Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cuore 75
    CBC Član
    • 11.05.2007
    • 48
    • Novi Sad

Re: Centralna, ne čuje se više PING

Nisu se zaglupili kjučevi, režim rada alarma pamti centrala. Verovatno si nešto slučajno pritisnuo.
    Inače nisi rekao koji je alarm u pitanju.

Comment

• Visconti
      CBC Član
      • 11.11.2006
      • 83
      • Kotor, CG

Re: Problem sa daljinskim zakljucavanjem Punto mk2

Originally posted by Visconti
      Izgleda da u ovoj mojoj verziji autodate nema procedure za punto 2. Imam ja milsim 2006 autodatu. Molio bih ako neko ima autodatu u kojoj ima procedura da mi pomogne?

BaneT napisao:

Probaj ovako...ugasi auto, zatvori sva vrata, onda pritisni malo gume na centrali i drži ga (nonstop), trebalo bi zasvetli led dioda na centrali (reciver-na krovu kod sata), onda pritisni veliko dugme na ključu i drži dok se led lampica ne uključi-na samom ključu. Pusti dugme na ključu i proveri da li lampica na receiveru svetli non stop, potom pusti dugme na receiveru.
      Hvala na odgovoru, ali na mom puntu nema risivera na plafonu kod sata, mislim da je to pocedura za punta 1...Uglavnom, mislite li da se moze ponovo ukodirati kljuc u nekom od sevisa koji se time bavi, imam dva original kljuca (jedan sa daljinskim, drugi bez, oba veliki plave boje) ali kod-karticu nemam. Mozete li mi peporuciti nekog dobrog servisera u BG, NS, ili okolini, imam rodbinu u Rumi pa dolazim gore uskoro.
      Hvala unaprijed na odgovorima!
      ex Alfa 145 boxer

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

Re: Centralna, ne čuje se više PING

Pa sve je moguce, ali opet sumnjam da je to moglo samo od sebe,tj moguce da je bio aktiviran tihi rezim, ali ko ce ga znati, elektronika je to..a i ne znam o kom tipu alarma se radi...
        I kao sto rece kolega jedino mogul tj centrala moze da zaglupi,,,
        ali bitno je da je problem rijesen,,,

Comment

• Stex
          CBC Veteran
          • 26.03.2008
          • 130
          • Mladenovac

Re: Sve o centralnim bravama

Pozdrav.Imam problem sa centralnom bravom radi se o autu kia sportage.Ovako kada stisnem na daljinac zakljucaju se samo vozaceva vrata i ponovo samo se ona otkuljucavaju e sad kad ubacim kljuc u bravu i stisnem zakljucavaju se sva vrata i otkljucavaju.Ne mogu nikako da provalim u cemu je fora.
          Ako neko zna u cemu je stvar neka odgovori.Unapred hvala na odgovorima.

Comment

• milepn
            CBC Član
            • 10.02.2009
            • 49
            • Paracin

Pozdrav svima. Imam problem sa centralnom bravom na Audiju 100 2.0 TD iz 1987.g. Kljucem ne mogu da otkljucam sve brave na vratima,vec samo leva ili desna,niti mogu da zakljucam sve sa jednim okretom kljuca.Sva vrata se zakljucaju samo kada iznutra pritisnem dugme na suvozacevim vratima i to nece uvek vec iz 5-6 pokusaja.Molio bih one koji znaju i imaju iskustva da mi pomognu da resim ovaj problem,jer u mestu gde zivim nema majstora koji bi mi ovo popravili.Srdacan pozdrav iz Paracina.
            Uzivajte u zivotu,jer zivot nema reprizu.

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 513
              • Bijeljina-Beograd Medakovic

postoji vise problema koji mogu da dovedu do ovoga, kod toga audija je sistem centralne sa kompresorom,,,
              moguce je da su kontakti na kompresoru koji daju impuls za rad malo korodirali ili nesto slicno i da tu nije spoj kako valja,,
              moguce je i da su sami kontakti u bravama koji daju impuls losi pa zato nece,,,,
              provjeri prvo spojeve ne kompresoru, mislim da se nalazi u gepeku sa desne strane ispod tapacirunga,u rupi pa onda ako je tu sve u redu onda skini jedan tapacirung, i skini bravu i provjeri da li salje impuls,,,kod audija je koliko me sjecanje sluzi negativno okidanje brava i ima isstem sa jednom zicom koji okida pozitivno-negativan napon i sistem sa dvije zice koji okida negativan napon na jednoj od zica,,,,skines fino bravu i probas da vidis sta se desava ,,unierom provjeris da li radi kako treba,,,ukoliko impuls daje kako treba, onda je moguce da je voda usla u kompresor i elektroniku, i li da je nesto prespojilo ili napravilo hladan lem koji povremeno dobija struju za aktivaciju

Comment

• zaki
                CBC Veteran
                • 01.09.2006
                • 199
                • Beograd
                • Fiat Stilo 1.9JTD

Treba mi majstor da mi ugradi centralnu bravu na Punta mk2 a da je iz Beograda. Ako moze broj telefona, moze na pm.

