Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Odg: Koji akumulator?

Zanimljivo.
    Ipak, vrlo okvirno. Treba i naći odgovarajući ZIP kod u USa koji odgovara našim klimatskim uslovima (od čega zavisi i predviđanje, osim starosti i tipa automobila).
    Nije loše za "baba Vangu".
    Previše precizno. Ionako je 4-5god. ono što možeš da očekuješ ni više ni manje. Računa se sasvim O.K. komad, a nadam se da je tako (prestar nije).
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• nikaragva
      CBC Senator XXL
      • 03.06.2008
      • 521
      • B. Palanka
      • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Uh, kakvo predznanje moras imati kada krenes u kupovinu akumulatora!

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Originally posted by kristina990 View Post
        a garancija?
        Originally posted by kristina990 View Post
        a garancija?
        Ima neka garacnija na papiru, no to mi apsolutno nista ne znaci kada u roku 15tak sekundi ne uspem da upalim auto kada mi zatreba.

Ako ne radi aku od -30 do +40 C kada gdo zatreba paljenje, za mene je neprihvatljivo jer sam upravo kupio novu a ne polovnu robu bas zato da ne bih ostao sa tonu i po nepokrtnog gvozdja.

Evo, drugi put u 3 dana nije mogao da upali, imao je struje za samo 3 sekunde verglanja a to nije bilo dovoljno.

Danas sam pazljivo prekonstrolisao, marka je Banner model Powerbull, kapacitet 62Ah, jacina CCA 540A, kupljen kao novi prve nedelje maja meseca 2010. godine.

VVec jednom ranije prosle godine se desilo da nema struje za pokretanje motora ali posto je to bilo samo jednom smatrao sam ne tako vaznim.

Garanciju na papiru shvatam vise kao kozmetiku na papiru, garancija bi mi znacila nesto kada bi ako nece da upali auto dosli i na licu mesta razresili situaciju. Nakon 3 sata ili 3 dana mi bas nista ne znaci jer auto nije bio u funkcionalnom stanju kada mi je trebao.

dodatno, posto je automatik menjac uvek pazim da je aku ispravan kao i komplet elektrika, jer naravno nema drugog resenja paljenja motora osim efikasnog akua.

kako jos nije niti pocela zima a aku je otkazao pri ovako blagim temperaturama vec tokom druge zime zivotnog veka, moj zakljucak je da je u ovom konkretnom slucaju Banner ispao bofl roba.

Uvazili garanciju ili ne ja vise nemam poverenja u funkcionalnu vrednost ovog akumulatora, i kada ce me ponovo izdati.

Pomislio sam da je zbog mogucih kracih voznji nedovoljno napunjen ali je i to odbaceno, alternator je 100Ampera koji puni sa 70A na malo iznad lera i juce je radio motor bar 40 minuta u rezimu kada dobro puni.

Danas, u podne posle jedne noci, zapoceo aku da vrti anlaser i posle 2 sekunde kraj, nema struje.

Nivo elektrolita je dobra, kontrolisan i letos, alternator puni potrosaca u voznji nema vise od 50-60A tako da rezerve za punjenje ima....

jednom recju, aku Banner nije izdrzao niti 20 meseci u blagim uslovima rada.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• kristina990
          Banovan
          • 13.04.2009
          • 1066
          • Srbija

dešifrovano uz pomoć saša022 sa ES foruma,oznaka 105 ispod B od BOSCH na nalepnici kaže da je proizveden u maju 2011(nije loše za bosch)ali nisam oduševljen vidi sliku

Аккумуляторы Bosh по выгодным ценам с доставкой по России. Звоните ☎ +7 (3412) 559-000 ☎

Аккумуляторы bosch, bosch silver - серии bosch s3, s4, s5, s6. Все что вы хотели знать про аккумулятор БОШ, самая полезная информация, для выбора аккумулятора.

e još da vidim da se poklopi sa ovim gore kodom...
          Last edited by kristina990; 19.11.2011, 21:02.

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

Как узнать дату выпуска аккумулятора. От свежести аккумулятора зависит его работоспособность и долговечность. Аккумуляторы

KONAČNO REŠENJE

PROIZVEDEN U APRILU 2011
            C2C104282 1291
            768863
            NAPUNJEN U MAJU 2011

105 NA NALEPNICI ISPOD SLOVA BOSCH

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Re: Koji akumulator?

bajat.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

....znam za black horse da može stajati u radnji 6 meseci maksimalno.znači ako je od datuma proizvodnje i datuma kupovine prošlo više od 6 meseci iaoko je overena garancija ne priznaju
                ovaj bosch je na granici tog roka,ipak s obzirom da je boš S3 modernija tehnologija(power frame) mislim da će potrajati i da nisam loše prošao s obzirom na povoljnu cenu i način plaćanja....

