Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Re: Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Odustao sam od ovog seta.Upuceniji i iskusniji rekose da je to sve tesko njesra.Daljinci i ok rade al motorici zavisno od serije koja zapadne rade te ne radea ponekad i zaglave pa mora da se obija auto.Fabricki polovni su znatno jaci kako rece Pivarac

Drugar isto ima corsu sa el.podizacima i centralnom(troja vrata) tako da cu kod njega skinuti tapacire i sve lepo islikati ,prebrojiti i pravac u Sabac na vasar,vec sam nasao obe stvari polovne

Glupo pitanje al bolje da se ne pravim pametan:Jel mogu motorice prikaciti na akumulator i isprobati da li rade,trebali bi da cakcu kao motorici podizaca farova zar ne?

Kako inace da ih proverim da li su ispravni na otpadu ?

Za podizace koliko sam video treba skinuti makaze sa motoricima i prekidace al koje komponente skidam za centralnu:motorice i sta jos?

Comment

• chobo13
      CBC Senator XXL
      • 01.05.2009
      • 1274
      • pozega,srbija
      • AUDI,VW

ako skidas i podizace i centralnu,skidaj sve sto ide uz to,pa i safove,mada mi se cini da su podizaci nitovani za lim.obavezno izvadi deo instalacije sa dzekovima sto idu uz podizace i centralnu sa sve onom rebrastom gumom izmedju vrata i stuba,mnogo pametnije za montazu na tvojoj korsi!

Comment

• dzony
        CBC Član
        • 11.12.2009
        • 25
        • Zemun

Slobo slobodno rokni na akumulator da vidis da li radi motor.. Treba da otvara tj da zatvara kad okrenes + i -..

Comment

• Puzo81
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2009
          • 687
          • Novi Sad/Prijepolje

Hvala ljudi,ce probam

Comment

• Djuka011
            CBC Početnik
            • 30.04.2010
            • 1
            • Beograd

Originally posted by dandy
            Originally posted by Timmy
            pozdrav.
            Imam problem sa daljinskim, nece da otklucava-zakljucava, inace imao sam i ranije isti problem i resavao sam ga tako sto sam razmemeoriso i memorisao deljinski, fazon kad ubacis u bravu , kliknes 3puta....e tad je radio al opet slabije, tj. nije radio iz prve nego sam morao vise puta da klikcem, al sad nakon istog postupka ne radi u opste, da li neko zna u cemu je problem , baterije su inace ok , centralna funkcionise, a auto je seat ibiza 2001???

da li svijetli lampica ukoliko je ima na daljincu jer je moguce da su otisli mikroprekidaci na daljinskom, ili predajnik, ako su mikroprekidaci to se lako da zamijeniti, ako je predajnik otisao, tu nema spasa,,,a moguce je da je negdje doslo do hladnog lema ili tako nesto, tu nema pravila, moze svasta da bude
            Pozdrav dobri ljudi...
            da se samo nadovezem, posto imam slican problem. U pitanju je Seat Ibiza 2003. Imam problem sa daljinskim, kljuc radi normAlno, ali daljinac ne funkcionise nikako (sve sam probao), a plus sam i bateriju promenio. Svetli lampica, ali ne reaguje brava! Sve radim manuelno, ali bi bilo OK kada bih to sredio! Posetio sam neke strane forume, i ima previse neuskladjenih teorija oko toga. Jedino sto mogu primetiti je da je to ucestali problem. Moze strucna pomoc?!

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

oteraj kod nekog autoelektricara da proba da ti prijavi kljuc,tj,daljinski,jer se desava kaod vw i skode da sagubi komunikaciju izmedju daljinca i centrale!postoji procedura prijavljivanja daljinca pa ako imas nekog da to zna,idi kod njega neka proba da ti resi problem!probaj sa drugim kljucem ako imas,bice ti jasnije sta je u pitanju!

