RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Koji motor u mondeu? Onaj hdi iz pežoa je kriminalno kilav.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

2.0 tdci 131ks. Oseti se razlika u obrtnom momentu....laguna 270nm, a mondeo 320nm...tako nesto.

Comment

• mazzy
        CBC Veteran
        • 25.07.2010
        • 164
        • Sarajevo

Originally posted by markofpi View Post
        Nadam se da ce posle toga ostati samo krckanje plastike u kabini karakteristicno za lagune
        ja nedavno naceo 120 000 sa mojom lagunom...a oovo kako je hladno, pocela da krcka plastika naprijed. Ono ako je makadam put ili ako malo obrtaja pa se trese...

Bas mi zivce izvuklo...a znaci to je generalno problem . ccc

PS: vidim, spominjao je neko amortizere... meni su na redu da zamjenim... prvo cu prednje, bitniji su mi .
        Koliko evrica su otprilike originalni ?

Comment

• mazzy
          CBC Veteran
          • 25.07.2010
          • 164
          • Sarajevo

I jos nesto.
          Na koliko bara pusete zimsku gumu ?
          U mene je 205 55 R16 ... Prednje na 1.9 , zadnje na 2.1 u mene ... jel to malO?

edit: sad sam nasao ... 2.1 prednje, 2.2 zadnje ...
          Posto je sad zima, mislim da je u mene ovo okej .
          Last edited by mazzy; 14.02.2013, 11:43.

Comment

• CDanijel76
            CBC Veteran
            • 11.01.2010
            • 144
            • Novi Sad

@ Mazzy
            kod mene iste dimenzije guma, ja ih drzim 2.2 napred a nazad 2.0. ne znam da li gresim ali mislim da napred treba da su malo jace naduvane nego nazad. Doduse imam limuzinu, a veci teret je napred kod motora. kod karavana ne znam ali predpostavljam iste vrednosti za napred i nazad ili cak tvrdje nazad... to znaju ovi sto voze karavanke
            --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Prednje 2.3
              Zadnje 2.2

Ne bi trebalo ispod 2.1

Comment

• SDSd
                CBC Član
                • 23.06.2010
                • 49
                • Beograd
                • VW touran 1.9 tdi

Gospode Bože, već slobodno mogu reći, kako mrzim moju lagunu. Ponovo se "pale" naranđžaste lampice na instrument tabli, tekst upozorenja na displeju. Ma mrzim ovo g***o od auta. Koliko god je pazio i vozio kod majstora redovno,njoj nije dovoljno i uvek traži još. Biću presrećan kada je prodam. Nadam se uskoro. I što moja žena reče, nikad više reno. Samo da rešim ovaj problem i odmah je udajem. Još samo da nađem dovoljno ludog i nestrplivog mladoženju,pa da ga usrećim!!!

Comment

• mazzy
                  CBC Veteran
                  • 25.07.2010
                  • 164
                  • Sarajevo

A evo ja, za razliku od Vas, problema velikih nemam. Najveci problem su mi sijalice i upozorenja kojih mi je na vrh glave.
                  Kad smo vec kod toga, da li ikako u servisu mogu da mi iskljuce to ?
                  Znaci, kad god crkne sijalica, da teta suti i da mi ne pise SERVICE ?

Comment

• zdushan
                    CBC Veteran
                    • 21.08.2012
                    • 129
                    • Beograd
                    • Toyota Corolla E12 1.6 vvti

Originally posted by SDSd View Post
                    Gospode Bože, već slobodno mogu reći, kako mrzim moju lagunu. Ponovo se "pale" naranđžaste lampice na instrument tabli, tekst upozorenja na displeju. Ma mrzim ovo g***o od auta. Koliko god je pazio i vozio kod majstora redovno,njoj nije dovoljno i uvek traži još. Biću presrećan kada je prodam. Nadam se uskoro. I što moja žena reče, nikad više reno. Samo da rešim ovaj problem i odmah je udajem. Još samo da nađem dovoljno ludog i nestrplivog mladoženju,pa da ga usrećim!!!

