Fiat stilo, 1.8
Podizaci stakla za automobile
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ako se cuje klik,onda nije motorce u pitanju,znaci dolazi mu struja i on reaguje,klik!
Skini tapacir,proveri dzek koji dovodi struju za svaki slucaj i pogledaj da nema nekih mehanickih kvarova.Da se nije nesto pomerilo,da neka vodjica nije pomerena ili da se nije odsrafio ceo mehanizam pa zaglavio!
Ako ti sve ovo izgleda OK onda pokusaj da otvoris prozor i prati fabulu radnjeKazem,po meni nije motorce,ali mozes i da mu dovedes struju direktno da proveris i tu mogucnost!
Samo vas gledam ...
Comment
-
-
ppodizac
kod stila prekidac za prozor nije klasican da okrece plus-minus nego salje signal racunaru u vratima(CAN linija).u racunaru postoje relei koji salju struju motoru podizaca sto znaci najverovatnije da ti je neki kontakt ili relej trenutno zakazao.na stilu je inace moguce testirati i svaka vrata ponaosob (sa svim parametrima) sa nekom boljom dijagnostikom
Comment
-
-
Podizač prozora na jedan klik
Moj auto je iz 90-te Alfa Romeo 164 TS ,
prednji podizači su električni a moje pitanje je
dal može da se namesti da na jedan klik otvori ili zatvori prozor do kraja
kod mene prozor ide samo dok držim taster ,
ovo sam našao na netu al ne znam dal je to što mi fali
Koji od ova dva meni treba i kako se vezuju i gde stoje na autu da bi znao da tražim po otpadima ,
i jel uopšte može tako ili mora kompletno menjanje sa podizačima i instalacijom,
da nema neko drugo rešenje
Comment
-
-
Re: Podizač prozora na jedan klik
kako ne moze.probaj dvaputa da kliknes tj stisnes to dugme.ne znam za alfe ali kod vecine vozila ne moras da drzis dugme.
a moze to veoma lako da se sredi zamjenom prekidaca(recimo stavis obicni ali onda ti ide uvijek do kraja i neces imati podesenje po zeljenoj visini)
vidjet cu ja s drugarom ima on alfu neku noviju pa cu ti javim.Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!
Comment
-
-
Mislim da je stvar samo u prekidacu odnosno imas tip prekidaca koji salje struju na motor samo dok ga drzis i drugi koji salje struju dok ne dodje do krajnjeg polozaja ili dok ga ponovo ne pritisnes.
Uglavnom se za vozaceva vrata ugradjuju ovi drugi tako da verujem da je i na tvojoj Alfi tako. Moguce da je prekidac prso i da ne odradjuje kako treba. Mozes da probas sa ciscenjem prekidaca i kontakata. Mada treba prvo da vidis sa nekim ko ima istu Alfu kako je kod njega. Ako spusta/dize do kraja onda probaj da ocistis prekidac, pa ako nista da nadjes takav ispravan.
PS na onoj slici to je srednja stavka iliti switch.Live together, die alone.
Comment
-
-
Jeste , moj prekidač-taster je ovaj
samo sto je on klasičan taster i ništa drugo , video sam na mazdi 626 iz činimi se 88-me
taster na bazi bimetala koji ostaje u stisnutom položaju dok motorić ne povuče veću struju ,
kod mene treba jedan od ova dva modula a možda i oba,
ne verujem da je na 164-kama u samom prekidaču rešenje
Comment
-
-
Pa ne znam, prekidac na mojoj Cromi izgleda u dlaku isto i odradjuje do kraja (kad hoce, a najcesce nece kad treba da uzmem karticu/platim). Kad ga cvaknem on se vrati odmah u osnovni polozaj ali staklo ide do kraja.Live together, die alone.
Comment
-
Comment