Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paja Chutura
    CBC Član
    • 31.05.2007
    • 47

Re: Koji akumulator?

Sta mozete da mi kazete za Tesla Brcko?Majstor mi njega preporucio umeto BH.Doduse,u ovom mom je BH star 4 i po godine,ali kaze da sada nisu ni za q...Pasat b3 benzinac je u pitanju i sada je u njemu grdosija od 75ah,majstor kaze da nema potrebe preko 66ah,eventualno 70.Koje su cene u toj kategoriji?

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Ja sam uzeo gorepomenuti Baner u avgustu prošle godine 69Ah. Koštao je oko 80eur, ima garanciju 2 godine. Auto se vozi ~40-50 hiljada godišnje, konstantno sa uključenim svetlima. Još uvek mogu bez problema da odem na roštilj i pustim muziku da drnda 4-5 sati i da nakon toga upali bez i najmanje muke. Najtoplija preporuka za Baner, čak i ako je malo skuplji čini mi se da vredi svake pare Takođe, imajte u vidu da niskobudžetni akumulatori daju garanciju na godinu dana sad kad ne koristimo svetla preko dana, a od decembra kada budu obavezna pitanje je da li će izdržati i tu garanciju
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Re: Koji akumulator?

ljudi ja sam zadovoljan sa topla (crnim) pali ko mina cak i kada je bio neispravan anlaser na testu akumulatora umesto fabrickih 420 (neka oznaka znam je kao udarnu snagu) moj ima 520 inace se radi o 55 Ah i svakom bi preporucio pozzzz svima

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Bio sam zagrejan za Vartu ali me sad zbuniste sa tim Bannerom, Excide, Energizer i TOPLA. Sta sad i koji sad!?
          Verovatno cu morati da menjam akumulato na Laguni II dci. Negde sam citao da postoje akumulatori za aute sa full opremom, pa posebno za dizele tako da ispade da sad osim kapaciteta moram da obracam paznju na jos deset stvari...koliko u svemu tome ima istine!? Takodje da li da obracam paznju kolika je startna snaga akumulatora i da li se nesto moze lose desiti autu ako je ona veca!??
          Jos jedno meni bitno pitanje, da li neko smanjuje cenu novog akumulatora ako se donese stari za reciklazu!??

Evo Vartinih akumulatora...ako neko zna koja serija je ovde najbolja!?

http://www.hr.varta-automotive.com/file ... er_car.pdf

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Slucajno sam naisao i na ove akumulatore:

Comment

• ickonish
              CBC Član
              • 13.08.2009
              • 11
              • NISbre

Re: Energizer akumulatori, sta znate o njima?

Originally posted by PetarG
              Treba da kupim novi akumulator, a dojadilo mi je da menjam Black Horse na svakih godinu i po.
              Na vise mesta su me savetovali da kupim Energizer akumulator - navodno je americki proizvod. Ja znam i video sam Energizer baterije, ali o akumulatorima Energizer za sada nista ne znam.

Prodavac mi je rekao da imaju 3 godine garanciju, da je brend vlasnistvo najveceg proizvodjaca akumulatora na svetu.

Pored ovog cena im je niza, a garancija za godinu dana duza i od Boscha i od Varte.

Unapred hvala.

Sve je to tacno sto je navedeno + 10-15% ima vecu udarnu snagu cak i nakon 18 MESECI lagerovanja od bosh-a, dovoljno je da se kaze npr. da black horse ima max. lagerovanje 6 meseci i mora na proveru i dopunu dok ENERGIZER ima 18 meseci pa se cak i nakon tog roka napon ne spusta ispod 12.64 PROVERENO.Na zapadu ENERGIZER akumulatori imaju 5god GARANCIJE ali u srbiji samo 3 (svi ostali imaju 2) cak sada ima akcija ENERGIZERA i skoro da je JEFTINIJI od bosh-a koji je toliko hvaljen na nasim prostorima....sta reci vise nego da ih koriste cak u SVEMIRSKIM letelicama kao STACIONARNE baterije i najvaznije imaju POWER FRAME resetku koja je NAJKVALITETNIJA za sada...jos nesto i BOSH i VARTA se proizvode na istoj traci gde i ENERGIZER tj svi su oni proizvodi johnson's control-a a ENERGIZER je njihov vrhunski proizvod...

Comment

• banebg81
                CBC Veteran
                • 26.06.2008
                • 195
                • Beograd

