Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Koji akumulator?

Evo jedan glas za Black Horse: za tridesetak godina nikad nisam imao problema sa tim akumulatorima! Uvek su izdržavali na škodi i yugu 5-6 godina. Poslednji koji koristim od 2003 kada je proizveden, tek sada je počeo da otkazuje. Nikad nije posebno održavan, samo povremeno dosipanje destilovane vode. Yuga ne koristim više od pola godine. Prezimio na otvorenom i paljen na petnaestak dana. Zbog problema sa pumpom, dugo vergla dok ne povuče gorivo, a svaki put je radio samo par minuta i svaki put sve sporije, dok nije sasvim otkazao, pa sam ga stavio na punjač i oporavio.

I tako, kao što kažu: kupujmo domaće, pogotovo za nacionalnu klasu! Tak normaljno!

Comment

• chobo13
      CBC Senator XXL
      • 01.05.2009
      • 1274
      • pozega,srbija
      • AUDI,VW

kakva su iskustva sa EXIDE akumulatorima?
      u mom okruzenju ih niko ne prodaje niti servisira,a vec dolaze auti sa strane u kojima je ugradjen taj akum.
      neki su jos pod garancijom pa se ljudi raspituju gde za servis ako bude potrebe i sl.
      imam ponudu da ih srevisiram i prodaju,vidim po cenovniku da su u rangu boshovih.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Odlicni akumulatori, par mojih drugara sam nagovorio da ih kupe, a i sam cu ga kupiti kad za to dodje vreme. Posebno kvalitetne Premium serije. Garancija je ja mislim 2+1god., a generalni uvoznik je firma iz Temerina, mozes ih naci na google-u.

Comment

• kristina990
          Banovan
          • 13.04.2009
          • 1066
          • Srbija

onaj BLACK HORSE koji sam "ocrnio" kao da me čuo,vergla danas,na zimskoj hladnoći bez greške
          svaka čast ovlašćenim black horse servisima "ala su ga opravili"
          i sve mi žao što nije crko na akciji BH 72 Ah nešto manje od 6000 din

Comment

• IgorNg
            CBC Član
            • 15.06.2010
            • 26
            • Nish

Kupljen Energizer akumulator 70Ah... 2+1 god garancije

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

konacno je napravljen dogovor sa firmom iz temerina i sad imamo i u ovim krajevima srbije prodaju i servis EXIDE akumulatora.
              vreme ce pokazati kakav je kvalitet,vec je neka kolicina ugradjena pa cemo videti.sve u svemu,izgledaju sasvim korektno.

Comment

• kamango
                CBC Senator
                • 31.05.2009
                • 205
                • KS-BG

Exide classic mi je trajao 2.5god, 45ah 330a, za to vreme preko 70k km. Da li je to normalno jer vidim da nekima traje dosta duze?
                Sada sam uzeo Exide premijum ali 45ah 390a, jedini je taj bio u odgovarajucoj velicini.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Pa, i nije normalno, kad "crkne" u garantnom roku! Meni Black Horse traju od 5-6 godina, poslednji 8 na izdisaju. Trebalo bi ispitati el. instalaciju vozila, od alternatora do potrošača. Ukupnu potrošnju, ako je nešto ugrađivano, da li taj kapacitet zadovoljava zahteve. Bio sam više puta svedok, da je vlasnik vozila, zbog uštede novca, stavio accu manje snage od predviđene. Ponekad zbog gabarita: na roveru je postavljen accu odgovarajućeg kapaciteta, ali je, zbog drugog tipa, prelazio postolje za 2 cm (duža strana), pa sam morao rezati ivice postolja i savinuti na dole, da bih je poravnao, doveo accu u horinzontalu.

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Odg: Koji akumulator?

1.Black hors 72Ah-6300din 24m garancija
                    2.Vesna 74Ah-7400din neznam koja je garancija
                    3.Baner 74ah-7600din 30m garancija
                    4.Varta 74Ah-8700din 36m garancija
                    Meni srce zaigra kada vidim Vartu ali pitam se vredi li dati 35% vise za nju nego za Black Hors?
                    Za cenu Varte od 74Ah mogu da uzmem Black Hors od cak 97Ah pa mi i to dodatno komplikuje izbor.
                    Relacija mi je svakodnevno kuca posao 40km u jednom pravcu,oko 1h voznje i tako isto nazad
                    Od kada imam taj auto u njemu je 55Ah i pali bez problema a fabricki mu je propisan 80Ah mada mi nije jasno zbog cega ce mu toliki kad i posle 25god i na -15 pali bez problema.