Ha, razumem te u potpunosti. Vozio sam je godinu dana i toliko sam je zamrzeo da sam hteo da je zapalim, I bi, da sam imao para za bacanje. Te srece kada sam je prodao.... neopisivo!

http://www.toyotaclub.rs/forum/index.php

Comment

• mazzy
                      CBC Veteran
                      • 25.07.2010
                      • 164
                      • Sarajevo

Ne mora znaciti da, ako ti se pali upozorenje da je nesto opasno.
                      Meni zna nekad za airbag narandzasta da se pali, ignorisem to. A kako tek ignorisem ono "SERVICE" na board compu. Za svaku glupu sijalicu zvoni ... nedavno mi xenonka crkla naprijed, comp suti . hah. Cak sam se i nasmijao .

Comment

• SDSd
                        CBC Član
                        • 23.06.2010
                        • 49
                        • Beograd
                        • VW touran 1.9 tdi

Ma i ja bih u ovom ludilu i besu to ignorisao da laguna, "pametnica mala", odmah ne uđe u safe mod i ne ide preko 2500 obrtaja, a to ti je oko 130 na auto putu, a u gradu mogu da brojim pešake i da ni jednog ne preskočim,koliko je brza. Smor živi. A i ja sam prve 2 godine vožnje uživao i čitajući ovaj ceo forum, čudio se onom što ljudi pišu. Mislio sam da ili daju zlonamerne komentare u cilju pljuvanja francuza ljudi koji uopšte ne voze reno, ili da sam ja kupio ekstra auto na kome su otklonjene sve te boljke(moj je 2006, to jest redizajn lagune 2, 1.9dci od 130 ks). A sada sam toliko besan da bih je i ja zapalio ili izlupao čekićem, smo da imam kintu da kupim drugi. A plače mi se kada pomislim koliko sam para uložio redovno je održavajući. Samo sam dao 64000 dinara za zimske gume pre 3 meseca (naravno zbog svoje i sigurnosti dece, a ne zato što je to ona zahtevala).
                        Sada mi sve vreme poručuje : proveri ubrizgavanje !!! I to neće da se isključi čak ni nakon skidanja sa akumulatora (dešavalo mi se da se to isto uključi, stanem i isključim auto na 2-3minuta, i startujem auto a ono više nema poruke i auto ide savršeno).
                        Dragi lagunaši, neka nam je svima Bog na pomoći, pre ili kasnije.

Comment

• mazzy
                          CBC Veteran
                          • 25.07.2010
                          • 164
                          • Sarajevo

Moja je u mene vec petu godinu ... imao sam 2 "veca" kvara. Cilindar kvacila otisao , nov kostao 100e . I jednom sam mjenjac nesto bio zeznuo, e to me izaslo skupo. Nekih 350e : )

Ovo ostalo, sitne i redovne zamjene .

Comment

• markot
                            CBC Početnik
                            • 24.12.2010
                            • 6
                            • NS
                            • Laguna II 2003

pozdrav! bord komp. mi ne pokazuje dobro koliko km mogu preci do sl, pumpe ! na primer auto na rezervi a pokazuje jos 400 km da mogu preci ! : ) da li treba na dijagnostiku ? hvala

Comment

• mazzy
                              CBC Veteran
                              • 25.07.2010
                              • 164
                              • Sarajevo

Originally posted by markot View Post
                              pozdrav! bord komp. mi ne pokazuje dobro koliko km mogu preci do sl, pumpe ! na primer auto na rezervi a pokazuje jos 400 km da mogu preci ! : ) da li treba na dijagnostiku ? hvala
                              Citao sam na ovom forumu nekad, ne znam tacno kada... Nesto u vezi plovka u rezervoaru ...

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by SDSd View Post
                                Sada mi sve vreme poručuje : proveri ubrizgavanje !!! I to neće da se isključi čak ni nakon skidanja sa akumulatora
                                A da nađeš nekog dobrog majstora? Ne prijavljuje ti auto grešku slučajno, nego zato što nešto nije u redu. Ako majstor nema CLIP, ili ima ali ne ume da ga koristi lupaćeš glavu i bacaćeš pare uzalud.

Btw, ja moju vozim već 5 godina, 2004. godište i od ulaganja imam samo zamenu amortizera i redovne servise.

Comment

Working...
                                X