evo da i ja dodam koju

Kada sam kupio polovnog yuga, bio je aku BH u garanciji još par meseci. I radio SAVRŠENO sa svojih 45AH (ili tako nekako) ali sam imao problem što je iz njega curila kiselina
                Stalno problem, polivanje vodom, dosipanje i sl. Prema savetima majstora, proverim punjenje, promenim regler, očistim SVE MASE do kojih sam mogao da dođem, ubijem se od posla, promenim kutiju sa osiguračima (jer je ona podložna oksidacijij jer je ispod haube) ... i sve to uradim i opet curi ... SMORIO SAM SE KAO NIKO. Onda ustanovim da je fizički OŠTEĆEN a bukvalno ispod poklopca i ne vidi se oštećenje. Proverim rok za garanciju istekao pre 10 dana JAO DA SE UPUCAM a tako ga vozim 5 - 6 meseci.
                I onda, drugaru crkne akumulator u FIAT Bravo 1,6 i pita me šta da kupi ??? Ja mu preporučim BH a taj uzmem za sebe, inače TOPLA 55 Ah CA tehnologija. Stavim na auto i traje mi celih 2 godine i preko zime bio je u stanju da vergla i duže vreme (ubija me prebacivanje na BENZ, membrane na pumpi propadaju zbog plina) po zimi, ma nikakvih problema, do pre 2 dana.
                SAMO JE UMRO
                Prvo sam pomislio da mi je kontakt na alnaseru loš, pa sam ga očistio, naprskao sa WD 40 i malo se popravilo ali, ako ostavim radio na sat - dva, MRTAV. A opet, nekako, teže krene da vergla pa se na kraju pojačava i na kraju UPALI
                A pre možda 2 meseca, kod oca, na Z101 nije hteo da upali auto, on uzme i zameni aku i sada mu je sve OK, a kaže, nešto mi se zagreje ona žica za masu kada palim. Sreća, pa sam mu rekao da ostavi svoj stari aku, koji mi je sinoć doneo.
                I jutros, pokušam sa njegovim NE ISPRAVNIM BH da upalim, koji je stajao 2 - 3 meseca ... i naravno RADI...
                To znači samo jedno, KOLIKO JE BITNO DA JE DOBAR aku TOLIKO JE BITNO I DA KOMPLETNA INSTALACIJA BUDE ISPRAVNA.

Ako i ovaj potraje još dve zime, EXTRA, crćiće nekom opet od prijatelja poznanika aku pa će kod mene da fercera godinu - dve dana
                A imam u autu i maglenke i dosta muzike, pojačalo, obrtomer i neke sitnice uglavno električne...

Eh, da ne zaboravim, prvi simptomi crkavanja aku su mi bili PREKIDANJE RADIO APARATA u autu , ja mislio crko mi radio, kad ono, aku.
                Merio sam potrošnju ampermetrom kada je ugašen auto, merio sam napon kada je upaljen 14,4 V i napon kad je ugašen 12,56, znači sve OK, samo mu je kapacitet NESTAO

pozdrav

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Da li je Energizer isto sto i Excide....ako nije koje su razlike u realnosti!??
                  Jel moze neko da postavi katalog Energizer akumulatora!?

Comment

• Re: Koji akumulator?

Da dodam na temu TOPLA akumulatora pitanje za gornji post da je jednostavno crkao aku da li je imao uvek dovoljno kiseline da su celije prekrivene jer se i meni desilo na BH da je jednostavno stao kada je ortak inace elektricar proverio celije prazne i kaze da su se zbog toga celije iskrivile i spojile a rezultat nema struje jedna velika 0 e sad sto se tice topla aku malo sam se raspitao u prodavnici gde je kupljen i covek mi kaze da on jedini ima 6 ploca po celiji a svi ostali po 5 otuda i veca udarna snaga znaci jos jedan glas za TOPLU pozzz svima

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ickoniš i PetarG ne stanuju više ovde pa ne mogu ni da odgovore....
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Mare_Bg
                        CBC Senator
                        • 14.12.2007
                        • 202
                        • Beograd

Ajde i ja da napišem neka svoja iskustva. Kada sam kupio auto u njemu je već dve ipo godine stajao toppla akumulator od 55Ah. Kod mene je savršeno radio još godinu ipo dana i stvarno nemam zamerki. Nakon njega sam use Black Horse takođe od 55Ah, koji se prilično loše pokazao za sada. Nemam problema sa paljenjem, ali kada mi je auto ugašen, muziku ne mogu da odvrnem preko 60% od ukupne jačine!? Čim pređem tih magičnih 60%, CD Player se resetuje (verovatno zbog slabe struje ili niskog napona), a kada se auto ne vozi 3-4 dana, ta granica padne i ispod 50%! Napominjem da je u pitanju najobičniji MP3 player sa slabim elipsama bez ikakvih pojačala, koji je sa topplom odlično radio...

Comment

• APOGEE
                          CBC Senator
                          • 01.06.2005
                          • 243
                          • Beograd, Vracar

Silver Bosch, 55Ah, kupljen leta 2003 u Auto Neni, fantasticno se pokazao. Dakle, usao u sedmu godinu i zaista moj prvi aku bez ikakvog odrzavanja. Auto se inace vozi skoro svakodnevno, grad, krace relacije. Onda je bio samo malo skuplji od Black Hors-a i sl. ali se pokazalo da se isplatilo. Moja preporuka. Btw, fabricki izdrzao samo 2 godine.
                          Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Danas usput svratih do ShopInvest-a da vidim sta od akumulatora imaju i preporuka je bila Energizer, a u ponudi su jos i Bosch, Baner i BlackHorse. Navodno Energizer je kupio Vartu i do sada na njih nisu imali reklamacija. Cena za akumulator od nesto preko 70Ah i najvece izlazne snage (zbog full opreme) iznosi 8390din sa garancijom od 3god.

Comment

• nikaragva
                              CBC Senator XXL
                              • 03.06.2008
                              • 521
                              • B. Palanka
                              • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

I ja kad sam kupovao akumulator platio sam bosch "samo" nekih 600,00 dinara vise od black horse. ~5500 spram 4900, 70A. Tako da se nisam nesto dvoumio. Za sad radi perfektno, ali jos uvek je "nov" star mesec, dva.

PS: iz auta je izvadjen fabricki crni, na kojem pise samo GM, posle neverovatnih nepunih 9 godina.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Ima li neko ovaj acu:

Da li je za Lagunu II mnogo 77Ah, naravno ako uopste moze da stane na mesto predvidjeno za isti!? Da li je ovo acu sa gelom ili ne!?

Comment

Working...
                                X