Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • charjek
    CBC Veteran
    • 20.09.2008
    • 191
    • Sremska Mitrovica
    • Jugo

Re: Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

ljudi uradio sam sve kako ste rekli u vezi migavaca da namestim da zmignu ali oni tako kratko zmignu da se jedva upale! Koristio sam sve kako ste rekli releje,diode.... jedino sto sam drugacije jeste to sto sam stavio neke diode koje sam imao kuci! Sad me interesuje jel moguce da je zbog njih da tako kratko sijaju migavci i koje trebaju diode da se stave?
    Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

• rudic.m
      CBC Senator XXL
      • 30.07.2008
      • 407
      • Odžaci

Na koje zice si spajao zmigavce?Ne trebaju ti releji,samo jedan osigurac od 10A.Ja sam koristio diode od nekih 2A,bar mi tako rekao tv majstor.Moze i manje.
      viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• vwpolo2001
        CBC Početnik
        • 05.11.2009
        • 1
        • --

Može meni pomoć... Imam pola iz 2001god. Problem naravno centralna. prije nekoliko nije htio da otvara i zatvara. ustvari nije nikako reagirao. motor se uopšte nije čuo. nasao sam motor i rastavio ga. motor je bio na zadnjoj desnoj strani gepeka. kada sam ga rastavio motor je bio mokar kao i elektrnska ploča. nema pojma odakle voda u tom dijelu auta. sve oko njega suho. elektronsku ploču sa obrisao i osušio fenom. poslije toga centralna je radila 4-5 dana i sada ponovo problem. hoće da otkljuća li neće da zaključa. ponovo sam ratavio motori osušio ga (ovaj put nije bio mokar i sve je bilo ok) ali ponovo neće da zaključa a otključava i dalje uredno. sta mislite do čega je.. i sta da uradim

Comment

• branko78
          CBC Početnik
          • 15.12.2009
          • 2
          • Beograd

renault clio, centralna

kao prvo pozdrav svima na forumu
          Imam clio II Ph1 99god, na njemu postoji fabricka centralna..prethodni vlasnik je polomio kljuc (daljinski-raspala se plastika i nesto je zeznuto sa elektronikom) pa je preko njega sada nemoguce otvarati i zatvarati vrata. Kada kljucem (mehanicki) zakljucavam vozaceva vrata ostala se ne zakljucavaju, ne znam da li je to normalno na ovom autu ali tako je od kada sam ga kupio. U kabini pored pepeljare ima taster za otkljucavanje i zakljucavanje i to radi ok.
          moje pitanje je, kako da na najlaksi, jednostavniji nacin osposobim otklj-zaklj preko nekog daljinca. mehanicko otklj-zaklj pomocu kljuca na ovom autu nije bas neka sreca, bravica se lomi..vec dva puta sam menjao
          Pozz

Comment

• draganchem
            CBC Početnik
            • 15.12.2009
            • 4
            • Novi Sad

206 1.4hdi problem sa centralnom bravom

Imam problem sa centralnom bravom, kada otkljucavam vrata otkljuca mi samo vozaceva vrata, suvozaceva moram rucno otkljucati iznutra. Kada zakljucavam zakljuca mi sva vrata normalno(vozaceva, suvozaceva i gepek). Nekad mi i otlkljuca sva vrata ali to je sad retko. Sta moze biti problem, kako to da resim?

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

Re: 206 1.4hdi problem sa centralnom bravom

Vecina automobila sa fabrickim alarmom na 1 stisak dugmeta za otkljucavanje otvara samo vozaceva vrata ponovljen pritisak na UNLOCK otvara sva vrata......

kad zakljucavas ako 2 puta stisnes LOCK onda se aktivira DEAD LOCK ukoliko ga automobil poseduje...
              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• draganchem
                CBC Početnik
                • 15.12.2009
                • 4
                • Novi Sad

Re: 206 1.4hdi problem sa centralnom bravom

Aj mi pojasni sta je dead lock. Nemam daljinsko zakljucavanje nego sa kljucem zakljucavam...

Comment

• Wlayko
                  CBC Početnik
                  • 22.12.2009
                  • 1
                  • Zrenjanin

Zakljucavanje

Pozdrav svima
                  Skoro sam kupio astru.E sad uz nju sam dobio jedan kljuc sa daljincem i drugi neki obican.
                  Taj kljuc sa daljincem normalno otvara auto na dugme ali kada ga stavim u bravu nece da otvori
                  dok ovaj obicni otvara bravu ali ne moze da upali auto.Interesuje me da li moze nesto da se uradi da ovaj kljuc sa daljinskim otvara normalno bravu i bez daljinskog otvaranja.

