Pa u unutrasnjopst auta-kabinu se inace instalira neki kao hladnjak(do njega dolaze cevi iz kompresora ili vec odnekud).E taj deo kod R25 se nalazi sa spoljne strane.U unutrasnjosti se valjda ne nalazi nista osim tih vakuuma sa servomotorima(kod renoa koji imaju klimu) dok u mom autu koji nema klimu,postoji kutija gde se podesavanje toplo-hladno vrsi mehanicki preko sajle.E sad,da li je moguce da ta kutija kod mene ostane i da se ugradi spoljni deo i da klima onda radi kao manuelna ili je neophodno instalirati sve?[/img]
auto klima - ugradnja
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
e pa da opet malo ozivimo ovu temu
izgleda da sam ja prvi koji se definitivno odlucio da krene sa ugradnjom
neke delove sam vec nabavio (mali problem je sto nisam uspeo da nadjem sve delove na jednom mestu), neki ce uskoro doci i td.
e sad, koliko sam ja upucen od delova mi je potrebno sledece:
1. "skalamerija" koja ide u tablu auta (sa hladnjakom grejanja, klapnama i dr.)
2. "komande" klima uredjaja
3. kompresor
4. hladnjak klime sa ventilatorom
5. instalacija (cevi i poneka zicica) i susac
dakle da li je to sve, ili mi je potrebno jos nesto?????
napominjem da sve delove uzimam sa auta koji su identicni mom (opel vektra, kalibra)
valjda cu se uskoro upustiti i u ugradnju pa cemo videti rezultat
Comment
-
-
hmmmm
pretpostavljam da su presostati i exp. ventil u "sklopu" nekog od onih elemenata sa slike
pogledacu danas EPC pa da vidim gde se tacno nalaze delovi koje si naveo
jbg. jos uvek mi nisu stigli svi delovi koje sam narucio, tako da ne mogu da tvrdim da li su tu ili ne, uglavnom uzeo sam sve sto ima ikakvih dodirnih tacaka sa klima uredjajem, tako da se nadam da ce sve biti na broju)
brick u svakom slucaju hvala na odgovoru
Comment
-
-
pa razlikuje se glavni sklop klima sistema, sama kabina.
bez (obimnih) prepravki i samostalnog pravljenja/ pasovanja delova ne može niti sa jednog drugog modela osim sa baš tog Pasata, i po mogu?stvu baš isti model/ godište.
pre svega mislim na sistem upravljanja protokom vazduha, sa servo motorima i kanalima.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
evo opet ja da malo osvezim temu
napokon su svi delovi klima uredjaja na broju i od sutra krecem sa ugradnjom
naravno postavicu slicice kako ceo posao tece (malo sam u frci sa vremenom, tako da cu u naredna 2-3 dana ugraditi samo delove koji idu u kabinu auta, a ostatak koji je u motornom prostoru najverovatnije tek sledece nedelje)
Comment
-
-
evo posto sam krenuo sa radovima, a i postavio sam vec dosta slika na opel delu foruma, pa da postavim koju slicicu i ovde, posto ima ljudi koji se interesuju oko ugradnje klime u razlicite automobile, a ne zalaze u opel forum
dakle, kao sto smo vec apsolvirali rasturanje enterijera i ostali radovi u kabini bi trebalo da oduzimaju najvise vremena
ja sam za sada odradio taj deo u kabini, a ostale elemente koji idu u motorni prostor cu raditi u narednom periodu (jbg. nemam bas previse vremena, a sve radim sam, a i da bi se lakse prislo odredjenim delovima potrebno je podici auto, ili ga naterati na kanal)
evo i slicica
pocetak rasturanja
...sad je ostala jos samo tabla...
...malo zezanja sa zapeklim srafovima, kojima je tesko prici, ali napokon je i to sredjeno, tabla je izvadjena...
...ostalo je ovo...
...sledeci je na red dosla ventilaciona kutija, trebalo ju je izvaditi, a pre toga skinuti brisace i sve plastike koje idu okolo da bi prisao kutiji sa gornje strane, odnosno izvan kabine, nekoliko srafova i odozgo je bila slobodna...
...zatim su iz motornog prostora skinuta creva koja idu do malog hladnjaka (za grejanje) i odvrnut sraf koji drzi kutiju u donjem delu i kutija je napokon izvadjena...
...zatim mali problem...stara vent. kutija izgleda ovako...
... a nova ovako...
... odnosno nova ima 4 cevi, a stara 2, a u firewallu su naravno 2 rupe
firewall razbusen, rupe zasticene od korozije
nova vent. kutija namontirana
zatim naravno kompletna tabla vracena na svoje mesto
uskoro cu postaviti i slike ugradnje kompresora, kondenzatora sa ventilatorom, instalacije i preostalih elemenata klima sistema
Comment
-
-
hvala momci
ima tu jos dosta posla
ali mislim da su radovi u motornom prostoru laksi deo
svi delovi su tu, samo mi je ptreban drugaciji nosac servo pumpe, posto se kod automobila sa klimom kompresor klime nalazi na mestu servo pumpe, a servo pumpa ide iznad njega
kad krenem sa tim radovima postavicu slike, mozda ce nekome koristiti, jer je u principu isti posao i za sve ostale modele automobila (razlika je u detaljima, ali princip i osnovni delovi su isti)
Comment
-
Comment