RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Ja sam imao taj problem prosle godine i kod mene je otisla centralna konzola. Nadji polovnu, a ispravnu i resio si problem, menja se za 10min. Mada moze biti i do motorcica ali i do toga da je nesto mehanicki otislo, a da motorcic radi. U svakom slucaju prva varijanta ti je bolje jer nije mnogo skupa, a lako se resava.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Originally posted by dubist36 View Post
      Pozdrav svima!
      imam lagunu 2 2.2dci 110kw automatic vozim ga vec 7 mjeseci kupio od brata i ja sam prezadovoljan,ne trosi ni kap ulja.samo me nerviraju one sitnice,kad upalim auto upali mi se lampica accu i pise stop,pa se kasnije ugasi,yavisi kako kad nekad s ugasi nakom 5km nekad nakon 50km i nestaje mi prednji lijevi tocak default capteur mislim da tako pise,nekad ga ne bude 5 dana,pa se pojavi,pa opet tako,pa ako neko ynam u cemu je problem?
      Sto se tice paljenja accu lampice, pretpostavljam da ti je tabla sa display-om? Ako jeste problem je u relejnoj kutiji. Naravno pre toga treba proveriti kontakte.

Comment

• Taunus L
        CBC Član
        • 19.08.2007
        • 73
        • Niksic

Zahvaljujem na odgovoru. Kako cu provjeriti je li do konzole ili do necega drugog, a da ne rasturam sve?

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Svakako moras skinuti da bi proverio, a kada skines da je rasturis i dodjes do kontakata pa onda unimerom. A najjednostavnije skines, odes negde gde ima polovan, samo prikacis dzek i isprobas na licu mesta.

Comment

• Spale
            CBC Početnik
            • 02.12.2015
            • 9
            • Ub
            • Reno Laguna 1.9 dci

Pozdrav svima! Juce sam uzeo Lagunu 1.9dci limuzinu. 2001. Zakljucam auto na karticu,ali ne mogu da ga otkljucam. na kartici imam dva dugmeta. a kljucic sa kartice ne moze da otvori vrata,ne odgovara. sta mi predlazete,kako da resim taj problem? Hvala

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Klasika za kartice, otisao ti je verovatno mikroprekidac na istoj jer si rekao da zakljucavanje radi, a otkljucavanje ne radi. Znaci baterija je ok, elektronika takodje. Ima negde na forumu kako se resava taj problem, ja ne znam sada na pamet, ali nije skupo niti komplikovano, samo treba naci malo slobodnog vremena i imati mirnu ruku

Comment

• Spale
                CBC Početnik
                • 02.12.2015
                • 9
                • Ub
                • Reno Laguna 1.9 dci

E,bas ti hvala. A dal moze elektricar to da resi? Tj dal je lako naci taj mikrocip da se kupi?

Comment

• Spale
                  CBC Početnik
                  • 02.12.2015
                  • 9
                  • Ub
                  • Reno Laguna 1.9 dci

Evo imam jos ovaj problem. Ove lampice mi sijaju non stop. Spustim rucnu ono isto,nivo ulja na max,diskovi imaju mnogo "mesa"dobri su i plocice su dobre.
                  Prikacen na dijagnostiku prikaze gresku vezanu za kocnice,sto je i logicno,ponisti greske i cim se auto upali,one se pojave opet. Rucna je spustena,auto normalno ide. Majstor kaze da su mozda kontakti mokri,zaprljani ili je otisao neki uredjaj koji kosta oko 30 e,ne znam tacno kako se zove. Jel imao neko slican problem? Hvala

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Mislim da se kupuje kompetna eletronika...a mozda se samo taj mikroprekidac odlemio....nemoj me drzati za rec, nisam 100% siguran, a ima na ovoj temi skigurno pa potrazi. A za ovo sto ti sija gotovo da sam siguran da je u pitanju relejna kutija, samo nemoj kupovati na pamet. Za esp prvi sneg i pokazace se d ali radi.

Comment

• Spale
                      CBC Početnik
                      • 02.12.2015
                      • 9
                      • Ub
                      • Reno Laguna 1.9 dci

Mhm,a reci mi jel to ne smeta sto sija,jel mogu da vozim ovako neko vreme,pa posle da popravim? Pa,hoce li mi praviti problem za sneg ako ne radi ESP?

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Mei je sijalo tj. povremeno se palilo za acu i za esp, a da je sve bilo u redu. Cak je bila i gora varijanta gde se palio i air bag itd....sijala tabla ko novogodisnja jelka. Tako da pre nego sto vozisi i dalje tako najbolje da proveris, a na kraju ako se ustanovi da sve radi i da samo sija na tabli to ne znaci da to ne trebas popravljati.

Comment

• Spale
                          CBC Početnik
                          • 02.12.2015
                          • 9
                          • Ub
                          • Reno Laguna 1.9 dci

Znam sta kazes,naravno da cu popraviti,ali sam se sad istrosio. Gume,servis registracija itd Ipak ti hvala.ako budem imao jos neki problem,ja cu pitati Pomogao si mi za karticu. Cim je stisnem na sredinu,a drugom rukom otkljucavam,ona prihvati,verovatno se odlemilo nesto

Comment

• dubist36
                            CBC Početnik
                            • 22.09.2015
                            • 6
                            • Banjalujka
                            • Renault

Postovanje,da vas pitam mozda znate u cemu je problem,imam lagunu 2 2.2dci 2004.god.automatic,sve je super,jedino sto me nervira je trese mi instrument tabla kad sam u p ili n malo manje kad prebacim u r ili d malo vise vibrira,kad krenem nista normalno sve,il kad stojim malo samo gas pipnem ne trese,sta bi tu moglo biti?

Comment

• dubist36
                              CBC Početnik
                              • 22.09.2015
                              • 6
                              • Banjalujka
                              • Renault

Da,to je tako vec dugo ako ne i 3 god.da ima,buraz kaze da niko niej mogao otkrit sta je,il je nesto oko alternatora,neko kaze hladan lem na stampanoj ploci,pa izbacuje gresku,sve mi radi,normalno pali,samo sto izbija oci,skinem plus to se ugasi nekih bubam 20 kilometara pa se opet vrati,tako isto i za prednji lijevi tocak nema ga uopste,kad skinem plus pa vratim pojavi se neko vrijeme i nestane.

Comment

• mazzy
                                CBC Veteran
                                • 25.07.2010
                                • 164
                                • Sarajevo

Ljudi , imam lagunu 2 , 2004 godina.

Kada okrecem volan cuje mi se cvrknutanje ... Isto kao da nesto struze od plastiku. Sta bi moglo biti ?

Comment

Working...
                                X