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Varta vredi 135% vise od svih navedenih........i da to je samo iskustvo ne prodajem ih
                      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

ja bi ti predlozio jos i da razotris EXIDE marku. ja sam imao na proslom dizel automobilu koji je imao los motor,prosto je bilo neverovatno koliko je dugo mogao da vergla taj exide, u sred zime i da pogoni grejace vise puta.zbog neuspesnog paljenja.
                        nikad se nije ispraznio,ili morao da se dopunjava.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Nisam nikada cuo za tu marku pa ako moze neka adresa gde mogu da pogledam?
                          Inace,kad ne mogu da priustim sebi naj skuplja kola (ne mogu ni naj jeftinija) onda volim bar da kupim Varta akumulator,GoodYear gume i da sipam Mobil ulje.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

Code:
                            [URL]http://www.akumulator-shop.rs/prodavnica-22.html[/URL]
                            cisto da se informises , a ja sam ga kupio pre dve godine u Lav autu u Zarkovu.
                            nisu jeftini,ali onda sam bio u raspolozenju da ne zalim pare za akumulator. mozda sad ne bih kupovao toliko skup. zavrsava i black Horse posao kad hoce . narocito zbog razgranate mreze servisa .
                            Last edited by Gavra; 28.10.2011, 16:06.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Originally posted by gorans View Post
                              Nisam nikada cuo za tu marku pa ako moze neka adresa gde mogu da pogledam?
                              Inace,kad ne mogu da priustim sebi naj skuplja kola (ne mogu ni naj jeftinija) onda volim bar da kupim Varta akumulator,GoodYear gume i da sipam Mobil ulje.

Ajd' da ne pišem romane (ima blog i na CBC-u o tome).
                              Varta je od navedenih najbolja kupovina. Ako je nešto bolje od Varte to je Exide (tu su negde). Više volem Vartu ali Exide je toliko dobar da bi mogao da priznam i da je malo bolji (malčice).

Ako je već ono što sam citirao (i aplaudirao) onda dileme NEMA!
                              Fino postavljeno pitanje (i navedena lista) te bi neko (sa drugačijim afinitetima) mogao da napravi i drugi izbor.
                              Kao i Franjo ne mogu da se načudim kad čujem da akum. traje 3-4 godine (a kad je Exide ili Varta, dođe mi da plačem).
                              Aman ljudi, proverite instalaciju, gde se dosipava voda - dosipavajte (retkost danas), ako vozite samo po gradu, tu i tamo dopunite ili makar jednom mesečno iziđite iz grada (leti) i u dve nedelje zimi, itd.
                              Farmakom se malko popravio (poslednje dve-tri godine, a naročito poslednje) ali ... doduše treba pomenuti i White Horse koji su nešto skuplji ali i bolji od Black.
                              Ne bih dužio ima nešto i u "horizontu" a i na blogu (ne CBC-ovom nego Stalker).

Samo još napomena: akum. većeg kapaciteta (97Ah) ti uopšte ne treba. Može čak biti i kontraproduktivno (manje će se dopunjavati). Osim toga max. struja nije mnogo veća (po EN, mada je po DIN bitnije) a u praksi može biti i identična.
                              Teži je i tako to ... doduše ima veću rezervu kapaciteta ali nije sve u tome. Ako je 80Ah fabrički, 70-75Ah je sasvim dovoljno. Naročito ako je akum. kvalitetan.
                              Neki bi rekli da Varta vredi i 50% više, neki da ne vredi više od 20% no to je teško reći. Onih 35% sigurno vredi. Trajaće bar godinu-dve duže i dođeš na isto a kvalitet pride (uz isti kapacitet).
                              Varte kao fabrička ugradnja traju (bar) 7 godina. Stižu i do 10 no to zavisi od mnogo faktora (naročito koliko se vozi van grada, a treba i malo sreće).
                              Olovni akum. (osim AGM koji su pak preskupi) u principu ne traju više od 5 do 7 godina. To im je u prirodi.
                              Vartu drži Johnson Control Inc. (kao no. 1; mada je Varta "tek" brend II posle Optime) a Exide je ime kompanije kojoj je to vodeći brend (a ima ih još nekoliko). Po veličini je su "tu negde" (u svetu olovnih starterskih akumulatora), ako ne no. 2 onda bar treći.
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• chobo13
                                CBC Senator XXL
                                • 01.05.2009
                                • 1274
                                • pozega,srbija
                                • AUDI,VW

EXIDE akumulatore od proletos ugradjujem i servisiram,mogu reci samo da su extra,imaju dve vrste,exell i premium.cena je u rangu bosha i varte.uvoznik je firma ANDREJA iz temerina,ukucaj na gugletu exide srbija,izbacice ti sve o njima pa cak i cenovnik.
                                exell je crne boje i od pre 7dana su podigli garanciju na 30 meseci,a premium je i ranije bio 36 meseci.premium je predvidjen za vozila novije gen i oni imaju onih dodatnih 30% startne snage!imaju sve vrste dimenzija,amperaza pa i za motore, camce viljuskare.... cak u pogledu garancije i servisiranja nisu mnogo zahtevni i ne cepidlace,bar sudeci po onom sto sam dobio na papiru za kriterijume pri ispitivanju akumulatora.e sad,jos nisam imao prilike da servisiram nijedan i nadam se da uskoro nece ni biti potrebe za tim jer bas dosta je ugradjeno od proleca do sad i nema nijedne reklamacije.svaka preporuka je za exide!

Comment

Working...
                                X