Fiat Bravo, ler gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milos011
    CBC Početnik
    • 07.05.2007
    • 6
    • Beograd

Imam identican problem kao ti.

evo i teme

Vec sam o tome pisao i raspravljao.

Bio sam kod Crnog pre dva meseca, rekao je da sumnja na potenciometar ali da nije siguran. Nakacio ga je na komp i kaze da nista nije dirao, a meni je auto posle toga radio normalno desetak dana, pa onda ponovo poceo da zeza.

Izgleda da je moj elektricar od pocetka bio u pravu. Kaze covek da to baguje racunar zbog plina. A tu tvrdnju potkrepljuje cinjenicom da kada mi je resetovao racunar i nastelovao, ja sam auto vozio 10 dana samo na benzin i nije se nista desavalo. Kako sam ponovo prebacio na plin poceo je da zeza.

U Rasicu gde je plin ugradjen, me ubedjuju da komp ne moze da baguje zbog plina.

JBG. ja sam digao ruke jer mi je glupo da me vozaju od majstora do majstora i da kupujem delove, a da oni ustvari nemaju pojma.

Comment

• boki1982
      Banovan
      • 16.03.2008
      • 273
      • Beograd
      • Fiat stilo JTD

vise ni ja nisam pametan,izmenjao sam sve moguce sto je bilo povezano sa tim cak i neki senzor za temperaturu,dogov sa crnim je takav da ako mi se ponovi da dodjem da mi ubaci njegov kompijuter da vidimo da li je jos do toga evo ja vozim vec nekih par dana nista se nedesava ali videcemo tako mi je i prosli put bilo 7-8dana ok pa ponovo

Comment

• boki1982
        Banovan
        • 16.03.2008
        • 273
        • Beograd
        • Fiat stilo JTD

danas sam opet stavio nov step motor ovog puta od proizvodjaca Magneti mareli,dakle na kolima je trenutno zamenjeno,step motor 2 komada sad cu da vidim kako se ponasa ovaj(magneti mareli),potenciometar gasa,ciscen je leptir gasa mada nije skroz skidan al je ciscen bio sam prisutan,stavljen nov senzor temperature,i kao finale stavljen drugi kompjuter,sad skazaljka miruje u leru ali neki put kada iz neke brzine u voznji izbacim u ler zakuca na 1200 obrtaja pa onda ponovo kad dam gas ono bude normalno i posto sam zurio sad kad su mi stavljali ovaj step motor nisu resetovali komp pa sam sad ja skinuo klemu,i zapazio sam da se desava samo kad je auto zagrejan

Comment

• bokija
          CBC Senator XXL
          • 25.01.2008
          • 640
          • Beograd

I treba da zakuca,to mu je stil.Koliko puta treba da kazem da dok se auto krece ler varira izmedju 1200-1500 obrtaja.Dok auto makar mili u kazaljka nece pasti na normalnu vrednost ler gasa.Tako ga napravio najstariji Talijan.
          I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• boki1982
            Banovan
            • 16.03.2008
            • 273
            • Beograd
            • Fiat stilo JTD

ja bi voleo da je tako,samo mislim da gresis ili pokusavas da me iskuliras da ne idem vise do majstora,to mi se nije desavalo,kad vozim na 4000 obrtaja i izbacim u ler on padne na 800 i tu stoji nemrda do sledeceg dodavanja gasa

JESI LI SIGURAN?

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Originally posted by bokija
              I treba da zakuca,to mu je stil.Koliko puta treba da kazem da dok se auto krece ler varira izmedju 1200-1500 obrtaja.Dok auto makar mili u kazaljka nece pasti na normalnu vrednost ler gasa.Tako ga napravio najstariji Talijan.
              Obrtaji padaju na ler...
              Odavno sam ti rekao da ću proveriti na svom Stilu, al' eto..uvek sam zaboravio da napišem...
              Čim izbaciš auto iz brzine, obrtaji padaju kao kad stojiš u mestu...

Nije ti ispravan taj podatak da ler varira dok se auto kreće...
              Na prvom sledećem okupljanju ćeš videti na mom Stilu...

Comment

• boki1982
                Banovan
                • 16.03.2008
                • 273
                • Beograd
                • Fiat stilo JTD

tako je i meni auto radio do pre mesec, dana dam gas do 5000obrtaja onog trenutka kad ubacim u ler on pada na 800 i nemrda

Comment

• bokija
                  CBC Senator XXL
                  • 25.01.2008
                  • 640
                  • Beograd

Nesho idi ocisti leptir pa mi javi.Cak i Alfa 146 ima isti fazon.

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

...odmah posle kupovine auta uradio sam, između ostalog, ultrauzvučno čišćenje dizni, zamenu svećica, čišćenje leptira, podešavanje elektronike...

Pre nego što sam to uradio obrtaji su malo varirali...
                    Posle servisa na kome je urađeno i ovo što sam nabrojao, variranja više nema...

