punjac akumulatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Siera
    Cbc Senator
    • 09.11.2009
    • 1365
    • Čačak
    • Stralis

I dalje sam u potrazi za punjačem akumulatora i taj problem nisam još rešio. Gledam "razmeravam" čitam i ništa. Potreban mi je punja koji ima opseg 12v-24v
    Pre izvesnog vremena sam dobio ponudu za ovaj Gaus

medjutim cena prava sitnica u boljem slučaju 350€ +pdv
    u tom traganju naidjem na Mišinu preporuku Akom od 20A mana im je nema 24v cena cca 100€ malo više ili malo manje

Sad gledano 3 Acoma mogu kupiti za ovaj jedan Gaus. CTEK koji bi završavao posao je opet 300€-350€ Gledam pre neki dan ponudu Varta izbacila neku noviju seriju akumulatora od 240ah Do sad je iber bio 225ah ovde su 240ah spakovali u kućište istih dimenzija kao 225ah. S obzirom da mi uvek treba te struje verovatno će tendencija ići ka većim kapacitetima. Pretpostavljam da bi ova dva punjača mogli da pune akumulatore kapaciteta 240ah. Šta je pametno činiti?
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

ima na KP neki za 18 000, deluje ozbiljno...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

Nisam gledao baš u zadnje vreme, sad ću da poglednnem, inače tamo su bili oni mislim Einhel, Teplin i sl

Comment

• Siera
          Cbc Senator
          • 09.11.2009
          • 1365
          • Čačak
          • Stralis

Nisam gledao baš u zadnje vreme, sad ću da poglednnem, inače tamo su bili oni mislim Einhel, Teplin i sl

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Akom je dobra kupovina ali je ograničen na 12V.
            Od "jeftinog a dobrog" razmotri (možda je i comi mislio na taj) Pro-User RFC 4500 ... nov i dve god. garancije.
            Ima i 24V i jačinu struje do 30A (proizvođač navodi i 600 Ah, no ipak je realno nešto manje, kao što smo već diskutovali ... npr. nekih 450Ah).
            Plus "full automatika" (i 9 programa).
            Nije baš ime (kvalitetan "Kinez" ako se dobro sećam) ali za 18k rsd (cca. 150€) mislim da vredi svaku paru.
            Drugo rešenje da napraviš jedan (projekat u toku) ... doduše za 24V je malko komplikovanije (inače 20-tak ampera se može izvući iz napajanja za comp).
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Siera
              Cbc Senator
              • 09.11.2009
              • 1365
              • Čačak
              • Stralis

Za ovog kineza nisam znao da ima tih 9 programa, ne znam kako su osmišljeni mislio sam da je punjač tipa on/off i 12/24 s nekim amermetrom. Znači to je neka ozbiljnija sprava?

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Ne bih baš znao 100%, ali deluje ozbiljno (na prvi pogled). Ima i ručni preklopnik (šta se puni) što je dobro.
                cca. 5kg, deluje ozbiljno (za današnje vreme). Vredi razmotriti (najbolje pogledati uživo).
                Možda treba proučiti i uputstvo ali ne može 100% automatika i da bude ozbiljan uređaj, zato mislim da nije loš.
                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

S obzirom da je ta firma iz Rume a tamo idem verovatno pon/uto svraćam se da vidim uživo i ako znaju šta da mi kažu o njemu

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

jes, na taj sam mislio samo nisam hteo da reklamiram...
                    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Siera
                      Cbc Senator
                      • 09.11.2009
                      • 1365
                      • Čačak
                      • Stralis

Po meni to nije nikakva reklama, reći nekome gde je šta video ili podeliti neko iskustvo. Bar Ja tako razmišljam jel vremena su prilično teška da bi smo "bacali" pare na nešta što nije pouzdano ili kvalitetno. Em nas preplavljuju Kinezi Turci daleki istok sa šrot robom još da se ne pomognemo onda jbg....

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Tako sam i ja mislio ...
                        Osim toga, uređaj je jedan od najjeftinijih (od jeftinijih sigurno) u svojoj klasi (za 24V i 30A), tako da mu ne treba reklama. Ako jeste, sledeći put ću na PP.
                        Deluje mi bolje od drugih "no name" uređaja, a verovatno postoji i pod drugom robnom markom (ako ne kod nas, onda u belom svetu).
                        2,5x veća jačina struje (plus opcija za 24V) a 2,5x manja cena od (već pominjanog i hvaljenog) CTEK-a.
                        Ne vredi uvek, ali ovde deluje da bi moglo da bude (itekako).
                        Ako ona igrača (4A) istog brenda vredi svojih para (30-tak €), iako je lošiji punjač od sličnih sa imenom, onda bi i ovo bio (bar) pandan tome (samo za velike akumulatore).
                        U svakom slučaju, navedeno je nešto što vredi razmotriti, a pošto može da se vidi i uživo, tim bolje.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Nije reklama nego kako reče Siera obaveštenje, prema tome gruvajte
                          Reklama je kad se majstor prijavi i prva poruka je ja sam najbolji dodjite kod JA )
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
                            Moderator
                            • 28.09.2005
                            • 1126
                            • NS
                            • Giulietta ,PUG 106,

Najbolje krempite (sa šlagom), u NS a i šire, su u City-ju... Upravo jedem jednu...reklama

Comment

• Siera
                              Cbc Senator
                              • 09.11.2009
                              • 1365
                              • Čačak
                              • Stralis

Sve je to ok ali nije istaknuta cena i sad ne znam da li da polazim iz ČA ili da to ostavim za drugi put al' baš sad o njima razmišljam a i punjač mi se nešta vrzma po glavi

Comment

• comi 1342
                                Moderator
                                • 28.09.2005
                                • 1126
                                • NS
                                • Giulietta ,PUG 106,

I u Budimpešti su dobre, ako ti je usput, da ne dolaziš sutra...

Comment

Working...
                                X