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Pitanje vezano za fabričku cen bravu. U pitanj je Yugo in L 2002 godište. Pre nekog vremena došlo je do kvara na motoriću desnih vrata i majstor je napravio privremeno rešenje tako da su se ta vrata odključavala normalno sa vozačeve strane a vozačeva se više nisu mogla otključati sa suvozačeve strane. Sada je taj motorić skroz crkao i potrebna mu je zamena. Sam ću da ga zamenim, nije problem, ali imam jedno pitanje pošto još nisam skinuo tapacirung, da li je unutra motorić kao što kupujemo po buvljacima ili pošto je u pitanju fabričaka brava ima li nešto drugačiji motor, u šta čisto sumljam. Pitam da ne bi dva puta skidao tapacirung, tj kupovao žabice pošto će sigurno koja pući. Ako je neko rastavljao molim za pomoć.
                    Da li u pitanju ovakav motorić
                    link za izgled motorica

Comment

• bebironce
                      CBC Početnik
                      • 26.12.2009
                      • 2
                      • Krusevac

Molio bih za pomoc oko centralne brave sa kodiranim kljucem.U pitanju je Lancia Dedra 1.8i 1996.god.Do skora je kljuc normalno otvarao i zatvarao centralnu bravu,ali od pre par dana kljuc daljinskim putem zakljucava ali nece da otkljuca,dok direktno kljucem sve radi normalno.
                      Hvala

Comment

• Timmy
                        CBC Početnik
                        • 28.12.2009
                        • 1
                        • BG

pozdrav.
                        Imam problem sa daljinskim, nece da otklucava-zakljucava, inace imao sam i ranije isti problem i resavao sam ga tako sto sam razmemeoriso i memorisao deljinski, fazon kad ubacis u bravu , kliknes 3puta....e tad je radio al opet slabije, tj. nije radio iz prve nego sam morao vise puta da klikcem, al sad nakon istog postupka ne radi u opste, da li neko zna u cemu je problem , baterije su inace ok , centralna funkcionise, a auto je seat ibiza 2001???

Comment

• Stex
                          CBC Veteran
                          • 26.03.2008
                          • 130
                          • Mladenovac

Pozdrav, i ja da pitam nesto )
                          Imam Fiat bravo 1,2 16 V 2001 god i ima centralnu bravu koja nije na daljinsko zakljucavanje nego samo na kljuc.E sad me interesuje sta sve trebam da kupim da bih namestio da mi bude i na daljinsko zakljucavanje i koliko je to zezanje da se to napravi?I koja je cena svega toga ako moze da se ugradi

Comment

• dandy
                            CBC Senator XXL
                            • 09.12.2005
                            • 513
                            • Bijeljina-Beograd Medakovic

Originally posted by Stex
                            Pozdrav, i ja da pitam nesto )
                            Imam Fiat bravo 1,2 16 V 2001 god i ima centralnu bravu koja nije na daljinsko zakljucavanje nego samo na kljuc.E sad me interesuje sta sve trebam da kupim da bih namestio da mi bude i na daljinsko zakljucavanje i koliko je to zezanje da se to napravi?I koja je cena svega toga ako moze da se ugradi
                            mozes uzeti najjeftiniji modul centralne koji kosta oko 18e, i ugraditi sam, ili otici da ti neko ugradi,
                            kod brava je sistem sa cini mi se negativnim okidanjem, tako da to nije komplikovano da se uradi, ali moras doci do zica koja idu od vozacevih vrata u kabinu i da nadjes koji zice su u pitanju, najlakse je rastavi tapacirung i onda u gornjm dijelu imas jedan dzek sa tri zice, jedna je dovodni minus a druge dvije okida prekidac koji se nalazi na klizacu pored motorica centralne, i te zice isprati do kabine...
                            i onda procitaj semu koju si dobio uz modul i spoji ukoliko imas varinatu sa negativnim izlazima...ali provjeri da li su negativni ili pozitivni, da slucajno nisam pomijesao, i to je to, spojis probas i cao zdravo, to ce da radi neko vrijem edok ne crkne modu, poslije uzmes zamijenis modul i rokaj dalje,,,i tako redom,,,
                            ili odmah kupis skuplji modul i miran si neko duze vrijeme,,,

Comment

• dandy
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 513
                              • Bijeljina-Beograd Medakovic

Originally posted by Timmy
                              pozdrav.
                              Imam problem sa daljinskim, nece da otklucava-zakljucava, inace imao sam i ranije isti problem i resavao sam ga tako sto sam razmemeoriso i memorisao deljinski, fazon kad ubacis u bravu , kliknes 3puta....e tad je radio al opet slabije, tj. nije radio iz prve nego sam morao vise puta da klikcem, al sad nakon istog postupka ne radi u opste, da li neko zna u cemu je problem , baterije su inace ok , centralna funkcionise, a auto je seat ibiza 2001???

da li svijetli lampica ukoliko je ima na daljincu jer je moguce da su otisli mikroprekidaci na daljinskom, ili predajnik, ako su mikroprekidaci to se lako da zamijeniti, ako je predajnik otisao, tu nema spasa,,,a moguce je da je negdje doslo do hladnog lema ili tako nesto, tu nema pravila, moze svasta da bude

Comment

• smoce
                                CBC Početnik
                                • 25.02.2010
                                • 2
                                • macedonia

ja imam excalibur jer neko moze da mi da semu za excalibur FCC ID:L2MET5B jer tek sam zemao kolu a vrate se otvaraju i zatvaraju a alarm ne radi.inace sum iz makedonije.odnapred hvala

Comment

Working...
                                X