Fiat Bravo, ler gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokija
    CBC Senator XXL
    • 25.01.2008
    • 640
    • Beograd

Resetuj komp skidanjem kleme i posle vozi samo na benzin.
    I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• etibor
      CBC Senator
      • 12.05.2008
      • 293
      • Pancevo

To sam i ja predlozio... Mislim da treba probati....
      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• bokija
        CBC Senator XXL
        • 25.01.2008
        • 640
        • Beograd

Kad resetuje komp sve bi trebalo da se vrati u normalu.S obzirom da se covek namenjao svacega,ako nece da se vrati u normalu jedino sto nije dirao,koliko ja vidim je Lambda sonda.Znaci nju probati da ocisti ili ako je neispravna da zameni.Lambda i dizne su delovi koji najcesce stradaju upotrebom plina i ostalih kuhinjskih sredstava na koje ljudi pokusavaju da pokrenu svoja vozila.

Comment

• boki1982
          Banovan
          • 16.03.2008
          • 273
          • Beograd
          • Fiat stilo JTD

sve sam zivo zamenio,mada ja odavno sumnjam na lambda sondu ali majstori je uopste nespominju kao moguc uzrok ovog problema od kada sam zamenio i ovaj dihtung sa usisne grane desava se da zalepi na 2000 i nema sanse da se spusti juce sam presao barem 50km i nista cim se ohladi bude bolje pa ponovo a u medjuvremenu ako nezalepi klati se izmedju 800-1200 obrtaja,bukvalno sam naucio da mu sam izazovem taj problem ostavim ga preko noci ujutru dok je hladan dam mu malo veci gas i on poludi nespusta ispod 1500 obrtaja dok se ponovo ne ohladi

Comment

• etibor
            CBC Senator
            • 12.05.2008
            • 293
            • Pancevo

Jedino nam preostaje da ti jos sto puta kazemo da probas da resetujes komp. Mada... Reci nam, kada ga upalis ujutru, da li ti radi automatski saug ispravno, tj. da li prvo ode broj obrtaja na recimo 1300 pa polako obara posle 1,2,3 minuta na ler od oko 800rmp ? Proveri to, ali bez pipanja gasa pre nego sto ga palis ujutru prvi put, pa makar se i ugasio. Ako se ugasi probaj jos jedanput. I obavezno pali na benzin...

Sumnjam u termo davac koji salje temperaturu rashladne tecnosti direkt u ECU. Na osnovu njega on povecava ler gas... sta misls bokija???

I ako nisi, resetuj komp, skidanjem kleme na 10-15 minuta...
            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• bokija
              CBC Senator XXL
              • 25.01.2008
              • 640
              • Beograd

Meni to izgleda kao lose odradjen plin.Ili je plin saranio lambda sondu pa sad brlja informacije koje salje u ECU a ovaj zeza klapnu gasa ne znajuci koliko da je otvori.Jer ko sto rekoh plin voli da kvari lambda sonde i dizne

Comment

• JaMaL
                CBC Senator XXL
                • 14.04.2007
                • 448
                • JaMaL

ja mislim da ti ne kpiras sta tvoj komp radi... i zasto je potrebno resetovati ga...

prvo... komp pamti sve... posebno kod paljenja... ako imas lose gorivo... odnosno lose podesen plin... kad ti prebacis na benzin... motor ne zanima da li je sad dobio bolje gorivo ili bilo sta... on ce i dalje raditi u shit modu... sve dok se ne resetuje...

a onda krece iz pocetka da uci kako radi... dakle prati sve senzore motora i prema tome ti podesava parametre... cim ti opet prebacis na plin... on opet dobije informaciju od lambda sonde ili knock senzora ili "ne znam vec kako radi tvoj motor nekog senzora" onda ide automatski u taj safe mod... predodredjen za takve stvari...

e sad to sto tvoji majstori citaju samo dijagnostiku i ulazu 0.1% mozga u ceo problem koji nije ocigledan, jer ne mogu da ti naplate uzaludno vreme a gube pare i vreme sto se tvoj auto vucara po servisu i zauzima mesto nekoga ko menja sijalicu ili radi generalnu za $$$ para...

to sto se na dijagnostici ne vidi lambda to ne znaci da ona radi savrseno... mozda ne radi uopste... mozda brljavi... mozda je i ispala do sada i zice ti se vuku po podu... mora da se skine da se isproba... sve ostalo odokativno je uzaludno...

