Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Velja
    CBC Veteran
    • 22.12.2005
    • 176
    • https://t.me/pump_upp
    • CharlesfaistOB

Odustao sam od Banner-a, našao sam uz vraćanje neispravnog po skoro istoj ceni Energizer, pritom je friške proizvodnje...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Doro,
      Exide se verovatno slabo prodaje zbog cene pa dugo stoji.
      Verovatno i sa Vartom nije mnogo bolje (možda Blue serija i može da se nađe a da nije "bajate" ali je i to pod ?)
      Proatomic su prošle zime hvalili te iako nije baš (neki) brend, uz noviju proizvodnju može biti zanimljiv izbor (makar je među jeftinijim).
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kupio sam Magneti Mareli iz razloga što daju najdužu garanciju u toj klasi, cena jeskroz ok a i radnja mi jepoznata pošto me svi trgovci znaju. Exide sam hteo kupiti ali me je jedan magarac u prodavnici toliko iznervirao da sam ga oterao preko telefona u PM iako je to stvar koju najviše mrzim, mislim to preko telefona...

Ne bih ga kupio makar ceo život vozio auto na pedale... Kompletan idiot od čoveka...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Meni pre mesec dana crkao Exide iz cista mira. Auto potpuno ispravan. Pre toga Exida mi Varta jako kratko trajala, odnosno Exide je dosao kao zamena za tu Vartu. Exide je radio otprilike oko 3 godine. Smesno i zalosno. A mislio sam da je najbolji brend. Varta kupljena nova zimus za drugi auto vec pokazuje znake popustanja. Opsta katastrofa i haos. Onako iznerviran otisao u radnju i kupio najjeftiniji, ne znam ni kako se zove, neki italijanski, nebitno. Apsolutno vise nikad necu kupiti brendiran aku.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Sigtran
            CBC Član
            • 04.04.2008
            • 92
            • Beograd
            • BMW 525i M (E39)

3 godine i nije baš tako malo za akumulator, zime su do -20C, a u motornom prostoru bude i 80C ko od šale. Ne kažem da ne bi trebalo duže da izdrži, ali nije ni tako loše. Mnogi traju i kraće... Izgleda da proizvođači tempiraju kvalitet tj. dužinu trajanja tako da taman izdrže garanciju... Nije to samo kod akumulatora slučaj...

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

ako si uzeo exide premium,on ima tri god garanciju,i vrlo redak slucaj da crkne bar god dana posle garancije.i sto rekao sigtran zimi temp u vel minusu a leti u velikom plusu,treba to sve izdrzati....moja praksa mi kaze zadnjih nekoliko god da nista manje ne crkavaju akumulatori leti na visokim temp u odnosu na zimu.

Comment

• Velja
                CBC Veteran
                • 22.12.2005
                • 176
                • https://t.me/pump_upp
                • CharlesfaistOB

Baš tako, evo meni crkao sad na 40 stepeni...
                https://t.me/pump_upp

Comment

• nikaragva
                  CBC Senator XXL
                  • 03.06.2008
                  • 521
                  • B. Palanka
                  • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Pa s obzirom da je skoro duplo skuplji od BH, trebao bi toliko duze i da drzi.

Comment

• Siera
                    Cbc Senator
                    • 09.11.2009
                    • 1365
                    • Čačak
                    • Stralis

Ajd da se malo prikljucim ali mi ne zamerite ako ne budem u prilici da se ponovo oglasim u skorije vreme. Ti kumulatori mi dodju kao svakodnevna problematika kojoj posvecujem paznju. Na izdisaju mi je jedan Hors od 225ah u 26 mesecu zivota. Njegov par je crko jos prosle godine negde u novembru i zamenjen je nekim Startom 220ah i deluje mi ko ozbiljan akumulator. Na agregatu sam pre 4 godine zamenio fabricku Thermo King bakteriju sa Monbatom od cini mi se 95ah sa onim "okancetom" i da kazem drzi se odlicno. Napominjem da su kod mene uzasni uslovi eksploatacije hladni start na recimo -30c i sve to podnosi stojecki. E sad me zanima informacija o baterijama recimo 225ah koje se ne odrzavaju znacu potpuno je zatvorena. Ovo pitam da bi pricu nastavio po dobijanju nekog pravog odgovora. Prosle zime sam zamenio fabricke Volvo baterije sa opet baterijama koje su kupljene u ovlastenom servisu Volvo i u pitanju je Varta. Kolko sam nacuo ali nije 100% provereno deo proizvodnje tokom meseca ide pod brendom Varta a ostatak meseca pod imenom Bosch. Na Lanci svojevremeno sam imao Fiamm Italija bila je odlicna baterija.
                    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Sigtran View Post
                      3 godine i nije baš tako malo za akumulator, zime su do -20C, a u motornom prostoru bude i 80C ko od šale. Ne kažem da ne bi trebalo duže da izdrži, ali nije ni tako loše. Mnogi traju i kraće... Izgleda da proizvođači tempiraju kvalitet tj. dužinu trajanja tako da taman izdrže garanciju... Nije to samo kod akumulatora slučaj...
                      Iskreno ocekivao sam vise od premium klase. ODnosno platio sam vise nego za neke manje proizvodjace bas sa idejom da to traje godinama.

