Ja sipam neki Gold evro diesel na Radun Avia pumpi,ima li neko iskustva sa tim gorivom?
Dizelas i EuroDiesel...
Collapse
X
-
Raznih naziva ima Gold, Avio, eco 50......dizel, sve će to pisati, samo ne EUROPSKI EURO DIZEL!!! ZAŠTO?''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Hmmm ... gorivo k'o gorivo, sad je kod nas aktuelan SPRS EN 590:2010 IDENTIČAN (čitaj prepisan) sa EN 590:2009 pa možda zato NE naglašavaju.
Dakle, svaki dizel (osim GU 01, EL LU, BD) bi trebao da je "evropski" dizel (Eu(v)ro 5).
Aditivirana goriva ... pa u Evropi su takva sva (ili su "dodatno aditivirana") a kod nas su "dodatno aditivirana" goriva koja ih uopšte imaju.
Sad ih imaju SVI (Ultra, Ecto, Evo, MaxMotion, (novi) Avio ... i opet (nekako) gorivo bolje u Italiji i (naročito) Nemačkoj (Holandiji, Skandinaviji).
Dobro (doduše) za motor koji traži tek "Evro 4" dizel (EN 590:2004) svaki bi Euro 5 morao da bude dovoljno dobar.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
To ti kažem, sve isto, ako ne i bolje, kad ono......, kod tog ECO 50, kad ga dobijem iz pokrajinske rafinerije, na pratećoj dokumentaciji uz otpremnicu, xxx ppm SUMPORA, ćuti i trpi i onako je malko regresirano za poljoprivredu, a mi ga sipamo i u jednog Punta 1.3 Multijet(sram nas bilo, protivzakonite radnje)! I šta sad, hoćemo li pričati i dalje da mi imamo najbolje, za najviše para? A taj AVIO ja mislio da ga ga troše i MIG-ovi, svi od reda od 21 do 31, kad ono nije zbog toga, već zbog sistema filtriranja, objasniše mi ljudi!Last edited by ragazzoni; 08.01.2016, 21:35.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
ECO 50 zlokobno asocira na Evro 4 gorivo!! Kako je to moguće?! Ma da, nema boljeg na belome svetu ...
Ili šta je onih 50, cetanski broj?! (indeks nije sigurno) ... a zahteva da bude min. 51 (u praksi 55), pojede maca?
E, daleko smo mi na Divljem Istoku, ovi na "trulom" sipaju 60-icu a nula sumpora ... dobro Zunto (ako je 199-ica) će da guta i četvorku (za dobrog prasca nema loših pomija) a kamoli Euro 4 sa teških mašina ...
Da Avio je videlo avion ... na reklami.
Ne sipam dizel ("na dizel se ore" što bi se reklo ... mislim Zastava je samo floridu imala dizel i to celih 100 komada) al' kad sipam bilo šta sa strane (rumuski ili bugarski Lukoil benzin ili TNG a kamoli Shell Racing ili čak samo FE) motor "poludi" ("5 konja više") i troši 5% manje (ili toliko manje kradu, a i oni kradu nisu ni oni baš "truli").
Treba li naglasiti da Shell (doduše puk'o je na tom poslu - totalno) može da napravi i 80-icu (centana) korišćenjem GTL tehnologije* ... al' sad je to otišlo sa padom cene nafte i VW-ovom aferom.
* kad smo već kod ubeđivanja da nema boljeg i jeftinijeg (a to je posebno (žalosna) priča) na svetu celom ... ma da mali je svet, na dlan da stane.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
Comment