Yugo 55, karburator, izmedju 1500-2500 rpm auto se cuje kao dizel, i jako lose vuce, prakticno ne vuce uopste da bi onda potegao snazno (osecaj kao da ima veliku turbo rupu ) i onda sve radi OK.
Auto je presao 23k duze vreme nije vozen, da li mu je potrebano stelovanje ventila i paljenja ili je nesto drugo? Mozda cisvenje karburatora?
A na leru radi lepo i na konstantnom gasu do tih1500 o/min.
Najverovatnije je karburator. Svecice?
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Project F was cancelled and the rotary engine part
joined Project G, which became the GS. The Citroën
GS Birotor (sometimes designated GZ) was equipped with
a Wankel rotary NSU KKM 622 [624?] motor (107 bhp) and
front wheel drive. This was first shown at the 1973 Frankfurt
automobile show and the Paris Salon. They had a top speed of
175 kmh from 107 DIN hp (vs. 151 kmh, 60 hp for GS). They met all
pollution criteria easily. The engine had an aluminum housing 6.7
cm wide with Nickel-Silicium surface. The rotors were cast iron and
the side housings steel. The interior is a little more luxurious
than a standard GS. The doors had vinyl covering which was
changed to cloth in 1975.
Pitam poznavaoce, da li se boldiran tekst odnosi na danasnji nikasil? Mislim da SAAB ima toga u svojim motorima u velikim kolicinama (kao i motori iz F1)
Odnosi. Nikasil koristi i BMW, Mahle-ova formula za oblaganje hilzni. Porsche i neki VW-i i Mercedesi takodje koriste i Lokasil, formula Kolbenschmidta na bazi Aluminijuma i Silicijuma, posto je BMW imao problema sa ljustenjem Nikasila sa hilzni, pogotovo na ranim E36 M3 zbog visokog sadrzaja sumpora u gorivu.
The difference between men and boys is the price of their toys
Kod BMW-a, 1993, rani M60B30 i M60B40 V8 motori, kao i evropska M52 serija (razne varijante) sa single VANOS-om, i to samo do odredjenog datuma, kasnije je koristen Alusil.
Porsche jos od 70-tih na 911, Ferrari F50, Jaguar AJ-V8 motori, itd. Svi redom imali istih problema sa preteranim "duvanjem" pored karika usled raspadanja Nikasila pod uticajem sumpora iz goriva.
The difference between men and boys is the price of their toys
Poz.
Jel imao neko iskustva sa zupcastim Boschovim kaisevima, ili sa Boschovim kaisevima uopste.
Dobio sam povoljno iz madjarske 2 kom. za moj boxer motor, pa me interesuje na kom su nivou kvaliteta.
Na Boschovom sajtu pise da su njihovi kaisevi prva ugradnja u MB, Volvo, Opel...
Inace, jel zna neko koje je dozvoljeno vreme skladistenja za ovakav tip kaisa?
Imam jedno pitanje, gde mogu da proverim kompresiju, znaci tacno koji servis radi i koliko para.
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment