Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • elektro-retro
    CBC Član
    • 22.09.2008
    • 33
    • krusevac

BLACK HORSE ima garanciju dve godine a crkava posle dve godine i jedan dan !
    TOPLA slovenacki,crveni skroz pederski ali rade kao ludi
    po pet sest godina
    MONBAT bugarski bili ok pre dve godine ali sad su shit obican
    VESNA nije losa mada su slovenci ipak bolji od hrvata
    BOSH je takav fush kod nas da je neverovatno,ko zna ko ga pravi za nase trziste
    znaci TOPLA !

Comment

• milannik
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2004
      • 1455
      • Niš

Meni plavi shampion isterao 4 godina. Ljudi, trenutno mi je u autu 45 ampera SAP, nov "pozajmnjen iz peglice". E sad, ja vozim dizela, i fabricki bi treba da bude oko 77 A. Da li mogu da pokvarim ovaj manji acc tako.
      Napominjem da vec 3 nedelje radi odlicno

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Ne testiraj "srecu".
        Doci ce zima ako ti taj akumulator treba za nesto jos kupi odgovarajuci za dizela. Dolaskom hladnog vremena nema sanse taj mali cak mozda ni na vecem benzincu a kamoli na dizelu.
        Ako ti se desi da padne ODMAH ga stavi na punjac, ali ODMAH i nece mu biti nista osim ako nije pokrivio ploce.

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Kakva je razlika izmedju Vesna i Starter akumulartora?
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• boki01
            CBC Veteran
            • 27.10.2005
            • 100
            • Jugoslavia

Zadnjih dana poceo da me zeki akumulator - Black H. - Nemam pojma koliko je star, nasledio sam ga uz auto pre par meseci.

Posle 2 sata slusanja fabricke muzike (2x20W) u ugasenom autu, jedva zavergla i ponisti digitalnu parcijalnu kilometrazu. Inace, ujutro regularno upali bez problema...

Otvarao sam cepove i dolio malo destilovane posto su vrhovi celija bili suvi. Da li da probam da ga dopunim ili ce se dopuniti sam posto planiram na put od 150-tak km, 2 sata voznje?

Jel ovo pocetak kraja
            Ljubitelj Francuza i dizela

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Dopunice se sam i jeste pocetak kraja ...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• boki01
                CBC Veteran
                • 27.10.2005
                • 100
                • Jugoslavia

Zna li ko ima li negde jeftinih 45Ah akumulatora?

Ima li nade da se moj dopuni i oporavi?

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Sta god da mu radis .. zimu preziveti nece ...
                  Probaj AP Sport i sl. samo pazi da li ti treba levi ili desni akumulator.
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Kako ti to slusaj muziku? Das kontakt pa slusas?
                    Pametno, nema sta.
                    Budi spreman da kupis novi akumulator ali nemoj da zuris. Ako je auto u ispravnom stanju moze trajati jos.
                    Ta tvoja muzika nije ni za takav akumulator ni za taj auto ali ebiga sad nema ni da se kupi slabije od 20W.
                    Nemoj trositi akumulator dok motor ne radi jer je ko zna koliko star (pogledaj mozda pise na njemu) a i slabasan je. To pravilo vazi UVEK pa i kad je nov akumulator.
                    AKo opet kupis BH proveri odmah nivo elektrolita i kontrolisi najmanje jednom u sest meseci a OBAVEZNO pre letnjih vrucina. Pusti ti njih sto kazu da je to akumulator "bez odrzavanja". Dolivanje vise nego sto treba je takodje greska pa izbegavaj i to. Ako imas zgodnu flasu i baterijsku lampu nije to neka muka.

Comment

• boki01
                      CBC Veteran
                      • 27.10.2005
                      • 100
                      • Jugoslavia

Odakle ti ideja da slusam muziku preko kontakta??? Rekao sam da je fabricka muzika. Znaci svaki put kad ugasim auto, ugasi se i muzika, ali ako zelim, mogu ponovo da upalim radio mimo kontakta.

