Impreza WRX '01

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Nis se nesekiraj, verujem da postoje teme koje nisu obradjivane na Cannonu jer nije bilo pitanja.
    Odgovor nece izostati ukoliko se zna da ima ko da ga cita.

Za objasnjenja si u pravu kao i za znanje. Ipak su to banalne i jednostavne stvari za mene koji je u okruzenju 4WD zbog zimskih uslova, odatle i iskustvo i znanje a verujem da i godine imaju veze
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Vuk
      CBC Član
      • 06.10.2007
      • 70
      • Beograd

Opet moram da se vratim na primer coswortha (konkretno je meni bitna ta informacija). Kod njega je prenosni odnos snage 65/35 u korist zadnje osovine. Nema mogucnost ni ruchnog ukljuchivanja blokade diferencijala, shto me navodi na zakljuchak da mogu da menjam odvojeno plochice?
      "Gledao sam to, ali jedino se ovaj sa kupeom zaista trkao. Ide 250 kmh u repu Bentlija, suvozac govori: "uspori uspori", a vozac "zezanje brate , zezanje" i jos prica kako mu kocnice bas i nisu nesto"

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Jedini nacin za asimetricnu razdelu momenta je neka vrsta kvacila.
        Chim kao takvo postoji znaci da ce ono trpeti sile neuravnomerenosti i prilikom kocenja. Nivo prastanja missmacha postoji i vrlo je individualan od konstrukcije do konstrukcije.
        U sustini je priroda prenosa ista , sa jedinom razlikom da subaru o kojem je rec u ovoj temi neprasta raspodele van mehanickog normativa.
        Subaru je poznat kao kralj krljanja homokinetickih zglobova sa 4WD pogonom aktivnim u gradskim manevrisanjima.
        Tehnicki pregled kocnica u Svedskoj za auta sa permanentnim 4X4 pogonom nepostoji. To su jedina auta koja imaju dispenz na kontrolu kocionog sistema, ALI , moraju doci sa dokumentacijom iz ovlascenog servisa ( ne bilo kojeg) da je kocioni sistem u fabrickom izdanju.
        Verujem da ovo razresava tvoje misterije.
        Problem je istaknut prilikom upotrebe auta gde je podloga losa dakle mogucnost da jedan od tockova izgubi trakciju, u tim slucajevima je opterecenje preko transmisije najvece.

Inace si malo naveden na pogresan tok , vidim ne tvojom greskom vec si se nadovezao na pogresno shvacenu pricu.
        Mozes da menjas posebno plocice, dok god se drzis frikcionog koeficijenta napred - nazad u nivou fabrickog.

Dakle, plocice istog frikcionog kvaliteta i napred i nazad, to e bila sva poenta price koju je neko propustio i odvukao na pogresan kolosek.
        No, nema veze, ovako smo razradili stvari malo dublje nego sto ce ikad ikome trebati.

Pozz
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Vuk
          CBC Član
          • 06.10.2007
          • 70
          • Beograd

Hvala, inache moj cosworth ima samo zadnju vuchu, ali sam imao dosta kontakta i sa 4x4 cosworthom pa se zato raspitujem. Pozdrav.
          "Gledao sam to, ali jedino se ovaj sa kupeom zaista trkao. Ide 250 kmh u repu Bentlija, suvozac govori: "uspori uspori", a vozac "zezanje brate , zezanje" i jos prica kako mu kocnice bas i nisu nesto"

Comment

• APOGEE
            CBC Senator
            • 01.06.2005
            • 243
            • Beograd, Vracar

...kako niko, pa znam lika koji je kod curcica kupio jedan po toj promotivnoj ceni, inace za podrucje srbije bilo je nekih 70kom !!!

!
            Pre desetak dana, zvao Curcica u vezi Forestera po toj ceni za 5K eura nizoj. Kao, nema vise, sve prodato. Malo sutra, nesto mi tu smrdi. Da proda 70 ( ili 100 kom, podatak koji sam nasao na nekom sajtu) za par meseci nema sanse. Verovatno je prodato par komada po toj snizenoj ceni, prijateljima i sl. ali mislim da je uglavnom rec o reklami i navlacenju.
            Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

Originally posted by APOGEE

...kako niko, pa znam lika koji je kod curcica kupio jedan po toj promotivnoj ceni, inace za podrucje srbije bilo je nekih 70kom !!!

