Moze biti npr. solja amortizera. najbolje u servis pa da se pogleda, ovako samo nagadjamo.
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Pozdrav ljudi, imam nekoliko pitanja, ako bi neko iskusan bio ljubazan da mi odgovori... Citao sam temu i video sam da je ranije bio aktivan clan FRANJO koji je imao prilicno dobra objasnjenja i dijagnostiku kvara, pa ako je i dalje prisutan mogao bi i on mozda da mi odgovori jer nisam bas dobar u snalazenju sa forumom.
Naime, laguna 2 1.9dci 120ks je u pitanju.
1. Nisu postojali fabricki ugradjeni senzori za pritiske u gumama, kupio sam senzore i kupio prijemnik koji stoji ispod patosa na sredini auta zajedno sa instalacijom, tj kablom koji ide iz njega i na drugom kraju ima dzek koji u nesto treba da se ubode...
Pitanje: Da li neko ima iskustva sa naknadnim ugradjivanjem senzora i da li postoji elektricna sema gde bi taj kablic od antene za senzore trebao da se poveze jer ja kada sam se zavlacio ispod nisam video da ima negde slobodan dzek. Pretpostavljam da bi se taj kabl trebao povezati sa kompjuterom ako nema fabricki izvedenu instalaciju, ali ja ne znam na koje pinove to treba povezati. (nisam totalni laik sto se elektrike i elektronike tice)
2. Sta mi je tacno potrebno za naknadnu ugradnju ESP sistema (ABS centrala, senzor polozaja volana, senzor bocnog ubrzanja...) i da li je neko ovde ko se razume u to raspolozen da mi pomogne da to odradim ili da mi odradi (naravno uz novcanu nadoknadu... razumnu ako moze ) ?
3. Problem sa povlacenjem na obrtajima do 1800 mi se javlja kada na dijagnostici (clip kineski) izbrisem greske (iako ne postoje ponekada nego sam cisto radi probe da bih bio siguran da se desava samo tada), auto kao da je mrtav, ne mogu u drugoj da predjem lezeci i da nastavim da vozim ako je mala uzbrdica koliko je trom do pomenutih obrtaja i onda kada pokrene turbinu pocne da vuce ali i tada slabije, i to se u vecini slucajeva desava a nekada se i ne desava u smislu sada ga upalim i nece da vuce, a kasnije u toku dana neki drugi put ili treci kada ga upalim on vuce normalno. A onda kada otkacim akumulator i vratim kleme auto vuce normalno.
Da li neko zna zbog cega se ovo desava tj sta je uzrok da nema snagu na malim obrtajima ? (samo mi ne treba odgovor da je problem kineski clipvec konkretno sta se desi u tom periodu kada nece da vuce.
Za sada toliko, kada se setim necega jos pitacu
Hvala Vam svima unapred.
Comment
-
-
Ah, evo ga i jos jedno pitanje... U motornom prostoru na crevu zavodu koje ulazi u kabinu, postoje 4 grejaca koji greju vodu kada je motor hladan jos uvek da bi se sto pre dobilo grejanje u kabini ili odmaglila soferka (ako sam dobro skontao). Da li neko zna da li ti grejaci rade non stop kada je potrebno zadovoljiti temperaturu u kabini, ili samo kada se ukljuci neka od opcija na ventilaciji ? i da li neko zna gde da kupim posebno grejace bez celog onog kucista (u radnji su mi rekli da u katalogu imaju opciju da poruce samo sa kucistem) jer su moji pocrkali.
Pretpostavljam da gomila vas i ne zna da ti grejaci postoje kao sto ni ja nisam znao dok nisam slucajno naleteo na njih kada sam sredjivao neku instalaciju...
Comment
-
-
Znate, kada se pali laguna, pa ima ono checking... Pa imaju one kao kockice ili tacke... Sad mi je umjesto zadnje crtica...sta ona predstavlja ?
Na ovo mislim
I znate li koji je nacin da se ukloni ova kljuc sto blinka..prosle godine sam uklonio, ne sjecam se sad kako...
Last edited by mazzy; 29.01.2016, 16:19.
Comment
-
-
Koliko si prosao od zadnjeg servisa? Ne znam kako je za reno kod mene prikazuje kljuc i broj km do narednog u intervalu od 20000km i resetuje se svaki put i ide unazad. Druga varijanta je da si prekiracio interval i da te opominje ako je od skoro i blinka. Ne znam sigurno ima vlasnika renoa koji ce to znati bolje.
Comment
-
-
Kod mene je laguna 2.2dci 110kw 2004.god.automatic,e sad trese,vibrira mi puno instrument tabla vise trese kad prebacim u D ili R nego kad sam u P ili N kad dignem haubu vidim da i ona dosta vibrira,malo i volan i zavisi ako ga parkiram negdje na uzbrdici,pa kasnije kad upalim,instrument tabla zna tresti i vise nego inace.U voznji je sve super ne trese,ne luka nista,il kad stojim dovoljno je da samo malo pipnem gas ne trese nista.To je vec dugo tako,nisam isao kod majstora,nit se raspitivao sta bi moglo biti,pa ako neko od vas zna sta bi to moglo biti?
Comment
-
-
Kockice su nivo ulja očitan sa senzora. Kod Renoa (izvlačenje iz malog mozga) se servisni interval poništava tako što stisneš gas do poda, daš kontakt i nekoliko puta (4, 5, 6) stisneš ili kvačilo ili kočnicu (ne sjećam se tačno)... tako je makar na Daciji (službenoj), a kolega reče i na ostalim Renoima.
Comment
-
Comment