Spoljna temperatura nema veze sa tim sto kilometraza trepce..provereno..za to sluzi pahuljica na bordu i upozorenje koje ispise pri paljenju. Ovo je 100% nesto do elektronike, citao sam na stranom forumu..
Alfa 147 1.6 ts 12.2001.
Collapse
X
-
...ali i trepce u dva slucaja:
1. kada se upali motor i traje mozda 30-ak sekundi
2. kada tokom voznje temperatura opadne na 3 stepena onda trepce tokom voznje, isto privremeno u trajanju od oko 30 sekundi
...ako to u vasem slucaju nije slucaj onda nesto nije u redu. U svakom slucaju nije nista strasno ako i pored treptanja kilometar-sat i dalje radi.
Comment
-
-
@starac
100% nisi u pravu..znam jer sam pitao na stranim forumima..rekli su da trepce kada ima neki "problem" sa elektronikom. U mom slucaju se recimo pali to od kada sam zamenio fabricki radio i stavio dvd, jer sada ne moze da izbacuje RDS na ekranu od borda, i to vidi kao gresku. A ne trepce nikad kada se upali motor, a kada u toku voznje T opadne na 3 ili manje stepena, na ekranu borda ispise "Possible ice on road" i iscrta pahulju. Inace kada se upali ono ne traje 30sec, nego sve vreme dok ne ugasim auto (milislim na treptanje)
E sad, jedino ako je kod ar156 drugacije..Alfa Romeo 147 1.9JTD
Comment
-
-
Kod 156 je ovako kao sam napisao. A posto trepce sve vreme onda je postoji neki problem, pa moja prethodna prica nije ni bitna.
Anyway, treptanje kilometar sata nije neka vrsta "organizovanog upozorenja", vec neka "brljotina" u elektronici. Izgleda da ni na stranim forumima ne znaju sta je, ako ti kazu "neka greska". Jel ima neko u inostranstvu da je neko resio taj problem?
Ja bih krenuo od dijagnostike da vidim da li postoji ocitovana greska, ako nema kod elektronicara pa nek se zeza s tim, ako toliko smeta. Ako nema resenja ostaje da se naviknes ili da vratis fabricku opremu.
Comment
-
-
Da li neko moze da mi kaze kada se menja sijalica kod 147-ice jel mora da se skida ceo far ili moze normalno da se zameni? Pitam jer bi voleo da mu stavim xenon sijalice, ako neko zna gde ima da se nadju dobri xenoni neka javi, video sam na par Alfi u gradu i super im stoje! Pozdrav!
Comment
-
-
...
Za razliku od vecine danasnjih automobila na 147-ici se relativno lako menjaju sijalice. Dakle ne mora far da se skida. Sto se ksenona tice, jedini razlog zbog koga ih ja nisam stavio je zato sto nemam socivo u faru. Drugar moj se bavi ugradnjom alarma, ozvucenja...i izmedju ostalog ugradjuje ksenone na koje imas godinu dana garancije. Cena je 180 Eur mislim ali nemoj me drzati za rec. Ako si zainteresovan javi mi se na PM pa cu ti dati njegov broj telefona kako bi se raspitao za sve sto te interesuje. PozdravSEAT Klub Srbija
Comment
-
-
I meni se to jednom prilikom desilo, doduse nije alfa, ali slicni simptomi, i sve je nekon treptanja posvetlelo, i bord je bio jedva citljiv
Nakon toga sam ugasio auto, upali posle 20sec, i opet isto
Sutra kada sam upalio auto bilo je sve oki dan danas radi ok
Comment
-
-
Danas sam bio kod deshe da vidim par sitnica, izmedju ostalog i to treptanje kilometraze. Rekao je da je to upravo ta brljotina u elektronici, i to znaci da nesto nije u redu. U mom slucaju to je kvar oko prozora, tj zbog toga zeza. Inace prozori mogu da se nameste, al mu treba oko 2 dana da "remontuje" te motore, da ne bi bacao pare. Sredio sam i ono sto mi je trepatlo oko lampice za air bag, ispostavilo se da je samo kontakt, a to je i komp rekao..Alfa Romeo 147 1.9JTD
Comment
-
-
Hvala Markoni 147 na odgovoru sto se tice skidanja sijalica jer sam se smorio posto mi je jedan ortak rekao da mora da se skida ceo far ali dobro je sto nemora jer je to velik posao a sto se tice xenona, nasao sam kod jednog lika iz Panceva za 150e sa kompletnom instalacijom pa cu da odem do njega da vidim sta je u pitanju a ako mi se nesvidi javicu ti se pa da mi das broj od tvog ortaka pa da odem do njega! Pozdrav!
Comment
-
-
driver_gt u pravu si za ovo treperenje kilometraze! nema veze sa temperaturom. meni nekad treperi nekad ne! u stojanovu su mi rekli da je neka greska na satu, uglavnom se to desava zbog vracanja kilometraze pa nesto zajebu... tako su mi barem rekli! pozdrav svima!
Comment
-
-
...
Originally posted by mani 01a sto se tice xenona, nasao sam kod jednog lika iz Panceva za 150e sa kompletnom instalacijom pa cu da odem do njega da vidim sta je u pitanju a ako mi se nesvidi javicu ti se pa da mi das broj od tvog ortaka pa da odem do njega! Pozdrav!SEAT Klub Srbija
Comment
-
-
Moze vise da ti odmogne,nego da pomogne...Ako bas hoces da stavljas sportski filter kupi Raid hp,jeftiniji su,a i to je tip suvih fitera koji se ne ulje,pa je manja verovatnoca da ce ti sjebati protokomer.U Sremcici im je predstavnistvo,pa mozes da narucis,oko 35eu je pecurka...Alfa rulez!
Comment
-
Comment