Problem ler gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Problem ler gas

Malo pre mi se dogodilo,kad je auto zagrejan radi mirno na 900rpm i od jednom padne na 600-700rpm i opet se vrati na 900? Sve se to dogodi za manje od pola sekunde,nesto slicno kao kad okrenete volan do kraja u mestu pa on smanji ler gas...
    Sta moze biti problem?
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • dare156
    CBC Senator
    • 07.03.2007
    • 282
    • Beograd

Kad okrenes volan samo u jednu stranu padaju obrtaji a u drugu ne ili gresim sad ne znam bas na koju ali...Dakle verovatno sonda, protokomer i na kraju step motor. Posto ne luduje mnogo verovatno je samo sonda. Ako ustanove da je problem u tome, javi se pa da probam da pomognem oko kupovine.

Imam i ja jedan slican problem i unapred se izvinjavam ako je ova tema negde obradjena ali stranica sa plinom je toliko preobimna da nisam uspeo da nadjem. Dakle pre neki dan sam radio servis plina na 155 16v 1.6 auto sad ide ko nezdrav ali upalila se brizgaljka (pretpostavljam kontakt na releju) i obrtaji luduju od 700-1200. Da li mozda vuce fals vazduh? Na benzinu radi ko sat.

Comment

• 230
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2007
      • 775
      • Semberija

@spanjeli

Meni se to isto sa obrtajima dešavalo na 155 (bez obzira na položaj volana), gorila lampica, bio na dijagnostici, kažu sonda.
      Zamene sondu, obrtaji mirni, urbana potrošnja primetno manja.
      155+75=230
      VIVA LA VITA!!!

Comment

• spanjeli
        CBC Senator XXL
        • 17.09.2005
        • 532
        • Nis

Koliko para ta sonda i gde se to nalazi na 145?
        Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• frc164
          CBC Član
          • 17.05.2005
          • 37
          • Subotica

POMOC!!!

Skines protokomer vazduha i uduvas sa sprejom za ciscenje kocnica. (ne drugim) Uduvas i ostavis da izcuri prljavstina i da se osusi pa isto tako 2-3 puta. Vratis i bice sve u redu...

Poz,
          F. Robert
          Ime: Robert F.

Vozilo: Alfa Romeo 164
          Tip: 2.0 Twin Spark
          Boja: Metalik Zelen
          Reg: So=308-62

Prepoznaje se po:
          Bele felne 15" Zimi / Perla bela 16" Leti, Solidno zatamjena stakla, Mala Reg. tablica napred. Alfa Zmija na prednjim krilima, Cuore Sportivo na pragovima

Comment

• spanjeli
            CBC Senator XXL
            • 17.09.2005
            • 532
            • Nis

Kako se zove taj sprej ako nije tajna?

Comment

• Majstor BOB
              CBC Senator XXL
              • 27.04.2006
              • 340
              • Zemun

@ spanjeli
              Sonda ti je sa donje strane, doslovce zvrnuta u auspuh pre katlizatora a sa gornje strane ti se kači odmah iza usisne grane gore.

Ako te zezaju obrtaji probaj prvo sa step motorom!!. Brizgaljka je znak i za njega. Obično on zeza. Skini ga i očisti.
              Astra GSI

Comment

• frc164
                CBC Član
                • 17.05.2005
                • 37
                • Subotica

Neznam ime spreja posto svaki proizvodjac daje drugo ime, trazis sprej az ciscenje kocnica, ima jako cistiono dejstvo i skoro da se u trenutku susi...
                Ime: Robert F.

Vozilo: Alfa Romeo 164
                Tip: 2.0 Twin Spark
                Boja: Metalik Zelen
                Reg: So=308-62

Prepoznaje se po:
                Bele felne 15" Zimi / Perla bela 16" Leti, Solidno zatamjena stakla, Mala Reg. tablica napred. Alfa Zmija na prednjim krilima, Cuore Sportivo na pragovima

Comment

• spanjeli
                  CBC Senator XXL
                  • 17.09.2005
                  • 532
                  • Nis

Brizgaljka je znak i za njega.
                  Meni se ne pali brizgaljka niti bilo koji indikator da nesto nije u redu...

Comment

• 230
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2007
                    • 775
                    • Semberija

@spanjeli

Sonde se razlikuju po tome koliko žica imaju. Univerzalne sa jednom žicom košatu oko 50 km (25e), mene je univerzalna sa 4 žice koštala tačno 150 km (75e). Možda se moglo naći i jeftinije, ali nisam imao vremena, a ti okreni prodavnice pa pitaj pošto su tamo. Univerzalne bi trebalo da ima svaka prodavica auto-delova.
                    Ali ja ti preporučujem da prvo odeš na dijagnostiku, da ne bacaš pare džaba... A možda ti je prgorela lampica...
                    155+75=230
                    VIVA LA VITA!!!

Comment

• spanjeli
                      CBC Senator XXL
                      • 17.09.2005
                      • 532
                      • Nis

A možda ti je prgorela lampica...
                      Nije sigurno,kad dam kontakt ona se upali,sacekam da se ugasi,startujem motor i to je to,vise se ne pali!
                      ne znam da li sam napomenuo da se propadanje obrtaja desava samo kad je auto zagrejan,ima li to neke veze?

Comment

• 230
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2007
                        • 775
                        • Semberija

I meni se dešavalo samo kad je zagrejan...
                        155+75=230
                        VIVA LA VITA!!!

Comment

• kilson
                          Moderator
                          • 09.10.2004
                          • 3216
                          • NoviBGD
                          • AR 75 GT

Ukoliko ti automobil cima kada blago (polako) ubrzavash, a normalno u rezhimu "pedala do metala" - onda je verovatno sonda. (Verovatno ne znachi definitivno).

Ako hocesh sam da se igrash, nadji konektor sonde ispod haube i raskachi je pa probaj kako se auto ponasha. (Vodi rachuna da se posle ove akcije sigurno pojavljuje greshka na kompu zbog sonde - valjala ona ili ne, chim je raskachish komp ce memorisati greshku koju cesh morati obrisati).

Ukoliko nemash "cimanje" pri blagom dodavanju gasa vec samo problem sa ler gasom, verovatno je step motor - treba mu cishcenje. Protokomer ne diraj za sada, jer se kvar istog manifestuje kao osetno gubljenje snage.

Ovo je sve "nabadanje" problema i bez kompletne dijagnostike potroshices (vrlo verovatno) vishe para i vremena neg' je potrebno. Ako mislish da ovi odgovori nisu najbolji postavi pitanje u Autodijagnostika i upravljachka jedinica.
                          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• spanjeli
                            CBC Senator XXL
                            • 17.09.2005
                            • 532
                            • Nis

Ukoliko nemash "cimanje" pri blagom dodavanju gasa vec samo problem sa ler gasom, verovatno je step motor - treba mu cishcenje.
                            Upravo tako,auto ide lepo u svim rezimima samo me malo nervira to "propadanje" obrtaja kad je zagrejan,i to se cak ne desava cesto,evo recimo danas nije bilo takvih "propadanja" pa se mislim da uradim to ciscenje step motora,samo bi mi trebao neki manual

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

jel isto na plin i benzin?
                              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                              X