Comment

• stiv_89
                CBC Početnik
                • 03.05.2010
                • 1
                • nis

imam jedno glupo pitanje. skoro sam kupi mercedes 123 i ovih dana prao tapacire na vratima. video sam da ima neku vrstu vazdusnih klipoa koji ja mislim da sluze za centralnu bravu. da li neko zna nesto o takvim centralnim bravama? hvala unapred

Comment

• chobo13
                  CBC Senator XXL
                  • 01.05.2009
                  • 1274
                  • pozega,srbija
                  • AUDI,VW

kod mercedesa 123 imas vakum centralnu bravu koja se vazduhom napaja preko kompresora koji ti stoji ispod zadnjeg sedista sa desne strane.mora da se proveri napajanje sa levih vrata,tj,dal je brava ispravna i dali salje signal na kompresor.ako je sve u redu sa strujom onda proveriti vakum creva i tu instalaciju zbog boljeg odradjivanja samog zakljucavanja!

Comment

• charjek
                    CBC Veteran
                    • 20.09.2008
                    • 191
                    • Sremska Mitrovica
                    • Jugo

Originally posted by miskovolvo
                    Imao sam i ja problem sa jednom serijom SPY alarma,rasturi daljince i zameni mesta tasterima,porovereno radi

Kako da im zamenim mesta????Nesto da preletujem ili???Nisu isti dugmici...
                    Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

• nnad
                      CBC Veteran
                      • 16.01.2008
                      • 171
                      • pancevo

imam problem sa daljincem za centralnu bravu, naj verovatnije je čip u pitanju jer sve ostalo uključujući i led diodu izgleda o.k. da li neko zna kako da rešim problem. u pitanju je fabrički ključ na pežou

Comment

• bibipride
                        CBC Početnik
                        • 13.05.2010
                        • 1
                        • novi sad

imali neko ko mi moze nesto reci o popravci kartice na laguni,neradi mi ni otkljucavanje ni zakljucavanje ..
                        Originally posted by charjek
                        Imam jedno pitanje tacnije problem mozda se neko susreco sa tim ranije!!!Ugradio sam centralnu povezao sve po semi, medjutim na daljincu kad kliknem da otkljucam on zakljuca i obrnuto!!!Sta da uradim da to promenim na normalno!!!Inace zaboravih da kazem kad sam isprobavao centralnu na betonu pre ugradnje u auto sasvim je normalno radila
                        obrni zice na motorim ili releju

Comment

• pecarosNS
                          CBC Početnik
                          • 05.01.2009
                          • 3

Imam problem sa centralnom bravom, u pitanju AUDI 100 C4 1993 god, rekli su mi da radi na neki vakum. Kada ostavim nocu kola ujutru hoce da mi otkljuca a posle prestane da radi. Da li neko ima ideju kako da je popravim ?
                          Hvala Vam unapred na savetu.

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by chobo13
                            ako skidas i podizace i centralnu,skidaj sve sto ide uz to,pa i safove,mada mi se cini da su podizaci nitovani za lim.obavezno izvadi deo instalacije sa dzekovima sto idu uz podizace i centralnu sa sve onom rebrastom gumom izmedju vrata i stuba,mnogo pametnije za montazu na tvojoj korsi!
                            Ako moze pomoc oko centralne.

Nasao sam relativno povoljno oba GM motorica fabricka sa sve ruckama i kukicama,ovako nesto

Da li se mogu povezati ovi fabricki motori brava sa centralom i daljincima od onih univerzalnih setova centralnog zakljucavanja?

Msilim da ovaj prodavac nema fabricku centralu ili kako to vec ide ,ima samo ovo gore na slici

Hvala

Comment

• skymobile
                              CBC Član
                              • 13.08.2005
                              • 97
                              • Sibir u Srbiji
                              • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

@Puzo81
                              Mogu se povezati.
                              When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• piksa7
                                CBC Početnik
                                • 04.06.2010
                                • 2
                                • Sabac

Ljudi pomagajte. Jel moze neko da mi obelezi tj. nacrta na ovoj semi kako i gde da povezem te diode da mi zmigavci zasvetle pri otkljucavanju/zakljucavanju. Misloi sam da ih spojim na prekidac za sva 4 zmigavca.
                                Unapred hvala!

Comment

Working...
                                X