.06.2008
                            • 521
                            • B. Palanka

Ne znam sta ono pokazuje uopste, posto je meni na bivsem bosch akumulatoru svetlilo zeleno, a akumulator je bio mrtav.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Pa valjda bi trebalo da pokazuje napunjenost ali kao sto vidim to magicno oko je samo marketinsko oko!
                              Btw, evo Exide cenovnika:

http://www.megafileupload.com/en/file/1 ... 0-pdf.html

Comment

• DovlaK
                                CBC Senator XXL
                                • 24.07.2008
                                • 560
                                • Beograd

Danas sam u Tempu video akciju Banner akumulatora... cene idu od 3900-6300rsd za akumulatore od 45-80Ah... Po meni to je veoma povoljno za ove akumulatore jer ja koristim ovakav od 69Ah već godinu i po dana bez jedne jedine greške, a inače sam ga platio ~80eur... Danas sam bio u fazonu da kupim još jedan (5200rsd) čisto da imam za rezervu jer je osetno jeftiniji

Comment

Working...
                                X