Comment

• Onyx
                  CBC Početnik
                  • 04.06.2009
                  • 3
                  • Beograd

Problem sa centralnom bravom CORSA C

Imam CORSU C Di 2002 godiste sa 3 vrata i fabrickom centralnom bravom koja ne radi. Zapravo kad se skine tapicung sa vozacevih vrata i kad se otkaci onaj dzek koji ide u bravu i kad se na njemu rucno 'bocne' signal, zakljucavanje (i otkljucavanje) radi na suvozacevim vratima. Ali na kljuc (u bravi) centralno ne radi uopste kao ni na daljinski. Samo se desi da se u toku voznje cuje KLIK i da se suvozaveva vrata zakljucaju namrtvo (deadlock) i ne mozes ih otvoriti nikako drugacije nego da opet skines tapicung sa vozacevih vrata i otkacis opet onaj dzek pa da rucno posaljes signal jedino se tad otkljucaju.
                  Da li neko zna sta bi mogao biti problem? Koliko sam shvatio ja nemam ili je neispravan deo u vozacevim vratima koji prima signal sa kljuca i salje taj signal preko onog dzeka ostalim vratima. Kako se to zove i koliko otprilike kosta i da li se lako moze zameniti, da ne moram ici kod elektricara.
                  Unapred zahvalan

Comment

• IgorBGD
                    CBC Član
                    • 01.04.2007
                    • 74
                    • Novi Beograd

Imam Alfu 156, 2002god, kljuc skakavac ako je bitno.

Daljinsko zakljucavanje/otkljucavanje je ponekad pravilo problem zadnjih par meseci, pa pomislih da je u pitanju baterija.

Medjutim, malo posle menjanja baterije, prvo je otkazao taster za otvaranje gepeka, da bi posle par dana otkazala i centralna brava.

Sta moze da bude u pitanju? Indikator na kljucu treperi kada se stisne bilo koje dugme, ali naravno auto ne reaguje

Bice veselo ako je kljuc riknuo, posto nov kosta 25000 a imam samo jedan...

Comment

• Dusan649
                      CBC Početnik
                      • 15.04.2009
                      • 5
                      • BG

Imam ja jedan problem... Kupio sam centralnu na daljinski i imam jedan motor sa 5 zica (u vozacevim vratima) i ostale motore sa po 4 zice.

Na onom uputstvu pise da je 6 zica za centralnu,a ove ostale za napajanje,migavce i te gluposti... E sad,ja ne razumem sta da radim sa ovih 5 zica koje mi idu sa motora,kako njih da spojim sa centralnom jedinicom (a i one sa 4 zice)... Da su motori sa po dve zice bilo bi lako,ali ovo ne razumem... Ako moze pomoc,bio bih zahvalan....

Comment

• Dusan649
                        CBC Početnik
                        • 15.04.2009
                        • 5
                        • BG

Pitanje se menja... Da li mogu motor sa 5 zica da povezem u negativno okidanje?

Comment

• dudip
                          CBC Član
                          • 20.07.2008
                          • 20
                          • bgd

Imam fiat bravo... centralna na vozačevim vratima ne radi, a na suvozačevim radi(otključava i zaključava i vozačeva i suvozačeva vrata.???
                          šta mislite šta mi je činiti?

Comment

• mistermobil
                            CBC Senator XXL
                            • 09.11.2008
                            • 469
                            • pecinci

Ima dosta pitanja,smorili smo ljude Daj da i ja priupitam:imam deadlock na desnim suvozacevim vratima,u pitanju je fabricko daljinsko zakljucavanje za Rover 25 Mg.Ajd sto je tako i sto desna vrata ne mogu da otvorim(a imam 3vrata),nego mu je ostao imobilajzer ukljucen i auto sam upalio tek kad je cika majstor nesto prespojio.Kako da raskacim fabricki alarm i centralnu i da mogu normalno da otkljucam auto sa kljucem?Ne treba mi daljinsko ni centralna,smucilo mi se.Za popravak tog kvara traze mi 150e
                            Ko leti,vrijedi
                            Ko vrijedi,leti
                            Ko ne leti,ne vrijedi..
                            (Grunf,TNT..)

Comment

• Onyx
                              CBC Početnik
                              • 04.06.2009
                              • 3
                              • Beograd

Pa mislim da ti je situacija slicna kao i meni na Corsi C. Nemam pojma sta je postavio sam pitanje gore ali niko nema ideju; ali znam da bez centralne na kljuc funkcionise jedino kad raskacis onaj dzek koji ide u bravu (koji salje signal iz centrale) na suvozacevim vratima. Znaci otvoris suvozaceva vrata skines tapicung i raskacis onaj dzek sa kablom koji ide u bravu, vratis tapicung i vrata rade normalno ali na rucno zakljucavanje.

Comment

• mistermobil
                                CBC Senator XXL
                                • 09.11.2008
                                • 469
                                • pecinci

OK,skinuo sam dzek.ali mi je brava ostala zakljucana,kao da se nesto zalomilo,ne reaguje nista..vrata zakucana,brava is dead,jedino kroz prozor da ulazim sa te strane ne mogu joj prici dok ne otvorim vrata,necu valjda nesto morati da secem..
                                Ko leti,vrijedi
                                Ko vrijedi,leti
                                Ko ne leti,ne vrijedi..
                                (Grunf,TNT..)

Comment

Working...
                                X