Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BlackBeauty
    CBC Senator
    • 07.06.2006
    • 221
    • Split

Re: pomoc oko izbora motora

Originally posted by marek
    Ljudi evo ovako muci me koji je motor dobar za alfu 145 ili 6, probao sam boxe od 1.4 i ide zadovoljavajuce e sad me interesuje da li je bolje uzeti neki TS motor, ja bi najvise jurio 1.6 boxer ili 1.6 ts. Ubacio bih plin u auto pa to nije lose da se uzme u obzir. Sta dobijam sa boxer a sta sa ts motorom, koji se bolje pokazao u praxi.

Jos jedino sto mi se nije svidelo na svih 5 alfi koje sam gledao na nosu su male rupe od kamicaka kako bi se to sredilo?

Pozdrav

Ciao,
    ja vozio 1.4 TS (103KS) i vozim 1.6 TS (120KS)...
    1.6 TS je prava mjera za 146, pogotovo ako često imaš 4-5 putnika
    i teret...
    a ako auto ima i automatsku klimu onda je 1.6 TS miniumum.
    www.alfisti.hr

Comment

• marek
      CBC Senator
      • 16.09.2005
      • 243
      • Beograd

Hvala vam na brzim odgovorima aj pa da se i ja ukljucim uskoro u klub.
      Znaci reseno je da ce kubikaza biti 1.6 e sad koliko otprilike prelaze ti motori, da li se na alfi lako vraca kilometraza - znaci ono ubodu na komp i to je to ili ima nekog tu zezanja, sad cu jos da vidim koji motor pitacu plinadzije.
      Sto se tice odrzavanja da je skuplje kod TS jel to samo sto menjam 8 svecica a ne 4 ili je nesto drugo?
      Dobro bi bilo da mi napisete na sta da obratim paznju kad budem gledao auto - gde se prvo javlja korozija, sta su mu slabe tacke.
      Pozdrav svima

Comment

• Milos
        CBC Senator XXL
        • 12.05.2005
        • 700
        • Beograd, carraburma

za pocetak razlika u svecicama nije mala, tu je i glupi varijator koji na retko kojoj alfi funkcionise, siguran sam da je generalno skuplji TS kad se uracunaju servisi, davaci, senzori, i kojekakvi sklopovi...

korozija... hmm... zavisi gde je auto vozen? vidjao sam primerke koji su krenuli lagano (to je retko). dobro je odradjena zastita i pocinkovan je lim tako da ces biti miran jos neko vreme...

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Svecice se na ts motorima menjaju tek na 80000km, tako da to nije neki problem.

Comment

• BlackBeauty
            CBC Senator
            • 07.06.2006
            • 221
            • Split

Održavanje 1.6 TS jest malo skuplje, ali se isplati...
            ...barem iz mog iskustva, da kucnem u drvo na ovih 115.000km...

Slušajući "starije" vozace i ovlastene servisere s dugogodisnjim iskustvom ja nisam cekao s izmjenama remena bregaste (i zatezaca) i svjecica u propisanom roku vec sam to ucinio ranije.

Isto tako, ako varijator faze nije promijenjen a trebao bi, onda je preporucljivo to uciniti istovremeno s izmjenom remenja.

I, ako si u mogucnosti, koristi originalne dijelove, a ako si prisiljen koristiti
            zamjenske koristi one koji su dokazani na trzistu.

A kvarova i nedostataka koji mene nerviraju je malo, barem u mojem slucaju:
            - varijator faze iako je promijenjen se opet tu i tamo cuje ali ne pravi stetu,
            - cesto pregaranje desnog oborenog svjetla...

...i to je to
            www.alfisti.hr

Comment

• Darth Nihilus
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2005
              • 417
              • Srbija, Paracin

Kad kupis auto, a verovatno se ne zna kad je uradjen veliki servis, na cenu uracunaj odma bar jos 400e za zamenu svih kaiseva, zatezaca, ulja, filtera i ako nemas srece varijatora. Ja moju 1.4TS ni malo ne stedim i veoma sam zadovoljan. Cena ostalih delova nije tako strasna, a svecice BOLEEEEE!!!!
              Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• marek
                CBC Senator
                • 16.09.2005
                • 243
                • Beograd

Znaci odluceno 1.6 TS sa klimom sad cemo da jurimo nesto takvo.
                Pozz

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Prica se ponavlja!!!

