Alfa 147 1.6 ts 12.2001.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • playerPA
    CBC Član
    • 16.05.2008
    • 13
    • playerpa

Originally posted by Markoni147
    Originally posted by playerPA
    E sad imam jedno pitanje vezano za pneumatike. Posto su sada na njoj 215/45/R17, a na felne pasuju 225/45/R17 da li mogu bez problema da idem na tu dimenziju?
    Ta guma ti je "visa" i sira i vrlo je moguce da ce kaciti. Ne kupuj dok ne probas...
    Nisam neki poznavalac, pa sam zato i postavio pitanje. Zar ne bi trebalo da je ta guma samo sira (za 1cm), profil je isti (45)? Takodje mi nije jasno kako to da su gume 225/45/R17 jeftinije od 215/45/R17 (bilo koji proizvodjac) i ako su vece? I jos jedno za kraj Jel stavljao neko Tigar Syneris, duplo su jeftinije od Michelin-a u istoj dimenziji (7500 u odnosu na 16000)?

Danas stavljam nov akumulator. U pitanju je Bosch S4 serija od 60Ah. Stari je na 30% kapaciteta i otezano pali. Kako je malo zaladilo cesto mi se desava da pri paljenju resetuje sat i datum, a 2 puta su me docekale i pozdravne poruke na bordu tipa otkazivanja svih elektronskih fuknkcija (ABS, ASR, EDB).

Comment

• Markoni147
      CBC Senator XXL
      • 18.09.2007
      • 537
      • Beograd, Zvezdara
      • SEAT Altea XL 1.9 TDI

To 45 ne predstavlja neku fixnu velicinu, to ti je procenat od sirine gume (dakle 45% od 225mm i 215mm nije isto, ova druga guma je "plica"). Sto se tice Tigrovih guma neko ih hvali, neko kudi. Mislim da su bucne. Po meni je bolje dodati jos koju kintu pa uzeti Barrum recimo...
      SEAT Klub Srbija

Comment

• playerPA
        CBC Član
        • 16.05.2008
        • 13
        • playerpa

Originally posted by Markoni147
        To 45 ne predstavlja neku fixnu velicinu, to ti je procenat od sirine gume (dakle 45% od 225mm i 215mm nije isto, ova druga guma je "plica"). Sto se tice Tigrovih guma neko ih hvali, neko kudi. Mislim da su bucne. Po meni je bolje dodati jos koju kintu pa uzeti Barrum recimo...
        Ok, sad mi je jedan deo jasniji (onaj oko dimenzija), ali ostaje pitanje sto su sire gume u ovom slucaju jeftinije Resio sam da prezimim sa ovim koje su trenutno na autu, a nove cu uzeti na prolece. Barum je po ceni izmedju Tigra i Michelin-a. Racunica je prosta - koliko para toliko muzike

Comment

Working...
        X