Originally posted by chobo13 View Post
                      ako si uzeo exide premium,on ima tri god garanciju,i vrlo redak slucaj da crkne bar god dana posle garancije.i sto rekao sigtran zimi temp u vel minusu a leti u velikom plusu,treba to sve izdrzati....moja praksa mi kaze zadnjih nekoliko god da nista manje ne crkavaju akumulatori leti na visokim temp u odnosu na zimu.
                      Da, bas taj. Exide premium. A nije imao garanciju jer je dosao kao zamena za Vartu koja je bila neispravna. I sad treba leti da im namontiram hladjenje a zimi da ih utoplim. E do k.... sa takvim akumulatorima.
                      Last edited by Srdjan; 29.08.2012, 21:02.
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Koji akumulator?

Meni plava varta radi bez problema od oktobra 2008.

Comment

• Siera
                          Cbc Senator
                          • 09.11.2009
                          • 1365
                          • Čačak
                          • Stralis

Zanima informacija o baterijama recimo 225ah koje se ne odrzavaju znacu potpuno je zatvorena,postoji li ovakva vrsta akumulatora . Ovo pitam da bi pricu nastavio po dobijanju pravog odgovora. Zna li neko nešta o ovome
                          Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Originally posted by mupe View Post
                            Meni plava varta radi bez problema od oktobra 2008.
                            "Sitno ..."
                            A šta bi rekao na Tesla (Brčko) s kraja 2005. u autu od marta 2006. ?
                            (i još radi bez problema, uz redovno dolivanje demi vode; ne pokazuje znake "umora" te do zime 2013. ne razmišljam o zameni).
                            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

A jel postoji neki servis za akumulatore? Gde ce neko strucno da ga otvori i da vidi sta je problem. Mozda i da servisira ako je nesto sitno. Jel postoji tako nesto kod nas? Pitam za ovaj moj Exide sto je samo naprasno stao sa radom, bez nekih simptoma. Mozda je neki "sitan" prekid koji moze da se popravi. Ili je ovo naucna fantastika?
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Kada si kupio acu i koji je model u pitanju!? Pitam te jer imam slican problem. Akumulator Exide Premium kupljen 2011. godine u julu mesecu. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim ali ako nista drugo onda veoma brzo nakon kupovine pocela je d ami se pali lampica za nedovoljno punjenje. Bio sam kod majstora i sve je bilo u redu. Medjutim opet iznova i bez ikakvog pravila oglasava se upozorenje za nedovoljno punjenje. U dogovoru sa majstorom remontujem ispravan alternator, proveri se sve zivo od elektrike na autu kao i to da li vuce vise struje od propisanih granica kada motor ne radi. I posle toga sve isto!!! U medjuvremenu onaj magic eye mi pocrni, ja ovaj put u servis za akumulatore, oni ga testiraju, daju mi isecak kao dokaz da je acu ispravan. Ja sta cu, majstor kaze sve ok, ovi za acu kazu acu ok. Nastavljam da vozim. I tako sve do pre neki dan kada anlaser nije imao snage da dovoljno zavergla. Auto je stajao 4-5 dana tj. nije vozen u tom periodu. Upalim na kablove, odem kod majstora i reko cesljaj do najsitnijih zicica. Danas odem do majstora da licno vidim sta se desava. Kaze sve ok, sve normalno, sve smo proverili. Stavili su mi drugi nov acu i testiraju ga, a i ja cu voziti sa istim neko vreme da vidim da li ce se nesto desiti. Ali majstor kaze da je acu los tj. d anije dobar i pored toga sto je prosao test u servisu. E sad ja vas da pitam sta da radim!??? Obe strane tvrde da su u pravu, a ja imam nereseni problem i sve me kosta!? Majstoru verujem jer sam jako dugo kod njega i nema razloga da mi govori neistinu, a opet u njegovu strucnost ne sumnjam, dok ovi iz servisa za acu se oslanjaju samo na test masinu.

Comment

Working...
                                X