Baterija Oslabila!?
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Ne bi svetlile diode! Prelemiti pažljivo kontakte, a posebno onaj od antene (parče žice), što je bio slučaj u jednoj od opisanih opravki sa slikom.
Ne znam koji je kontakt od antene?Inače,baterija je dobra,dioda svetli,ali stvarno izgleda kao da ne "šalje signal".
Comment
-
-
Ne mora to da se lemi, doviljno je da namestite prekidac na podnozje tako da radi kada ga stisnete, onda stavite veoma malu tackicu superlepka i vratite prekidac kako je bio. JA sam tako uradio pre godinu ipo dana i sve radi kako treba.
Comment
-
-
Ako dioda svetli ne znaci da je baterija ok. Ja sam mislio da mi je vrisnula kartica, desilo mi se da pri pritisku dioda svetli a ne otkljucava zamenih bateriju i sve radi ok. Diodi je potrebno mnogo manje struje nego za slanje signala...
Comment
-
-
Pozdrav drugari,
Kao što obećah, posle kompletnog isčitavanja ovog dela foruma (a i stare arhive), da vam se i ja obratim za savet pomoć. Od pre par dana auto ne prepoznaje da su vozačeva vrata otvorena. Nema signalizacije na onom displeju kod radia, ne pali svetla u kabini niti otključava ostala vrata kada se otvore sa unutrašnje strane. Lampa koja je u vratima radi normalno i reaguje na otvaranje i zatvaranje vrata (pali se i gasi). Da li je neko imao ovakav ili sličan problem i kako da ga rešim?
Comment
-
-
... niti otključava ostala vrata kada se otvore sa unutrašnje strane.
Kako otključavaš vozačeva vrata? Sigurno, ključem. Sve ukazuje na neispravan rad centrale. Kreni od osigurača. Radi li ti child lock? Pokušaj nekoliko puta on-off.
Ako ne uspe, morat ćeš da skineš tapacir na vozačevim vratima i da proveriš, naponski i mehanički stanje bravice i motorića.
Comment
-
-
Da probam da malo bolje objasnim, pošto mi je aktiviran "dead locking", valjda se tako zove, opcija koja zaključava sva vrata na nekih 15 km/h, pa kada stanem i krenem da otvorim vozačeva vrata ne otključava ostala, dok kada se otvore suvozačeva centrala ili već što god detektuje da su otvorena i otključa i ostala vrata i gepek. Ovo sa otključavanjem je isto funkcionisalo i na vozačevim vratima dok se radila detekcija otvorenih/zatvorenih vrata. Što se tiče provere brave na vratima ona odrađuje "posao" tj kada su otvorena lampa u vratima se pali a kada su zatvorena ta ista lampa se gasi. al ga odužih...
Comment
-
-
Lampa (sijalica) nema veze sa UCH i bravicama vrata. Imaš li na rukohvatu prekidač za zaključavanje zadnjih vrata (child lock), ili centralno zaključavanje svih vrata? Kod nekih vozila, isti prekidač zaključava i stakla i vrata. Da li svetli plava dioda, kad je zaključano?
Moguće greške su i neispravni senzori (handsfree ne radi) i loš kontakt na konektoru card reader-a.
Comment
-
-
krypton,
kada otvoris vrata pogledaj izmedju sasije i vrata i videces da postoji jedan konektor. Malo cudno ali ipak je to konektor, pokusaj da ga otkacis i ponovo vratis. Mozda samo nema dobar kontakt. Ako se dobro secam jedan deo konektora "osigurac" ide na gore i zatim se raskaci.
Obavezno probaj ovo i molim te javi sta je bilo.
Comment
-
Comment