Originally posted by stainless
Pitajte ovde!!!
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
-
Originally posted by overspeednemoj da se zalecesh 150 kh/h
Danas me sacekao drugi maler, sednem u auto, kontakt i umesto verglanja cujem samo cak... ne pomaze ni udaranje alnasera...
Primio k znanju, hvala, pozdrav"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Odem kod elektricara i on dovede struju direktno na alnaser, kad on vrti ko blesav! Ocisti tj. osmirgla i isturpija kontakte i alnaser vrti li vrti!!! Bez grejanja motor pali "na zub" sto za 28 god star dizel motor nije lose
Kleme koje idu na automat su bile ugljenisane i masne i tu je bio problem, ja pomislio da je alnaser ali na srecu nisam bio u pravu
Pozdrav, odoh da uzivam u verglanju... kratko ali slatko..."Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
skiripi kad pustim kvacilo
Skripne kad pustim kvacilo pri polasku. Kad dodam gas naglo opet skripne na isti nacin: traje samo tren i onda nadalje OK. Dakle "skrip" se javi kad pokrenem auto ili kad naglo ubrzam. Zvuk dolazi ispod auta negde ispod motora . Zvuk se javi opet kad dam gas naglo u 2. ili 3. brzini, u 4. i 5. se ne javlja uopste.
Ne bih ovde pitanje, ali 2 majstora kazu 2 stvari: nosac motora i menjac. 1. resenje je finansijski podnosljivo, oko 4500 za sve nosace, a drugo ne smem ni da pomislim pre puta na god. odmor.
Ne skripi nista sto se mrda a da moze golim okom na kanalu da se vidi. Pajser detekcijom je otkrivena neispravnost jednog od nosaca motora, treba da se menja, al sam resio da izmenjam sve istovremeno, samo posle puta (god.odmor , bice oko 1200 km). Inace taj nosac je bio sjeban i pre skoro 3 god. kad sam kupio asconu i nije se nista culo. Od tad sam presao oko 50.000 km. Inace, probao sam polazak 4. brzinom i krece bez tog zvuka.
Dakle skrip se javlja kad krenem naglo ili ubrzam naglo. Ako bas polako krenem onda se ne cuje nista.
Sve ostalo je OK, ubrzava kako sam navikao, kvacilo hvata na istoj visini (dubini) kao i kad je kupljen, penje se uz visoke ivicnjake bez problema, osim tog zvuka koji traje vec mesec dana sve je kako treba.
Pomagajte !!
P.S. Ako me askona ostavi u Bugarskoj, kupicu tamo neku kradenu vektru , sa klimom i siberom, pa kad joj se nakucam brojeva, casticu sve forumashe iz Nisa kod "Oracha" sa tonom kolenica i buretom vinaOriginally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Originally posted by prolupatorK'o sex, a ?i to sa 28 godina ...
E jesi lood, omasio si za jednu, 27
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Moj otac je pre par meseci kupio Pola 1.0 1997.god.
I otisao kod majstora, da promeni dihtung motora i on mu kaze da je bolje da odmah proda auto jer mora motor da se hilzuje (ubace hilzne, nemam pojma da li se tako kaze nadam se da cete razumeti) ali to ne moze da se uradi na njegovom motoru zato sto ima aluminijumski blok.
Pitanje je da li to moze da se uradi, i sta vi mislite o ovom problemu?
pozdrav
Calu je isti taj majstor rekao da vlada misljenje da taj motor od 999 kubika sa aluminijumskim blokom prelaz max 120000 km.
Comment
-
-
drugari,
prijatelj vozi VW Polo, 2005 god. i greskom (nije video oznaku za MAX) je dosipao destilovanu vodu o,5l u posudu za rashladnu tecnost. tako da je preslo max.
ja sam mu sutradan spricem izvukao malo rasladne tecnosti tako da je sada nivo iste izmedju max i min.
da li moze nesto da steti dolivanje destilovane vode u antifriz, posto je on misli da sada mora da menja svu rashladnu tecnost i da mu moze ostetiti blok motora?
jel se svaka rashladna tecnost, cak i fabricka koja je verovatno 100%, menja na 2 godine?
jel nema razloga za brigu?
hvala unapred
Comment
-
-
Mrki da su kola konstruisana toliko krhko da budu osetljiva na takve bezazlene greskice i problemcice svi bi smo mi isli peske! Neka ne lupa glavu zbog gluposti nego neka sipa gorivo i nabija kilometrazu
Sigurno da visak tecnosti podize pritisak, opterecuje pumpu, ali pola litra i to jedan dan, bez brige..."Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
U poslednje vreme kadett mi je trošio baš mnogo goriva - oko 15l.
Odem u karburator servis, čovek ga pogleda i kaže mi da kada se zavrne jedan šraf, motor treba da se ugasi, a meni baš tada najbolje radi i da ne može ništa da mu tu uradi, zato što su se proširili neki kanali, pa bih trebao da potražim neki polovan karburator. E sada, ja reko da vidim još neko mišljenje i odem u drugi karburator servis. Isto to mi kaže lik za onaj šraf, ali nema problema, srediće to. Skine karburator, očisti ga, zameni nešto, vrati ga, naplati mi 2400din i kaže sada ne treba potrošnja da ti pređe 10l. Sipam na pumpi za jednu crvenu i sve to se potrošilo za 50Km i to noćne vožnje po gradu i periferiji (dakle bez gužvi)!!!
Probam ja malopre sam da zavrnem onaj šraf i auto neće da se ugasi... znači ništa nije uradio.
E, šta sada da radim?
Sutra idem da reklamiram, ali šta oni tu mogu da urade?
I još nešto. Primetio sam da nisu vratili dva creva koja idu u kućište filtera za vazduh. Čemu ona služe i što ih nisu vratili?
Moram da sredim tu potrošnju, zato što je stvarno ogromna, a cena benzina stalno skače...
Comment
-
-
@mrki:
Pa ... valjalo bi ... to kosta ~1500 kinti kad odes u servis i oni operu sistem, izduvaju sve iz sistema, sipaju original antifriz ... i miran si dve godine ...
Dosipanje je (u principu) dozvoljeno dok ne saznas razlog smanjenja nivoa rashladne tecnosti. Kad saznas, opravis, sipas sta treba i teras dalje...
Comment
-
-
Originally posted by mrkiOriginally posted by prolupatorNe, ali antiftiz je bolji jer ne dolazi do kavitacije ...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
Comment