ne znam koliko puta da ti se ponovi... plin ti ubija komp i motor ako nije dobro namesten... a izgleda da nije... nemoj da silujesh motor... jel napravljen da radi na plin... NIJE... pravljen je da radi na benzin... onda ga tako i vozi... pa ako nema problema menjaj plinsku instalaciju... koliko mozes uporan da budes...

jesi li promenio vec par puta neke senzore... jel ti auto radio ok... znas zasto... jer je komp bio resetovan svaki put... niko ne menja senzore bez reseta kompa... onda posle nekog vremena ti se problem vrati... zasto jer ga nisi resio... ocigledno da taj senzor nije bio problem... nemoj ga opet menjati... idi dalje... i nemoj da menjas senzor dok ne proveris stari... ako ides kod majstora koji nemaju tehnicko uputstvo za tvoj auto i ne znaju kako treba da se proveri odredjeni senzor... nemoj da ides kod dundjera... uvek skuplje na kraju... kao sto i sam vidis...

ne znam... ljudi pokusavaju da ti pomognu ti radis iste stvari... kako god...

Comment

• Milos011
                  CBC Početnik
                  • 07.05.2007
                  • 6
                  • Beograd

Ja bih voleo da cujem nekog od majstora koji ugradjuju plin.

Mislim toliko rasprave o ovom problemu a nema da se jave Dora ili IvanT.

Voleo bih da cujem sta neko od njih misli o ovom.

Inace reset kompa je kod mene davao rezultate na desetak dana. A ako sam ga samo vozio na benzin auto je radio normalno.
                  Ali ipak mislim da vam je ta prica o tome kako je taj auto napravljen da se vozi na benzin bespredmetna i da sada najbolje da ne ukljucujem plin za koji sam dao oko 6 glava i da placam litar benzina 112 din. Pa jeftinije mi je da se vozim taksijem nego na benzin.

Comment

• lazzar
                    CBC Član
                    • 09.05.2007
                    • 82
                    • Beograd, Vidikovac

Video sam da si postovao na DIJAGNOSTICI...

Što ne uradiš dijagnostiku L sonde?
                    Ali prvo uradiš reset kompjutera, ,pa onda neko duže snimanje, po mogućnosti u vožnji i to da uhvatiš trenutak kad počinju da ti variraju obrtaji?

Comment

• Lord_o21
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2006
                      • 494
                      • Novi Sad

Mozda je malo glupo, ali jeste probali da ceo usisni deo raspakujete i spakujete ponovo, sa akcentom na diht masu? Mislim da je problem mehanicke prirode... A price o zameni kompa, su totlano bez pokrica...
                      ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• kare71
                        CBC Početnik
                        • 16.06.2008
                        • 8
                        • beograd

A je li neko od vas proverio D4 konektor ili senzor pedale gasa?

Comment

• boki1982
                          Banovan
                          • 16.03.2008
                          • 273
                          • Beograd
                          • Fiat stilo JTD

Originally posted by Lord_o21
                          Mozda je malo glupo, ali jeste probali da ceo usisni deo raspakujete i spakujete ponovo, sa akcentom na diht masu? Mislim da je problem mehanicke prirode... A price o zameni kompa, su totlano bez pokrica...
                          tacno tako,ceo se problem sveo na usisnu granu izgleda da je negde porozna u sredu ostavljam auto da vide sta je sa tim

a bokija ogulio sam brate kleme na akomulatoru od resetovanja mada resetovacu ga ponovo ako ti tako kazes

Comment

• sistem33
                            CBC Član
                            • 21.06.2008
                            • 55
                            • Beograd

Kada ti u servisu sve srede, i sve ti radi odlicno.
                            Da li si nekada vozio celo vreme, ali bas celo vreme na benzin? Bez prebacivanja na plin sve dok ti se ne pojavi problem.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

• boki1982
                              Banovan
                              • 16.03.2008
                              • 273
                              • Beograd
                              • Fiat stilo JTD

problem se desava i na BENZINU i na PLINU,sutra kao sto sam vec rekao ostavljam auto da pogledaju da li je do usisne grane pa da tamo vuce fals vazduh pa se sve to desava mada po meni malo je nemoguce jer se ne manifestuje uvek isto jednom zalepi na 1800 obrtaja i kako god da ga vozis kad ubacis na ler on ostaje ne 1800,nekad se non stop skazaljka klati na 800-1200 obrtaja,a nekad normalno

Comment

• sistem33
                                CBC Član
                                • 21.06.2008
                                • 55
                                • Beograd

Ok, ali da li si nekada vozio celo vreme, ali bas celo vreme na benzin? Bez prebacivanja na plin sve dok ti se ne pojavi problem.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)

Comment

Working...
                                X