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Boki, pa o tome ti on i pricha. Chovek je aludirao na to da kad se auto ne krece, kad motor ne radi, svi elektrichni potroshachi crpe rezerve iz baterije, i to nije preporuchljivo raditi ni chesto ni dugo. Nebitno kako je kod tebe povezan Head unit (cd/radio/shta vec...), odnosno da li se iskljuchuje na kontakt ili automatski sa vadjenjem kljucha ili morash da ga manuelno iskljuchish, poenta je ista. Kod tebe je ova druga verzija ali to nema veze, to u svkom sluchaju nije preporuchljivo raditi upravo iz razloga skracenja radnog veka akumulatora.
                        Ovaj put proshlo ali promeni praksu ubuduce. Za dobro tvog budjelara...
                        http://www.bmw.tv

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Pa nije to autobus ili kamion da mozes kako hoces. Imas najmanji akumulator koji postoji ne znas ni koliko je star i jos ga testiras.
                          Kako ko voli, ali nije dobra praksa da se to radi.
                          Sutra kad kupis novi i njemu ces mozda skratiti vek na neki "neobican" nacin ali sta te briga imas garanciju. Napunice ti ga mozda dzabe u garantnom roku.
                          Salim se. Pazi da imas uvek jace drugare pored sebe da guraju posle duze "zurke" ako taj auto uopste sme da se gura da ne bude iznenadjenja. Ovi novi automobili su cudo od tehnike i ne trpe stare metode bas svi.
                          Ako slucajno imas alarm a ne vozis auto cesto (svakodnevno) znaj da to garant krati vek akumulatorima i to najvise od svega.
                          Cisto da se podsetimo pred zimu.

Comment

• drgrga
                            CBC Početnik
                            • 02.11.2008
                            • 4
                            • Indjija

Evo nov sam ovde,pa da napisem svoje iskustvo....

Imao sam Black Horse 55Ah,koji je trajao koliko i garancija(ustvari jos je vazila),ali rekoh ajde kupicu novi.Riknuo je bas pre 15-tak dana kad su bila ona hladna jutra,ali mi je bilo cudno da tako naglo padne.No sta je tu je.

Kupim ovaj novi sa 30 % bla,bla.....Stavim ga,vergla kao lud,sve super....
                            E i tako citavih 10 dana da bi juce da upalim,a ono trt....
                            Priznajem da se auto slabo vozi i u kratkim relacijama,ali mi nije jasno da im akumulator traje citavih 10 dana.

Odem u radnju,kazu jel ti proverio elektricar,nije mada mislim se sta sad ima da vuce..jedino alarm od auta i to je sve sto ga trosi....
                            Ajde rekoh provericu...odem puni ok,ne prepunjava,auto dok je ugasen vuce onoliko koliko alarm radi u standby.Znaci OK.
                            Vratim se nazad,kao OK ali "sad je subota bice ti to ispitano u utorak",ali moras u Staru Pazovu....
                            Odneo i sad cekam do utorka.

Elem sta je poenta moje price.Imao sam Opela 1.8GSI kad mi je na njemu riknuo akumulator jedne zime,a bio je VARTA pogledao sam na njemu datum proizvodnje bio je 1990 proizveden,a riknuo je negde 2004.
                            Auto je bio dovezen iz HR u onoj registraciji i vrlo dobro znam da je taj akumulator od tada bio u njemu,ako neko sumnja u ovo vreme.

E sad,da li je moguce da nas cuveni Black Horse moze da obori rekord sa citavih 10 dana(priznajem vozio sam ga tri puta),i da na prvu manju hladnocu skikne ?

opet dodajem auto ne vuce struju(sem alarma u stand-by),puni normalno....eto cekam sad da vidim sta ce "strucnjaci" da kazu.....auto je audi 80 1.8 benzin,pali iz prve

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Alarm mu je sasvim dovoljan da ga isprazni. Izmeri struju koju vuce pa izracunaj.
                              Obrati paznju kad to radis da su ti zatvorena vrata da ti ne gori sijalica u kabini plus ili u gepeku to isto.

Comment

• drgrga
                                CBC Početnik
                                • 02.11.2008
                                • 4
                                • Indjija

Originally posted by dranix
                                Alarm mu je sasvim dovoljan da ga isprazni. Izmeri struju koju vuce pa izracunaj.
                                Obrati paznju kad to radis da su ti zatvorena vrata da ti ne gori sijalica u kabini plus ili u gepeku to isto.
                                Pa cek ako je tako,kako je prethodni trajao skoro dve godine....alarm vuce oko 80 mA.Toliko i treba da vuce dok je u arm stanju.

p.s. i moram zatvoriti vrata,jer kako da aktiviram alarm drugacije,zar ne ?

Ako alarmi prazne akumulatore,ne bih ih niko ugradjivao.....

Comment

Working...
                                X