!
              Pre desetak dana, zvao Curcica u vezi Forestera po toj ceni za 5K eura nizoj. Kao, nema vise, sve prodato. Malo sutra, nesto mi tu *stinking*. Da proda 70 ( ili 100 kom, podatak koji sam nasao na nekom sajtu) za par meseci nema sanse. Verovatno je prodato par komada po toj snizenoj ceni, prijateljima i sl. ali mislim da je uglavnom rec o reklami i navlacenju.
              Par Interspeed-ovih ljudi na standu u Merkatoru mi je reklo da oni ne prodaju Forestera po toj ceni i pri tome ispricali da su Kiprani to oglasili bez dogovora sa distributerima i da je oni misle da niko nece da prodaje za 5k E manje jer je to znacajan minus obzirom da im Kiprani nisu objasnili kako ce im biti pokriven taj minus.

Pri tome, 70-100 automobila je znacajna cifra. Ja sam video svega par novih Forester sa tablicama na 8, a da ih je prodato toliko, makar 40-50 bi bilo u BGD i to bi se osetilo.

Subaru ekipa uvoznici/distributeri/serviseri su definitivno u losem fazonu, a ovo ukazuje ni da medjusobno ne saradjuju nikako. Steta, automobili su sjajni.
              work in progress

Comment

• Misko M
                CBC Senator XXL
                • 17.03.2007
                • 652
                • BG Vozdovac

Pre desetak dana, zvao Curcica u vezi Forestera po toj ceni za 5K eura nizoj. Kao, nema vise, sve prodato. Malo sutra, nesto mi tu *stinking*. Da proda 70 ( ili 100 kom, podatak koji sam nasao na nekom sajtu) za par meseci nema sanse. Verovatno je prodato par komada po toj snizenoj ceni, prijateljima i sl. ali mislim da je uglavnom rec o reklami i navlacenju.
                ...prodato je skoro 70, ostavljeno je par komada za zakasnele preko veze !

Par Interspeed-ovih ljudi na standu u Merkatoru mi je reklo da oni ne prodaju Forestera po toj ceni i pri tome ispricali da su Kiprani to oglasili bez dogovora sa distributerima i da je oni misle da niko nece da prodaje za 5k E manje jer je to znacajan minus obzirom da im Kiprani nisu objasnili kako ce im biti pokriven taj minus.

Pri tome, 70-100 automobila je znacajna cifra. Ja sam video svega par novih Forester sa tablicama na 8, a da ih je prodato toliko, makar 40-50 bi bilo u BGD i to bi se osetilo.

Subaru ekipa uvoznici/distributeri/serviseri su definitivno u losem fazonu, a ovo ukazuje ni da medjusobno ne saradjuju nikako. Steta, automobili su sjajni.
                ...ti novi nisu iz ove price, ovi tek treba da stignu a kad stignu okacicu sliku da potvrdim moju pricu, inace kiprani su sami finansirali reklamu na bilbordima a prodaje kod nas to nisu ni znale iz razloga sto nista drugo nebi prodavali tih dana svi bi hteli tog jeftinijeg !!! to je njihova zvanicna izjava, a sto se gubitka tice toga nema posto se ne prodaju automobili sa stanja iz nase zemlje nego iz magacina van nase zemlje !!!
                =]

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Originally posted by Misko M
                  ...ti novi nisu iz ove price, ovi tek treba da stignu a kad stignu okacicu sliku da potvrdim moju pricu, inace kiprani su sami finansirali reklamu na bilbordima a prodaje kod nas to nisu ni znale iz razloga sto nista drugo nebi prodavali tih dana svi bi hteli tog jeftinijeg !!! to je njihova zvanicna izjava, a sto se gubitka tice toga nema posto se ne prodaju automobili sa stanja iz nase zemlje nego iz magacina van nase zemlje !!!
                  =]
                  Jasno je da nema minusa ako je uvoznik napravio dil, no Interspeed-ovci su se pozalili da oni nemaju nikakv dil i da bi u tom slucaju imali minus, te da stoga i ne prodaju.
                  Btw. ova izjava je besmislena, ne verujem da je neko rekao nesto tako glupo. Anyway, ako je neko uzeo Forestera 2.0 za 20k ili 2.5 Turbo za 25k napravio je sjajan posao, cestitke. Napravili su posao svim ljubiteljima ove marke jer ce 100+ automobila sigurno dovesti do pojave kvalitetnijih servisa i bolje snabdevenosti delovima.

