Pitanja i problemi oko alarma

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stepa53
    Banovan
    • 17.05.2011
    • 56
    • kragujevac
    • honda civic coupe

Odg: Pitanja i problemi oko alarma

Treba mi uputsvo za upotrebu na srpskom jeziku za Excalibur AL-1000SH .
    Ako neko zna link ili ima pdf ili tekstualno neka postavi!
    Hvala!

Comment

• SHNAPSI
      CBC Član
      • 01.12.2010
      • 65
      • NIS
      • CITROEN XSARA 2.0 HD

Riknuo daljinac za Citroen XSARU II 2003 god HDI , pa resih da uzmem neki alarm nize klase (obzirom da za novi kljuc sa daljincem ima da se kupi i alarm pride i jos ponesto). Interesuje me da li alarmi GIORDON , BEAR , OCTOPUS uopste vrede nesto sa obzirom na cenu ili da ipak uzmem neki modul sa dalljincem da ne komplikujem mnogo posto imam i fabricku blokadu motora ....Ako neko ima iskustva neka saopsti .. hvala
      NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Nisu ti to kvalitetni alarmi,stavi neki od skupljih kad vec ugradjujes i miran si.

Comment

• elizabeta1
          CBC Član
          • 02.11.2009
          • 70
          • cacak
          • audi A6 V6 30V 193ks

Jel ima neko da zna da mi kaze tacno,danas sam slobodan pa reko da zamenim ulje itd,posto su baterije na skakavcu oslabile reko da kupim druge da zamenim al kad sam ih zamenio vise daljinsko otkljucavanje ne radi a alarm nece da se deblokira,na vrata kad otkljucam samo se moja otvore a alarm pocne da pisti i svetla itd,ali zato preko gepeka hoce da deaktivira alarm i otvori sve centralne,kljuc pali normalno kola(audi a6)ali ovo drugo neradi a jedini je koji imam,neznam ni koji je alarm ovo na njemu,sta sad da radim da sredim taj kljuc,on je stari tip bez svetlece diode na njemu i ima samo dva dugmeta otkljucavanje i zakljucavanje

Comment

• riki
            CBC Početnik
            • 19.12.2011
            • 2
            • Beograd

imam alarm i centralnu bravu na opel suzi 87` kada sam ga kupio pre par meseci alarm je bio raskacen. pa sam resio da ga prikacim i prikacio sam ga. ali mi neradi centralna brava dali je to povezano ono malo razvodnom kutico ispod volana koju sam namestio ili ima neki drugi deo gde se namesta centralna brava????

Comment

• mungosdj
              CBC Član
              • 16.02.2012
              • 10
              • Beograd
              • Audi Coupe GT, BMW 325i

Kupio sam polovni BMW iz 1992.god. Imam original kljuc "skakavac" sa ukupno 4 dugmeta za funkcije alarma. E sad, ne znam koji je alarm na njemu. Da li je to fabricki alarm, s obzirom da su komande na original kljucu (u tom slucaju, zna li neko koji se alarm tada fabricki ugradjivao u BMW?), ili je neki aftermarket alarm, programiran da radi sa originalnim BMW-ovim daljincem (da li je to uopste moguce?) Ja licno ne verujem da je fabricki posto ima puno nekih funkcija koje mi smetaju, a ne znam kako da ih poiskljucujem, zato mi je bitno da saznam koji je tacno alarm da bih eventualno mogao da nadjem neko uputstvo.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

Re: Pitanja i problemi oko alarma

Koliko je meni poznato, e36 je dolazio sa ovim setom kljuceva. 1. Master sa sijalicom, 2. Master bez sijalice, 3. Plasticni kljuc namenjen za novcanik i 4. Kljuc samo za vozaceva vrata i kontakt bravu, navodno ne moze da otkljuca gepek i policu ispred suvozaca.

Pretpostavljam da su "skakavac" i alarm aftermarket. Ako je tako, jedino da nadjes centralu, prepises sve sa nje ili fotografises pa da na osnovu toga trazimo informacije.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

Skakavac kljuc nije original, sigurno, a ako uradis ovo sto ti je Chubbs napisao, moze se naci uputstvo za taj sistem, i nakon toga se reprogramirati, vrlo prosto, tako da sve sto ti smeta mozes iskljuciti.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• mungosdj
                    CBC Član
                    • 16.02.2012
                    • 10
                    • Beograd

Hvala vam ljudi na brzom odgovoru. I ja sam pretpostavljao da cu na kraju morati da "kupusam" tablu i trazim centralu. Ja sam verovao da je taj "skakavac" sa BMW-ovim amblemom original za moju verziju, mada mi je bilo cudno sto u knjizici ima samo ova slika sa kljucevima koju je i Chubbs postavio. Evo sta ja imam od kljuceva:

Comment

• mungosdj
                      CBC Član
                      • 16.02.2012
                      • 10
                      • Beograd

Da nema slucajno neko neku ideju na osnovu ove gore slike daljinskog (4 dugmeta, raspored, itd.), koji (tj. ciji) bi alarm mogao da bude u pitanju?

Comment

• mungosdj
                        CBC Član
                        • 16.02.2012
                        • 10
                        • Beograd

Konacno sam stigao malo da zavirim pod tablu, i situacija je sledeca: Nasao sam neka dva modula i sad ne znam tacno sta je sta i koji je odgovoran za nepozeljne funkcije (automatska aktivacija alarma, paljenje migavaca pri svakom otvaranju vrata ili gasenju motora i slicne gluposti). Jedan ima na sebi BMW znak i oznaku KBA 9540. To bi trebalo da je blokada motora (naknadno ugradjena posto vidim da je na njoj novija godina nego sam auto), i ne znam da li ima jos neku funkciju. A na drugom modulu pise samo "Cyclone" i nista vise, i on ima u sebe ukljucenu neku antenicu (verovatno za daljinsku komandu?). Poznaje li neko ove uredjaje i zna li neko kako da ukrotim idiotske funkcije koje me izludjuju i kako da ih dovedem pod svoju kontrolu???

Comment

• povuci_potegni
                          CBC Početnik
                          • 04.06.2017
                          • 2
                          • Lazarevac
                          • Yugo 55

Originally posted by Puzo81 View Post
                          @Duba -Da li kod tebe kad kad zatvoris vrata (a ne zaklj auto) posle nekih 10sec se cuje tri puta zaredom bip bip bip?
                          -Kad si u autu,zakljucas pa otkljucas auto ali ne otvaras vrata,da li ti se sam posle 20sec zakljuca?
                          Izvinjavam se sto dizem temu iz mrtvih,guglajuci naleteo sam ovde,brate ja imam taj problem sa alarmom i ne znam kako da iskljucim to pistanje,kad zatvorim vrata on pisti 3 puta,jel znas mozda ,jel postoji mogucnost preko daljinskog to da se iskljuci?? I radi mi bas ovako kao sto si ti napisao.

Comment

Working...
                          X