Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZOKI-GTI
    CBC Član
    • 16.08.2008
    • 65
    • novi beograd

Koliko je opasno voziti auto na minimum? Drugar je bio u servisu gde su mu u golfa III umesto 4 lit. koliko staje u motor sipali samo 3.5 lit i rekli da posle prekontrolise nivo i dospe ako treba. On je tako vozio celi dan, presao negde oko 50 km. a kad je navece proverio ulje je bilo tacno na minimum. E sad se on neshto uplasio da nije sje... motor.
    Ipak nije mnogo vozio ali bilo je skroz na minimum.

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Nije mu min. problem, posebno ako je samo 50 km na novom ulju vozio. Trebao bi dosuti bar jos 1/2 litre, da bude negdje izmedju, ali ga time nije trebao shebat'... Osim ako ga nije zakivao u 9.000/min. i bio Schumaher...

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Originally posted by boki01
        Sipao sam antifriz u Twingo. Nece da povuce vodu. Hladnjak je potpuno hladan. Napominjem da je termostat o.k. i da je radio pre zamene rashladne tecnosti.

Gde da ga ozracim? Na vrhu hladnjaka ima jedan mali cepic za ozracivanje!? Isto tako, cini mi se da i na kucistu termostata ima cepic za ozracivanje? Moze mala on-line dopisna skola :arrr

Imas jos jedan cepic na crevu za grejanje koje ide u kabinu,pogledaj malo bolje,nekad se ne vidi odmah.

Comment

• stainless
          CBC Veteran
          • 26.10.2007
          • 183
          • CG

zamijenio mi je majstor set kvacila i sad mi se cuje neki zvuk iz pravca motora kao kad se sudare dvije metalne ploce.To se cuje kad otpustam kvacilo,sta bi to moglo biti?
          Originally posted by Stefan_s
          Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...

Comment

• KumM.M.
            CBC Član
            • 28.12.2004
            • 31
            • Loznica

Koje ulje u fiestu 1.25 zetec se 16 V?

Molim za brz odgovor koje ulje da sipam u fiestu 1.25 zetec se 16 v?
            Mesec dana je kod mene,presao sam 2000km ali nisam siguran oko ulja.
            Mislim da ide 5w30 (verovatno Mobil Super FE)polusinteticko.
            Auto je 2002. god. ali nije novi model fieste (poslednji primerci starog modela).
            Uz zelju za brzim odgovorom, unapred hvala
            I kad nisam aktivan,
            mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

Nastavi sa 5w-30, i nemoj da stedis na ulju, sipaj sto kvalitetnije jer su ti motori osetljivi na ulje i ako je lose i brzo se "razbije" znaju da ga trose lepo u visokim obrtajima.

Mozes da sipas i fordovo ulje formula E 5w30
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• KumM.M.
                CBC Član
                • 28.12.2004
                • 31
                • Loznica

Hvala Type_R .
                To mi je trebalo da znam,
                pozdrav!
                I kad nisam aktivan,
                mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• ZOKI-GTI
                  CBC Član
                  • 16.08.2008
                  • 65
                  • novi beograd

E ovako...zamenio sam antifriz na Golfu (do sada je u sistemu bila samo voda) i sipao sam G-11, po preporuci proizvodjaca, prekontrolisao sam sva creva i pustio da malo odradi u leru da termostat otvori pa sam prekontrolisao nivo antifriza i sva je bilo OK. Ali mi se danas u voznji na auto-putu upali lampica i stanem da vidim sta je kad ono curi kod vodene pumpe, na dihtungu.. :x A ja nemam da dospem ni vode ni antifriza pa sam tako morao da vozim 20 km do prve pumpe..
                  Vode je jos bilo u sistemu ali malo..Koliko je opasno sto sam tako vozio?
                  A temperaturu nije dizao, radio je normalno.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Vrlo opasno. Ako nema vode u sistemu nema ni pravilnog ocitavanja sa senzora temperature. Koliko si dolio na pumpi.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• stainless
                      CBC Veteran
                      • 26.10.2007
                      • 183
                      • CG

Koji su simptomi kad popusti stopa motora?
                      Desava mi se da kad otpustam kavacilo cujem iz motora neki tupi udarac,inace skoro je zamijenjen set kvacila.
                      Originally posted by Stefan_s
                      Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...

Comment

• Manfred
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2007
                        • 905
                        • Beograd

proveri nosache motora

Comment

• ZOKI-GTI
                          CBC Član
                          • 16.08.2008
                          • 65
                          • novi beograd

Originally posted by M-power
                          Vrlo opasno. Ako nema vode u sistemu nema ni pravilnog ocitavanja sa senzora temperature. Koliko si dolio na pumpi.
                          Pa dolio sam skoro 1 lit., u sistemu je bilo vode nije sve iscurilo.
                          Posle sam morao da dolivam vodu na svakih 4-5 km po 1 lit.

Comment

• rasicamara
                            CBC Početnik
                            • 30.10.2008
                            • 1
                            • pancevo

Re: Pitajte ovde!!!

Originally posted by M-power
                            Ova tema se otvara u cilju bolje preglednosti sobe "Motor i upravljacka jedinica" koja svakim danom ima sve vise i vise tema i stranica.

Posto jos nismo u mogucnosti da spajamo vise tema u kojima se vodi diskusija o istim stvarima i time poboljsamo preglednost i smanjimo br. tema, u ovoj sobi mozete postavti neka sitna pitanja, podpitanja, prokomentarisati nesto. Takodje ukoliko vam je nesto brzo palo na pamet kroz diskusiju u nekoj drugoj temi, a nema direktne veze sa njom koristite ovu temu. Isto tako ukoliko smatrate da vase pitanje nije vredno otvaranja nove teme, nego vam je potreban brz i kratak odgovor, uradite to ovde.
                            Time cemo naveliko izbeci off i dobiti bolju preglednost po temama. Ukoliko se ispostavi da se diskudija na tu pod-temu (pitanje) siri i da je vredno vise paznje, moderatori ce ja saseci u zasebnu temu.

Unapred zahvalni Uros & M

edit by killy
                            Dobro vece, posto sam novi clan nemojte mi zameriti na nekim greskama ako ih bude bilo. Uglavnom meni treba ako neko ima sema elektro instalacije za ceo auto za mazdu 323f bg 90´. Unapred hvala!

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

[quote=ZOKI-GTI]
                              Originally posted by "M-power":tvobsied
                              Pa dolio sam skoro 1 lit., u sistemu je bilo vode nije sve iscurilo.
                              Posle sam morao da dolivam vodu na svakih 4-5 km po 1 lit.[/quote:tvobsied]
                              Ako si dolio do 1,2 L to je nista, bez brige.
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Wooodoo
                                CBC Senator
                                • 01.10.2005
                                • 214
                                • Beograd

kojim alatom/kljucem se skida/odvrce termodavac sa hladnjaka?
                                u pitanju je audi 80 B4.
                                http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

Working...
                                X