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

Как правильно выбрать аккумулятор. Перед совершением покупки убедитесь, что выбранная Вами батарея соответствует конструктивным особенностям вашего автомобиля. Аккумуляторы

Среди производителей приняты условные сроки хранения аккумуляторных батарей без подзарядки:для сурьмянистых АКБ – до трех месяцевдля гибридных АКБ – до шести месяцевдля кальциевых АКБ – до двенадцати месяцев.
                  Как узнать дату выпуска аккумулятора. От свежести аккумулятора зависит его работоспособность и долговечность. Аккумуляторы

BOSCH S3 sigurno nije antimonski,već verovatno Ca gde je rok lagerovanja 12 meseci(čak i da je hibrid kupljen je na vreme,rok lagerovanja 6 meseci)
                  Last edited by kristina990; 20.11.2011, 12:16.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

pa dobro, sad si se ispalio, sledeci put ces znati sta da gledas.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• kristina990
                      Banovan
                      • 13.04.2009
                      • 1066
                      • Srbija

a što sam se ispalio,što sam kupio akumulator bez dinara?svašta.a možda će da potraje duplo duže nego BH.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

pa bajat.

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Dok se ovi iz prodaje Varte (JCi-a) i Bosch-a ne dogovore ko će šta da priča teško je bilo šta reći.
                          Kako god akumulator nije (baš) bajat.
                          Da li je Dynamic Blue (čitaj S4) Ca/Ag ili Ca/Ca kao i da li je Dynamic Black (S3) hibridna tehnologija ili Ca/Ca, nije toliko ni bitno (meni je prosto smešno, ali ajd' ). Sve je to "ćeđenje suve drenovine" iz starih (loših) olovnih akumulatora (uključujući i Gel/AGM). Kao što od motora SUS pokušavaju da predstave "enterprajz" a ono motor sa klipovima i cilindrima kao i pre 100 godina (naravno bolji kao što su i novi akumulatori bolji ali suštinski samo dorađena tehnologija, bljak!).

Šta je bitno?
                          Varta Dynamic Black/Bosch S3 - može da se skladišti 12 meseci.
                          Varta Dynamic Blue/Bosch S4 - može da se skladišti 15 meseci.
                          Varta Dynamic Silver/Bosch S5 - može da se skladišti 18 meseci.
                          Sve bez dopunjavanja.

LEPO.
                          Ipak, ja bih bilo koji od tih posle 6 meseci malko dopunio (pa makar celi JC vikao "nemoj čoveče!" - propade nam propaganda). Dobro "braćo i sestre elektrohemičari, dobro ušuškani, možda vam Silver ne bih dopunjavao pre 9 meseci
                          Kako je verovatno (S3) ispražnjen jedno 20-30% dopunio bih ga nekih 10-15%.
                          Recimo vožnjom od 2 sata (ili više). Skupo? Punjačem sa konstantnom strujom (i regulacijom). Maksimalno 3,5A pa 3 sata (3,5h ); mislim 70Ah pa 1/20 struje, onako "školski" (a nije ... dovoljno školski).
                          Ili još bolje 2A pa 5-6h.

Mani više da se sekiraš. Hvala za linkove (za provaljivanje šifara). Ajd' vidi ima li i za Vartu i Exide istih da mi se ne desi da kupim 2 godine star (kada mi jednog dana bude zatrebao).
                          Jeste da bi 3 meseca star i sa odloženim plaćanjem na 6 meseci bilo bolje ali ni obratno nije (toliko) loše.
                          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• kristina990
                            Banovan
                            • 13.04.2009
                            • 1066
                            • Srbija

...nisam ga vozio 2 sata,već pola sata,mislim da je alternatoru od 90 Ah to dovoljno vremena da ga napuni...

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

bilo bi bolje da si vozio dva sata. ali sad, sta je tu je...

Comment

• kristina990
                                Banovan
                                • 13.04.2009
                                • 1066
                                • Srbija

...uvek od boljeg ima bolje,npr da sam ga stavio na gaus punjač....

Comment

Working...
                                X