Bice ti jeftiniji za registraciju 2000 dinara na godisnjem nivou i trosice ti litar manje kako benzina tako i plina! A razlika izmedju 120 i 150 konja nije mala, samo cu ti reci da kad ukljucim klimu jedva se vucem po gradu a neka ti Milos kaze kako je na 1.4! Nisam probao 1.6 ali dovoljno mi je iskustvo sa mojim autom!

Na stranu to sto je svaka "ti" model mnogo lepsa od slabijih varijanti, osim Junior naravno!

Probaj 2.0 i videces razliku, potrosnja je 10-12 litara benzina-plina, manje leti, vise zimi, pa ti izracunaj!
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• marek
                    CBC Senator
                    • 16.09.2005
                    • 243
                    • Beograd

Nesto sam gledao po oglasim malo ima tih modela 2.0 verujem da nije to neka razlika i nije mi cilj neka stednja e sad citao sam kakve sve muke imaju ljudi sa varijatorima pa to je strasno da se coveku digne kosa na glavi pa sve vise razmisljam o boxeru 1.7 on bi trebao da je OK skroz ili se varam?

Sta su to junior varijante - vidjam po oglasima ima ih?

I jos jedno pitanje jel sve 145/146 imaju shiber ili imaju varijante i bez i koje zu to.
                    Poz

Comment

• Milos
                      CBC Senator XXL
                      • 12.05.2005
                      • 700
                      • Beograd, carraburma

junior verzija modela 145/6 je nasminkana, uglavnom ima sve od opreme i onih sitnih dorada tipa lajsne i spojler pozadi, ali i najslabiji motor u ponudi 1.4/1.6... ja imam takvu... klimu ne pomisljaj da palis po gradu na 1.4, na 1.6 ne znam... sto kaze bojan gadjaj 1.8 ili 2.0 razlika je smesna na godisnjem nivou a definitvno ce ti osmeh porasti u tom autu...

p.s. nemaju sve siber...

Comment

• Bane
                        CBC Senator XXL
                        • 30.05.2006
                        • 344
                        • Konjarnik Bg

moja je isto junior 1.4ts 98 nemam klimu a ni siber auto je bombona ali konjica nikad dosta pa kad vec kupujes poslusaj milosa i bojana i juri 1.8-2.0 ali ako naletis na dobru 1.4-1.6 ne propustaj a ostale razlike u troskovima se brzo zaborave dok se malo provozas vise nista nije vazno.

puno srece pri odabiru.

pozdrav

Comment

• Darth Nihilus
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2005
                          • 417
                          • Srbija, Paracin

Ajde bre ne plašite čoveka, ja na ovim vrućinama ne isključujem klimu na mojoj 1.4TS, malo je problem samo kod polaska, mora jači gas, bar 1500rpm, a posle ide, nema problema. Nađi ti dobar auto, spremi dodatne pare za servis i uživaj. Jeste lepše voziti auto sa jačim motorom, ali ne dozvoli da ti zbog toga propadne dobra sa 1.4 ili 1.6 motorom.
                          Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• nexus6
                            CBC Član
                            • 19.07.2006
                            • 40
                            • Ruma

Pozdrav svima, trebao bih kupiti felne za 146 (komada 2, 15") ali me bune dve manje dodatne rupe (pored klasicne 4) na ovima koje imam. Naime sluze da kroz njih prodju neke dve duguljaste matice sa glave na koju naidje felna (ne znam strucan naziv dela )
                            Jel to na svim 146 tako...?
                            I zna li iko gde bih mogao naci takve felne...?
                            (+Z) Alfa Romeo 146 1.7 Boxer 16V

Comment

• Milos
                              CBC Senator XXL
                              • 12.05.2005
                              • 700
                              • Beograd, carraburma

pretpostavljam da mislis na onaj mali pomocni siljak koji je koliko znam predvidjen da pomogne kada montiras felnu da bi nabacio lakse na centar tocak... neke felne tu imaju ispunjen prostor i mora taj mali siljak da se skine da bi je nabacio...

nadam se da mislimo na isto??

Comment

• nexus6
                                CBC Član
                                • 19.07.2006
                                • 40
                                • Ruma

100% sam siguran da mislimo na isto. Mislio sam da sluzi jos necemu osim za lakse stavljanje tocka... Onda nemam problem, super
                                Hvala puno
                                (+Z) Alfa Romeo 146 1.7 Boxer 16V

Comment

Working...
                                X