@ Pera
Meni se pre destak godina desilo da mi mi čovek izmeša polutke od dva različita motora od Fiat-a 132. Ubio sam se od kombinacija i na kraju trnovao blok i rešen problem. Davno je bilo ali ni tad nije bilo 100 dukata. Sredi to motorče i uživaj.
nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)
Imam Opela suzu 1.2 benzinca,prilikom voznje motor mi izgubi snagu i kada ga izbacim iz brzine on se ugasi. Sacekam par sekundi i on ponovo upali bez vecih problema i posle odredjenog vremena u voznji opet isto. Sve sam zameno novo i filter za gorivo i karburator je odradjen u servisu,inace karburator je fabricki njegov Weber. U cemu moze biti problem?
Evo i od mene pitanje. Naime radi se o Astri G 2001 g sa 1.6 8v motorom.
Naime danas auto nije hteo da upali. Upalila se žuta lampica na kojoj je automobil preko koga je ključ.
Znam da je nešto oko elektronike jar mi se dešavala zimus da mi se upali ta lampica u voznji,
auto počne slabije da vuče. Rešavalo se tako što ugasim motor i ponovo startujem i auto ide normalno duže vreme.
Tako je bilo dva puta u protekla dva meseca a sad me oplela treća sreća . Više neće da upali i prilikom startovanja
ta lampica blinka.
Da li je imao neko iskustva sa tim. Auto je trenutno kod majstora ali je vikend pa čeka dijagnozu do ponedeljka.
Na prvu loptu mi je rečeno da bi mogao biti kompjuter, što mi se ni malo ne sviđa jer mi se čini da to nije jedina elektronika u automobilu.
Kad sam kupio auto dobio sam samo jedan ključ skakavac sa daljinskim otključavanjem, i dosad sam tako vozio, i pre neki dan ajde čisto da probam da zaključam auto na bravicu, kad ono neće da se okrene, kao da nije isti ključ za paljenje i za zaključavanje, isprobao sam na sve 3 brave i ne radi. Napominjem da daljinsko zaključavanje radi bez problema, i da palim auto na taj ključ koji sam dobio. Interesuje me kako da proverim da li možda bravice nisu zaglavljene (pod pretpostavkom da je prethodni vlasnik to uradio),a ako ključ sa kojim palim auto zaista ne pasuje na te brave, šta mi je najpametnije uraditi, a šta najisplativije? Razmišljao sam o više varijanti:
1. Da odem na otpad kupim spoljne brave sa ključem i ubacim onako čisto ako mi se ne daj bože isprazni akumulator,da mogu da otključam auto.
2. Da uradim ključ za već postojeće spoljne brave, znači običan ključ bez kodiranja.
3. Da uzmem sa otpada komplet sve brave uključujući bravu za startovanje auta, i da ubacim da bi imao isti ključ i za otključavanje i za paljenje.
4. Nešto pametnije?
Imam Opela suzu 1.2 benzinca,prilikom voznje motor mi izgubi snagu i kada ga izbacim iz brzine on se ugasi. Sacekam par sekundi i on ponovo upali bez vecih problema i posle odredjenog vremena u voznji opet isto. Sve sam zameno novo i filter za gorivo i karburator je odradjen u servisu,inace karburator je fabricki njegov Weber. U cemu moze biti problem?
Probaj da skines cep od rezervoara,probaj tako da ga vozis ,moguce da je odusak na rezervoaru zapusen.Ako je odusak zapusen onda ti pravi vakum u rezervoaru i ne dozvoljava pumpi da gura gorivo prema karburatoru
Na zadnjoj haubi imam neke fleke kao rastvorom krede nanete koje su usle u lak i pranjem se ne mogu skinuti. Promena je diskretna ali me nervira pa mi treba savet kako to da sredim?
Evo i od mene pitanje. Naime radi se o Astri G 2001 g sa 1.6 8v motorom.
Naime danas auto nije hteo da upali. Upalila se žuta lampica na kojoj je automobil preko koga je ključ.
Znam da je nešto oko elektronike jar mi se dešavala zimus da mi se upali ta lampica u voznji,
auto počne slabije da vuče. Rešavalo se tako što ugasim motor i ponovo startujem i auto ide normalno duže vreme.
Tako je bilo dva puta u protekla dva meseca a sad me oplela treća sreća . Više neće da upali i prilikom startovanja
ta lampica blinka.
Da li je imao neko iskustva sa tim. Auto je trenutno kod majstora ali je vikend pa čeka dijagnozu do ponedeljka.
Na prvu loptu mi je rečeno da bi mogao biti kompjuter, što mi se ni malo ne sviđa jer mi se čini da to nije jedina elektronika u automobilu.
Nažalost,moram da citiram sam sebe ali zarad ljudi koji će imati problem kao i sam što sam imao red je
da se kaže da je moj problem izazvalo crkavanje imobilajzera. Poravka je 130 e sa kodiranjem ključeva tj.novim
transponderima.
Hvala
Nadam se da nisam zalutao... U pitanju je Daewoo Leganza '98, 2.0i 16v tng (128.000km) 98kw.
Pre 3 dana mi je dosta ''otežao'' volan, ponekad popusti, nepovezano, ali uglavnom se teško okreće. Servo ulje na maximumu, nigde ni kapi curenja, ni gubitka, nikakvih čudnih zvukova nema. Uspeo sam da izolujem da mi volan ''olakša'' na višim obrtajima (preko 2000), medjutim kako pridjem raskrsnici bez gasa, kao FAP otvrdne. Danas očišćena i remontovana servo pumpa, očišćen ventil (ili regulator), zamenjeno ulje; i dalje isto, možda neznatna razlika. Jel' ima neko neku ideju? Kaiš izgleda vitalno, zategnut je, nema klizanja same remenice...
vozim mazdu 626 2.0 d 1986,i radio bih farbanje i limariju...nashao sam dobrog majstora,dao sam mu 100evra za sajtne i rubove,nove,trazi mi 250 za ruke,200 evra za farbanje i da kupim farbu...e sada,zanima me da li je to mnogo i koliko se krecu cene tih poslova...unapred hvala
pozdrav svima forumasima nov sam na sajtu i imam pitanje u vezi ciscenja dizni.Vozim mitsubishi colta 96 1.3 benzinac od januara ove godine,uglavnom na plin,pa zbog toga su nastali sledeci problemi>kad se upali na benzin radi ko traktor t.j. tesko se i pali ,majstor je proverio dizne su kaze ispravne aj im treba ciscenje.citao sam na forumu u vezi istog problema uzeo te telefone koje su forumasi preporucili ali ni jedan nije validan.da li iko ima sigurnog i dobrog majstora i naravnom da nije derikoza da preporuci ?pozdrav i unapred hvala.
Comment