Pozdrav!
                  work in progress

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

Bio sam kod Curcica par puta. Automobili su u Kopru i svaki dan stize 6 komada. SVI su vec rezervisani, pokazao mi je spisak sa imenima ljudi i brojevima sasije automobila. Ja sam zainteresovan za jednog pa sam na listi cekanja, u slucaju da neko ne dobije kredit ili odustane iz drugog razloga.
                    2.0 modeli su na popusti, to ne vazi za 2.5 turbo (33k kosta). Osnovnih modela koji sa popustom kostaju 19950 definitivno vise nema i ostali su samo ovi sa nesto bogatijom opremom i cenom od 21950e, mada su i oni svi rezervisani i polako pristizu... Tako da cete gledati te Forestere sa osmicom na tablici uskoro

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• APOGEE
                      CBC Senator
                      • 01.06.2005
                      • 243
                      • Beograd, Vracar

Ukoliko moze da se dobije za 20Keur, mislim da je to odlicna cena za novo vozilo. Moj drug skoro kupio Forestera 2.0, automatik, sva dodatna oprema, star 19 meseci, presao 27Kkm, za 15,5Keur. Smatram da je i ovo dobra cena s obzirom o kakvom se autu radi. Malo sam proverio na netu, gotovo da nema mane.
                      Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Originally posted by Uros Piperski
                        2.0 modeli su na popusti, to ne vazi za 2.5 turbo (33k kosta). Osnovnih modela koji sa popustom kostaju 19950 definitivno vise nema i ostali su samo ovi sa nesto bogatijom opremom i cenom od 21950e, mada su i oni svi rezervisani i polako pristizu... Tako da cete gledati te Forestere sa osmicom na tablici uskoro

Sjajna je vest da ovi automobili zaista postoje i stizu.

Inace, cuo sam da su da su i 2.0 i 2.5turbo na popustu po 5k.
                        Steta sto nema jacih od 2.0 jer je sve sto je 5k jeftinije dobra kupovina. Za ljubitelje SUV-a, verovatno najbolja u ovom trenutnku.
                        work in progress

Comment

• Misko M
                          CBC Senator XXL
                          • 17.03.2007
                          • 652
                          • BG Vozdovac

Originally posted by Uros Piperski
                          Bio sam kod Curcica par puta. Automobili su u Kopru i svaki dan stize 6 komada. SVI su vec rezervisani, pokazao mi je spisak sa imenima ljudi i brojevima sasije automobila. Ja sam zainteresovan za jednog pa sam na listi cekanja, u slucaju da neko ne dobije kredit ili odustane iz drugog razloga.
                          ...ovaj lik sto je kupio jednog zainteresovan je da ga zameni za malo starijeg uz doplatu, pa eto ti novog ako mu nadjes malo starijeg, da bude oko 10Keu !

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Dobio sam preporuku za majstora Bobana, radnja je negde u Tosinom Bunaru, pored AS Neskovic.
                            Receno mi je da lik ume oko Subaru-a.

Ima li neko neki komentar, tj. zna li nesto o coveku ?
                            work in progress

Comment

• Uzelac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.12.2006
                              • 1717
                              • munZe

gume

Doslo vreme da se razmislja o novoj letnjoj obuci.
                              Sad ce februar, malo je jos rano za kupovinu ali taman da se razmislja.

Sta preporucujete u 215/45/17 ili 225/45/17 ?
                              Manual kaze da je stock guma 215 sirine, dok je na mom trenutno 225. Meni je svejedno.

Do sada sam trosio Yokohama AVS Sport i prilicno sam zdovoljan. Presla je nekih 35k za dve godine, ali nije da prezivi sledeci topliji period.
                              Pri tome, jedna zadnja je dobila klobuk ali joj to ne zameram obzirom na kolicinu rupa na nasim putevima.

Ovakav AVS sam prosle godine nalazio za oko 600e komplet, 4 gume sa montazom, montiranjem i balansiranjem i toliko bi mogao da se ispruzim. 700-750evra je maksimum ako neka guma dobije izrazito dobre preporuke ali se ne bi bunio da ovo sidje na 300-400 evra ako ima nesto u jeftinijoj klasi.

Tu je i pitanje, da li obavezno ici sa nekom gumom vise klase ili smatrate da bi i neka losija marka prosla ?

Znaci mi da guma dobro radi svoj posao, ne treba da bude dobra za zimu ali treba da bude dobra za kisu i za temperature preko 15-20 C'. Kako se trosi nije od presudnog znacaja, vaznije je da dobro radi. Buka mi je nebitna, izduv je sigurno bucniji .

Unapred hvala na svim idejama/misljenjima.
                              work in progress

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Toyo Proxies T1R u fabrickoj dimenziji.

Comment

Working...
                                X