RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mazzy
    CBC Veteran
    • 25.07.2010
    • 164
    • Sarajevo

Ahm kako doci do tih dzekova ? neke slike ili uputstvo ?

Stvarno iritira ovo ... desava se da se danima ne javi, al onda danima se pali . Pise Service.. ko da mi je motor rikno

Comment

• clico
      CBC Veteran
      • 05.05.2014
      • 161
      • petrovac
      • Opel

Jesili bio na diag koje ti je kolo otvoreno, odnosno na koju te gresku Diag upucuje. Reci mi dali imas iskustva ili Dijagnostiku da bi mogao da izcitas??? Ako ne moj ti je savet kod Majstora i resen problem jer ces netom dobiti slicne odgovore tipa Dzekovi ispod sedista Spiralni prenosnik Volana Bocni Air bag i to ali nista bez izcitavanja Diagonostikom. Ja sam za to i to pije Vodu sve ostalo je gatanje gledanje u Bob .

Comment

• mazzy
        CBC Veteran
        • 25.07.2010
        • 164
        • Sarajevo

Majstor mi je jednom govorio, lijevi bocni airbag...onaj iznad glave gore lijevo ...

Comment

• savidsi
          CBC Član
          • 12.01.2010
          • 90
          • km

mazzy, ako ti je majstor tako rekao onda je to jastuk označen na slici pod brojem 1101. Obrati pažnju na konektor R297, on se nalazi iza vozačevog sedišta u podu ispod tapacira. Moraćeš polako da skineš sve plastike, plastiku praga, lagano plastiku levog stuba. Sve ovo naravno radiš kada otvoriš zadnja leva vrata. Pretpostavljam da će biti dovoljno da samo odvojiš i ponovo spojiš konektor R297. Javi šta si uradio.
          Click image for larger version

Name:	S17.jpg
Views:	1
Size:	91.5 KB
ID:	881864
          Last edited by savidsi; 22.07.2015, 11:33.

Comment

• Laguna GT techno
            CBC Član
            • 21.06.2010
            • 35
            • Beograd

Pozdrav svima!
            Imam problem sa elektronskom rucnom kocnicom, izbacuje mi na bordu ''Parking brake fault''.
            Moze li neko da mi objasni, ili jos bolje postavi sliku, gde se nalazi celokupni mehanizam, mislim na motor rucne itd...?

Comment

• mazzy
              CBC Veteran
              • 25.07.2010
              • 164
              • Sarajevo

Da li je neko ikada imao problem sa stop svjetlima...mislio sam da mi ne rade, ali meni ustvari non stop rade, pritiskao ja kocnicu ili ne. Sta bi moglo da bude? Danima me sijalice pucaju i plastika se topi ...dok to nisam skontao. Znaci i pozicija i kocnica stalno rade

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Pomerio ti se ili crko prekidac iznad pedele kocnice.

Ima ih vise vrsta sa jednim i sa 2-3 kontakta.

Comment

• mazzy
                  CBC Veteran
                  • 25.07.2010
                  • 164
                  • Sarajevo

Upravo to. Izvadio ga, evo ne gore vise stop svjetla. Necu se zaebavati s tim i nesto pokusavati popraviti. Kupicu da zamjenim, nije nesto skupo.

Hvala

Comment

• mazzy
                    CBC Veteran
                    • 25.07.2010
                    • 164
                    • Sarajevo

Maloprije se vozim... Kad mi javlja ESP FAULT. Jel to ima neke veze sto sam skino ovaj prekidac ?

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Ima veze bas sa prekidacem. Nije ti obican prekidac sa jednim kontaktom. Skini ga i trazi takav isti.

Comment

• mazzy
                        CBC Veteran
                        • 25.07.2010
                        • 164
                        • Sarajevo

Cudno mi je sto sam auto 3 puta vozio, a jednom mi se to palilo. Al sutra sam svakako planiro kupiti taj dio. Danas nisam stigao, kasno ga skino

Comment

• stevak
                          CBC Senator XXL
                          • 31.05.2009
                          • 1215
                          • Zemun
                          • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by mazzy View Post
                          Cudno mi je sto sam auto 3 puta vozio, a jednom mi se to palilo. Al sutra sam svakako planiro kupiti taj dio. Danas nisam stigao, kasno ga skino
                          Ne zaboravi da sada, kad si skinuo prekidač, nemaš štop svetla a imaš povećan rizik da te neko sustigne odpozadi.
                          ex SAABotražitelj

Comment

• mazzy
                            CBC Veteran
                            • 25.07.2010
                            • 164
                            • Sarajevo

Jasno mi je.... Ako jace kocim, kada stisnem kocnicu,upalim maglenke zadnje a.simuliram

Sutra ce mi majstor zamjeniti

Comment

• dubist36
                              CBC Početnik
                              • 22.09.2015
                              • 6
                              • Banjalujka
                              • Renault

Pozdrav svima!
                              imam lagunu 2 2.2dci 110kw automatic vozim ga vec 7 mjeseci kupio od brata i ja sam prezadovoljan,ne trosi ni kap ulja.samo me nerviraju one sitnice,kad upalim auto upali mi se lampica accu i pise stop,pa se kasnije ugasi,yavisi kako kad nekad s ugasi nakom 5km nekad nakon 50km i nestaje mi prednji lijevi tocak default capteur mislim da tako pise,nekad ga ne bude 5 dana,pa se pojavi,pa opet tako,pa ako neko ynam u cemu je problem?

Comment

• Taunus L
                                CBC Član
                                • 19.08.2007
                                • 73
                                • Niksic

Pozdrav svima. Nije me bilo ooodaavno jer srecom nijesam imao problema sa lagunom pa nijesam imao sta podijeliti sa vama niti pitati za savjet. Sad mi se javio problem sa grijanjem na lijevoj strani. Automatska klima, na lijevoj strani duva hladno, a na desnoj toplo. Je li imao ko ovakav problem i moze li biti u pitanju nesto drugo osim motorica koji pokrece klapne? Ima li kakav nacin da se to ispita, a da se ne rastura sve?

Comment

Working...
                                X