Uostalom, videćeš da nije moj auto taj kome treba servis po tom
                    pitanju...
                    Isto mi je iskustvo i sa Bravom 1.6 koju sam ranije imao...

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

Ne znam,moze biti da si u pravu onda gomila ljudi ima problem.Samo je pitanje koja gomila,ona kojoj ler u kotrljanju je veci ili ona kojoj nije Meniu je auto trzao pri shaltanju i obarao na ler cim izbacim iz brzine,posle ciscenja leptira nema vise trzanja i ler varira dok se auto kotrlja.

Comment

• boki1982
                        Banovan
                        • 16.03.2008
                        • 273
                        • Beograd
                        • Fiat stilo JTD

ljudi pomagajte ja vise ne znam sta da radim i ne znam sta da kazem majstorima rasclanio sam neke stvari zamenio sam sve moguce step motor,potenciometar gasa,stavio opet jos jedan nov step magneti mareli,cistio leptir gasa,neki senzor temperature,3-4 dana ok i evo opet
                        desava se sledece:

-auto kad je hladan kao da se bucnije cuje iz dela gde je katalizator kad se zagreje malo je tisi
                        -kad se zagreje i malo toplije napolju kao recimo danas na koliko obrtaja pritisnem gas skazaljka ostane na tom broju i nespusta se dok nekrenem dovololjno je milimetar da popustim kvacilo ona padne na 800 obrtaja cim opet dodam gas ona ostane da li je moguce da je lamda sonda ili sta je vec
                        -nedesava se stalno samo kad je bas vruc auto npr u nekoj guzvi na gazeli recimo

Comment

• sistem33
                          CBC Član
                          • 21.06.2008
                          • 55
                          • Beograd

Probaj da vozis 4-5 dana samo na benzin, i tako proveris da li ce isti problem da se ponovi...

Zasto ne odes do deracke delte, i da ti oni to srede. Ovo kazem zato sto posle mozes da im se vratis i kazes kako nisu sredili i da ponovo pogledaju.

Zato sto kod njih valjda imas neku garanciju da su sredili to sto si i trazio da srede... A ne da ti trazis resenje.

Ali probaj da vozis samo na benzin, pa da vidis sta ce da bude..
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

• boki1982
                            Banovan
                            • 16.03.2008
                            • 273
                            • Beograd
                            • Fiat stilo JTD

auto je kod mene vec 9 meseci skoro 20000km nikad se nije desio takav problem vozim ga na plin ali obavezno dnevno predjem minimum 15-20km na benzin sto znaci da to nije do plina vec do neceg....?????e sad da li lambda sonda ima neku funkciju kad je auto na plinu?i jos nesto na diagnostici sve parametre prikazuje da su ok i to na vise mesta na kraju sam po preporuci otisao u jedan auto centar da ga nereklamiram ali deluju mi jako ozbiljnio oni su mi menjali delove nista nesto sam platio nesto nisam kao evo tio pa probaj da vidimo e bude ok ali eto opet zaglavi

a sve je to krenulo dan posle nego sto sam promenio termostat

Comment

• etibor
                              CBC Senator
                              • 12.05.2008
                              • 293
                              • Pancevo

Proveri da li je dobro ozracen motor, tj. tecnost za hladjenje, mozda negde ima vazdusni cep u sistemu. Cuo sam da to moze da pravi probleme. A inace ako ti je malo rastelovan plin, vremenom ECU promeni parametre paljenja, pa mora da se resetuje (barem je tako bilo na mom Puntu mk1) skidanjem kleme na 10 minuta. Pa malo voznje na benzin i onda stelovanje plina, sa kompjuterom i sondom u auspuh a ne na uvo kao neki pametni majstori ovde u Pancevu... Da bi tacka paljenja bila ista i za plin i za benzin. Mada mislim da ovo nije kod tebe problem.
                              P.S. da li imas sekvencijalni plin ili onaj "obican" preko usisne grane?

Pozdrav...
                              Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• boki1982
                                Banovan
                                • 16.03.2008
                                • 273
                                • Beograd
                                • Fiat stilo JTD

ma imam onaj obican plin venturi,nego me vozaju,jedni mi tvrde da plin baguje kompijuter,a jedni kazu nemoguce a ja za to vreme zameni pola auta i opet isto stim sto se sad desava kao sto sam rekao ujutru je bucniji bas iz dela otp.gde je katalizator,onda se zagreje bude ok pa ako ga bas vozim po nekoj vrucini recimo kao danas onda na koliko obrtaja stisnem gas on tu i ostane podjem milimetar u napred on ga obori pa ponovo kad dodam gas ma uzas jedan
                                i sad zadnje sto sam uradio cistio sam leptir gasa i 3dana je bilo ok pa opet
                                a ozracen je toliko da je i mene vise ozracio

Comment

Working...
                                X